Happy Hour – Sweet and sour mix

Sweet and sour mix In Amerika wordt sweet and sour mix gebruikt als ingrediënt in cocktails. Je kunt het zelf maken zónder kleurstoffen en met vers fruit.

Ik kwam laatst een recept voor een cocktail met een bijzondere naam tegen. De “Adios Motherfucker”…ik durf het bijna niet op te schrijven. Het klinkt zo vulgair, maar dat is het drankje absoluut niet. Één van de ingrediënten voor die cocktail is sweet and sour-mix. Daar ga ik het vandaag over hebben. De Adios Motherfucker volgt later nog een keer.  Sweet and sour-mix is te koop bij een betere slijter, maar het is zo makkelijk thuis te maken, dat ik daar de voorkeur aan geef. Sweet and sour mix maak je met suiker, limoenen en citroenen. Niks meer en niks minder. Het is eigenlijk een suikersiroop met citroensap en limoensap. Het is de moeite waard om deze siroop te maken.  Deze siroop is echt makkelijk te maken. Het blijft een week lang goed in de koelkast. Op zichzelf is het ook een lekker drankje. Maak het aan met wat water en je hebt een heerlijke limonade. Het is dus een simpel en veelzijdig siroopje. Je kunt het ook citroenlimoensiroop noemen. Maar een sweet and sour-mix klinkt toch net iets spannender. 

De sweet and sour mix is een geliefd ingrediënt voor verschillende cocktails. Het wordt ook gebruikt in bekende klassiekers zoals de Long Island Iced Tea of de Mai Tai. Maar het bijzondere is, dat andere cocktails waar sweet and sour mix voor gebruikt wordt bijzondere namen hebben. Ik zal er een paar opsommen “Adios Motherfucker”, “Dirty Bong Water”, “Liquid Marihuana” en “A Piece of Ass”. Aan de namen alleen al kan je raden dat die cocktails in de categorie zwaar spul vallen. Binnenkort ook de recepten voor deze cocktails waarbij je deze sweet and sour mix goed tot zijn recht kunt laten komen.

Homemade Sweet and Sour mix
Sweet and sour mix is de engelse naam voor citroen- en limoensiroop. Met dit simpele recept maak je dit zelf. Ook om een zelfgemaakte citruslimonade te maken is deze siroop erg geschikt.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 1½ cup suiker
  2. 1½ cup water
  3. 1 cup citroensap
  4. 1 cup limoensap
Zo ga je te werk
  1. Meng water en suiker in een steelpan met dikke bodem. Roer het mengsel op een matig vuur totdat alle suiker is opgelost.
  2. Laat het suikermengsel tot het kookpunt komen. Doe het vuur uit en laat de suikersiroop afkoelen.
  3. Meng de siroop met de citroensap en limoensap. Schenk de sweet and sour mix in een schone fles. Laat de siroop koelen en koud worden in de koelkast.
  4. De siroop is klaar voor gebruik als het ijskoud is.
  5. Je kunt de sweet and sour mix gebruiken voor cocktailrecepten waar om sweet and sour mix gevraagd wordt. De siroop is ook lekker aangelegd met water voor een frisse lichte citroenlimoenlimonade. Schenk voor een limonade wat water in een glas en vul naar smaak aan met de sweet and sour mix. Serveer de limonade met veel ijsblokjes.
Happy Hour tip
  1. De sweet and sour mix blijft een week goed in de koelkast. Zorg er voor dat je de siroop goed afgesloten bewaard.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.