Happy Hour: Chia Fresca

Chia Fresca Chia fresca in glas met citroenschijf en paars roerlepeltjeHappy Hour: Chia Fresca – Dit frisse citroendrankje is een powerdrankje. Het is een heerlijke frisse dorslesser op een warme zomerdag. Gezond en lekker!

Het is vrijdag en tijd voor een Happy Hour. De afgelopen week stond hier in het teken van een oven die het begaf. Ik was er kapot van. Steeds als ik weer een nieuw gerecht ontdekte of in mijn hoofd had stokte het bij de oven. “Dat kan toch niet lieverd.”, zei manlief, “Jij hebt een kookblog, die Bakken Zoals Oma heet! Daar heb je gewoon een oven voor nodig. We kopen snel een nieuwe.” Zo gezegd zo gedaan. De oude is inmiddels verwijderd en heeft zijn laatste rustplaats gevonden bij de milieustraat. We hebben inmiddels een nieuwe oven. Ik ga binnenkort een taart bakken en dan zullen de ovenverhalen en de handleidingverhalen jullie waarschijnlijk nog om de oren vliegen. Nu even geen gebak meer, maar het is tijd voor een lekker drankje. Vandaag was ik in de stemming voor een lekker fris drankje dat ook nog eens goed een positieve bijdrage levert aan mijn gezondheid. Het werd voor deze Happy Hour een heel simpel drankje: de Mexicaanse Chia Fresca. 

Het drankje zelf is simpel en puur van smaak. De basissmaken komen van de toegevoegde vruchtensap en honing. Ik kies hier voor de klassieke variant met citroensap. Chiazaadjes behoren tot de categorie superfood. Ik heb er al eens eerder over geschreven toen ik het recept deelde voor Chia Havermoutpap. Daar kan je meer over het zaadje zelf lezen. Het toevoegen van chiazaadjes aan vruchtensappen is een Mexicaanse traditie. Doordat de zaadjes veel vocht opnemen krijgt het drankje een bijzondere geleiachtige structuur. Ik vind dat wel lekker. Serveer de Chia Fresca lekker koud en je hebt een heerlijke dorstlesser op een hete dag. Chiazaadjes zitten bovendien vol met goede vetten, eiwitten en heel veel andere gezonde dingen voor je lijf. 

Chia Fresca
Dit frisse zomerse drankje is alcoholvrij. Dat maakt het niet minder spannend en door de chiazaadjes juist heel erg gezond en fris als mocktail om je weekend mee te beginnen!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 1 citroen
  2. Honing naar smaak (ik ben een zoetekauw en had 3 theelepels)
  3. 2 theelepels chiazaad
  4. 200 ml melk
Zo ga je te werk
  1. Snijd de citroen doormidden. Snijd een een plakje af voor garnering. Dit hoeft niet, maar staat wel mooi op je glas. Pers het sap uit de citroen met een citruspers. Zeef het citroensap in een glas, zodat je geen pitjes in je glas krijgt.
  2. Schenk het water erbij in het glas.
  3. Doe de honing erbij. Roer goed door.
  4. Strooi de chiazaadjes in het glas. Roer goed en laat het glas minstens 10 minuten in de koelkast staan.
  5. Serveer de chia fresca met het plakje citroen op het glas. Heerlijk verfrissend op een zomerse vrijdagmiddag!
Happy Hour Tip
  1. De chia fresca is klassiek met limoensap of citroensap en honing. Je kunt ook nieuwe versies uitproberen. Ik vindt chiazaad ook een lekkere aanvulling op wat aardbeienlimonade waar ik dan wat verse aardbeien aan toevoeg. Lekker koud is de chia fresca het lekkerst!
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonustrack:
Wanneer ik aan Mexico denk, dan denk ik aan Sabado Gigante. Dit is iconisch televisieprogramma in de Latino wereld. We keken het vroeger in Rotterdam via zo’n schotelantenne. Daar konden we Spaanstalige televisie op ontvangen. Dat was een luxe voor mijn moeder, omdat ze haar telenovela’s (soapseries) kon kijken. Lucero was een ster in de telenovela’s. Ik werd fan van haar toen ik haar voor het eerst in Sabodo Gigante zag optreden in een prachtige ranchero outfit met een prachtige grote sombrero op haar hoofd. Vandaag in de bonustrack: Lucero!

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.