Happy Hour: Wencke’s Delight met ginger ale

Wencke's Delight-8

Alcoholvrij: Ginger ale, guave sap en sweet and sourmix

Deze ingrediënten samen maken deze heerlijke mocktail. We noemen hem Wencke’s Delight!

Om mijn verjaardag te vieren heb ik dit jaar een cocktailparty georganiseerd. Omdat ik dit jaar mijn verjaardag eigenlijk niet wilde vieren had ik besloten de cocktailparty drie weken na mijn verjaardag te organiseren. Mijn vrienden vonden het een goed en leuk idee en het was een erg gezellige avond.

Ik had mijn cocktailboekjes met klassiekers op tafel gelegd. Ook mijn topsecret notitieboekje met mijn handgeschreven cocktailrecepten lag er open en bloot. De flessen rum, vodka en alle likeurtjes die ik in de loop der tijd heb verzameld voor Happy Hour hier op de blog had ik uit de kast gehaald. De koelbox was gevuld met ijs. Alle benodigdheden voor het maken van cocktails stonden klaar. Glazen, rietjes, fruit, sapjes en shakers alles stond. Voor degenen die het aandurfden om de Adios Motherfucker te proberen had ik ook een kannetje Sweet and Sour Mix gemaakt.  Helemaal in de stijl van het feestje had ik een chocoladetaart met Guinessbier gemaakt die ik serveerde met een witte chocolade whiskysaus. Dat was zo lekker! 

Bij een cocktailparty hoort een welkomstdrankje. Ik had een grote kan Aruba Ariba gemaakt. Dat is toch wel mijn signature cocktail als Arubaan. Natuurlijk waren er ook een paar BOB’s aanwezig. Voor hen maakte ik de Piña Moclada.

Daarna ging iedereen zelf aan de slag met de recepten en met de eigen creativiteit. We maakten en dronken cocktails. Het was leuk!
Halverwege de avond had ik een helder moment en schreef de ingrediënten op van twee heerlijke drankjes die mijn vriendinnen zelf hadden bedacht. De eerste is deze alcoholvrije mocktail met guave sap, ginger ale en een sweet and sour mix. Het smaakte fris, fruitig, lekker en was blogwaardig! We noemden deze mocktail: “Wencke’s Delight”.  

Wencke's Delight
Een heerlijk zoetzure mocktail. Het is fris, fruitig en spicy door de ginger ale. Lekker en alcoholvrij.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 30 ml guavesap
  2. 60 ml ginger ale
  3. 60 ml sweet and sour mix
  4. dunne schijfjes limoen
  5. ijsblokjes
Zo ga je te werk
  1. Meng alle ingrediënten in een maatbeker samen.
  2. Doe wat ijsblokjes in een champagneflute. Leg één of twee flinterdun gesneden schijfjes limoen op het ijs.
  3. Schenk de mocktail in het glas en serveer!
Happy Hour Tip
  1. Met een scheutje rum tover je deze mocktail om in een cocktail. Ik kan hiervoor witte rum aanraden.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.