Gestoofde sucadelappen

Gestoofde sucadelapjes-8

I love stoofpotjes! Deze gestoofde sucadelappen is weer zo’n heerlijk makkelijk gerecht. Het vlees is mals, zacht en valt uit elkaar. Een aanrader!

Ik hou van gestoofd vlees. Het maakt me eigenlijk niet uit, wat voor vlees het is. Kip, rund, varken, lam…stoof het en het krijgt smaak. Het stoven zorgt voor een diepe intense smaak. Ik val misschien in herhaling. Ik geloof dat ik het hier op BZO al eerder heb gezegd. Het is zo makkelijk en tijdbesparend om een stoofpot te maken. Ik hou van stoofpotjes! Ook van stoofpotjes van sucadelappen. Sucadelappen zijn mager vlees. Het vlees heeft soms een vetrandje. Het heeft een fijne vleesdraad, dat lekker uit elkaar valt wanneer je het lekker stooft. Sucadelappen komen van de schouder van de rund. Dat heet het sucadestuk. Dit stuk van het rund heeft veel bindweefsel en heeft daarom een lange stooftijd nodig. Sucadelappen moeten minstens 3 uur pruttelen op een laag vuurtje.

Deze diashow vereist JavaScript.

Let op de planning wanneer je sucadelappen wilt eten. Begin op tijd met het opzetten van het vlees, zodat je op de gewenste tijd kunt opscheppen. Als je om 17.30 uur wilt eten, begin dan 3,5 uur eerder met de voorbereidingen. Zet het op volgens dit recept. Het verzamelen van de ingrediënten en het opzetten van het vlees duurt niet lang. Binnen 15 minuten staat het stoofpotje te pruttelen. Ik heb deze sucadelappen geserveerd met gekookte aardappelen en broccoli. Als je deze klaarzet wanneer het vlees net op staat, dan hoef je dat later niet meer te doen. Je hebt dan nog 2,5 uur om andere dingen te doen. Stap om 17.00 uur weer in de keuken om de aardappels en broccoli te koken. Tegen de tijd dat die gekookt zijn is je stoofpotje ook klaar en kan je lekker gaan eten. Een goede voorbereiding is het halve werk! 

Gestoofde sucadelappen
Deze sucadelappen stoven tot ze mals en zacht zijn. Het vlees valt letterlijk in draadjes uiteen. Gewoonweg heerlijk...
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 1 kilogram sucadelappen
  2. 2 grote uien
  3. 3 tenen knoflook
  4. 75 gram roomboter
  5. peper
  6. zout
  7. 200 ml rode wijn
  8. 800 ml heet water
  9. 2 blokjes runderbouillon
  10. takje rozemarijn
Keukenbenodigdheden
  1. Knoflookpers
  2. Braadpan (liefst gietijzer)
  3. sudderplaat (optioneel)
Zo ga je te werk
  1. Schil de uien en snijd ze in grove stukken.
  2. Doe de waterkoker aan met ruim voldoende water.
  3. Wrijf de sucadelappen aan beide zijden in met ruim peper en zout.
  4. Smelt de boter in een grote braadpan.
  5. Braad de sucadelappen aan beide kanten aan, totdat ze bruin verkleuren. Laat de sucadelappen in de pan.
  6. Voeg de gesneden uien toe.
  7. Knijp de 3 tenen knoflook met de knoflookpers uit in de pan. Voeg ook het takje rozemarijn toe.
  8. Schenk de rode wijn in de pan.
  9. Giet 800 ml kokend water uit de waterkoker in een maatbeker. Doe hier de 2 runderbouillonblokjes bij. Roer met een vork tot de bouillonblokjes zijn opgelost. Schenk de bouillon bij het vlees.
  10. Doe de deksel op de pan. Laat het vlees minstens 3 uur sudderen op een laag vuurtje. Gebruik voor een goede verspreiding van de hitte een sudderplaatje. Controleer het vlees af en toe om te kijken of er voldoende braadvocht is. Als het braadvocht te veel ingedikt is voeg dan 100 ml kokend water toe.
  11. Na 3 uur sudderen is het vlees klaar en kan het worden opgediend. Ik serveer mijn sucadelappen heel simpel met gekookte aardappeltjes en broccoli.
Tip van Oma
  1. Zoals eigenlijk van toepassing is op alle stoofgerechten: "Maak veel."
  2. Deel het uit aan buren of vrienden. Of kook vooruit en eet de stoofpot 2 dagen achter elkaar. De 2e dag smaakt het nóg beter!
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

8 reacties

  • Chris schreef:

    Even een berichtje uit 2020. Ga dit vandaag proberen! Neem aan dat als ik 500gr vlees heb ook de helft van de andere ingrediënten neem? Thanks voor het recept!

  • Tonny schreef:

    Vandaag gemaakt met stoofperen, boontjes en aardappelpuree, het was heerlijk.
    Bedankt

  • Marcel schreef:

    Heb het gerecht vandaag gemaakt en geserveerd met zelf gesneden en gebakken friet.
    om je vingers bij af te eten.

  • Wilma schreef:

    Ik stoof de sucadelappen 48 uur op 69 graden.
    Nooit malsere gegeten.

    • Alesig schreef:

      Hoi Wilma,

      Dat is wel erg lang stoven! Ik geloof graag dat zo’n lange stooftijd heerlijke malse sucadelappen oplevert.

      Groetjes
      Alesig

  • Jan schreef:

    Dag Alesig,
    Om het lekker ouderwets te maken doe ik als kruiden nog foelie en een paar kruidnagels erbij.
    In plaats van water en wijn kun je ook 2 flesjes bier (pils) toevoegen.
    Lekker die geur in de keuken.
    Gr.
    Jan ten berge

    • Alesig schreef:

      Dag Jan,
      Bedankt voor je reactie. Dat had ik eerder moeten weten. Ik kan me zo voorstellen dat het met de foelie en kruidnagelen extra lekker gaat ruiken in huis. Stoven in bier doe ik eigenlijk niet zo heel veel. Bedankt voor de tip!
      Groetjes
      Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.