Happy Hour: Mary Pickford Cocktail

Mary Pickfordcocktail op een glazen plateauHappy Hour: Mary Pickford. Het is een cocktail met een verhaal en karakter. Vernoemd naar één van de meest getalenteerde actrices ooit. Deze cocktail heeft swung én pit.

Ken jij Charlie Chaplin? Waarschijnlijk wel. En Mary Pickford? Ken je haar?  Tenminste ík kende haar niet. Maar toen ik ontdekte wie ze was raakte ik onder de indruk. 

Als je wel eens een fragment of stomme film hebt gezien uit de periode van Charlie Chaplin is de kans groot dat je Mary Pickford ook gezien hebt. Mary Pickford (1892 – 1979) was een Canadese actrice die in het Hollywood van jaren ’10 en ’20 van 20ste eeuw de sterren van de filmhemel speelde. Ze was dé vrouwelijke ster in de dagen van Charlie Chaplin. Ze was mooi, getalenteerd en ondernemend. Naast haar acteerwerk werd ze mede-oprichter van United Artist Company. Dit werd één van de grootste studio’s in Hollywood. Ze heeft in totaal 20 jaar als actrice in zwart-wit en stomme films geacteerd. Later produceerde ze ook zelf films. Zo werd ze naast één van de mooiste ook de machtigste vrouw die Hollywood ooit gekend heeft. 

Het was haar niet allemaal komen aanwaaien. Ze had een moelijke en arme jeugd. Haar moeder was een drijvende kracht achter haar acteerwerk. Het acteerwerk moest het hele gezin onderhouden. Het heeft pijn, inspanning en doorzettingsvermogen gekost om te komen waar zij was. Een prachtige quote van Mary Pickford is: 

You may have a fresh start any moment you choose, for this thing that we call ‘failure’ is not the falling down, but the staying down.

Mary Pickford

Deze diashow vereist JavaScript.

Mary Pickford

In haar tijd werd over haar geschreven: “Ze is de meest bekende vrouw, die ooit geleefd heeft, de vrouw die herkend werd door meer mensen en geliefd was bij meer mensen dan welke andere vrouw ooit dat geweest is in de hele geschiedenis.” Het is dan ook niet bijzonder, dat er een cocktail naar haar vernoemd is. In de jaren ’20 ging Mary samen met Charlie Chaplin en haar latere man Douglas Fairbairn op vakantie naar Havana, Cuba. Het was ten tijde van de Amerikaanse drooglegging. Filmsterren graag in het buitenland vakantie vieren. Buiten de grenzen van Amerika gold de drooglegging niet en mocht er gefeest en gedronken worden. In het Hotel Nacional de Cuba werd deze cocktail speciaal voor Mary Pickford bedacht. De Mary Pickford cocktail heeft pit en is mysterieus. Ook lang na haar dood blijft Mary Pickford intrigeren. In 2007 bracht Katie Melua een lied uit genaamd Mary Pickford. Het is een hommage aan de stille film en aan Mary Pickford zelf.

Happy Hour: Mary Pickford
Yields 1
Ze was een schoonheid, intelligent, ondernemend en getalenteerd: Mary Pickford. Niet voor niets werd er speciaal voor haar een cocktail ontworpen. De cocktail is net als zij was, mysterieus en met pit.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 45 ml witte rum
  2. 45 ml ananassap
  3. 1 theelepel grenadine
  4. 6 druppels marasquin likeur
  5. Ijsblokjes
  6. Cocktailshaker
  7. Cocktailkers
Zo ga je te werk
  1. Zet een cocktailglas in de vriezer. Dit doe je om het glas goed te koelen voor de cocktail. Ga verder met de bereiding van de cocktail na een half uur, dan weet je zeker dat je glas goed gekoeld is.
  2. Vul de cocktailshaker tot de helft met ijsblokjes.
  3. Schenk alle ingrediënten in de cocktailshaker.
  4. Shake alles goed door elkaar.
  5. Neem het glas uit de vriezer.
  6. Gebruik de zeef om de Mary Pickford in het gekoelde cocktailglas te schenken.
  7. Garneer de Mary Pickford met een cocktailkers.
Happy Hour Tip
  1. Mijn vriezervakken zijn niet zo hoog. Ik gebruik daarom een laag cocktailglas om deze cocktail te serveren. Het is wel echt de moeite waard om het glas goed te koelen. Als je geen laag cocktailglas hebt, dan kan je ook een whiskyglas gebruiken. Een koud glas is beter dan een mooi glas.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonus Track: Mary Pickford van Katie Melua

 

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.