Happy Hour: Piña Moclado – een alcoholvrije piña colada

Pina Moclada-11Alcoholvrije Piña Colada

Dit keer in de Happy Hour een alcoholvrije Piña Colada. Ik stel voor: De Piña Moclado. Zonder de banaan ook wel bekend als de Nada Colada.

Vandaag een keer een cocktail waar geen druppel alcohol in te vinden is. Een alcoholvrije Piña Colada is dit keer de ster van mijn vrijdagavondborrel. Deze cocktail past zo in het beeld van de week die ik net achter de rug heb. Ik zit hier te typen, met een intens gevoel van chagrijn, dat af en toe afgezwakt wordt door euforie, maar snel weer plaats maakt voor een gevoel van verlangen, waar ik nu niet aan toe wil geven. Ik heb niet veel zwakheden. Één van die zwakheden is de afgelopen 16 jaar nicotine geweest. Toen ik opgroeide was ik fervent anti-roker. Op mijn 19e kwam ik in een situatie waarbij ik overspoeld raakte door emoties en op de één of andere mysterieuze wijze en tot mijn eigen verbazing greep naar een sigaret. Het bracht een gevoel van in controle zijn. Ik kon de situatie de baas. Jarenlang heb ik tegen mezelf gezegd, dat ik kon stoppen als ik dat maar wilde. Het was voor mij alles of niets. Toen ik zwanger was van dochterlief ben ik een tijd gestopt, om daarna weer gewoon te gaan roken. Ik vind het roken gewoon lekker en het heeft me geholpen, maar het is een nare en slechte gewoonte. 
Afgelopen week hebben manlief en ik een pact gesloten. We zouden samen gaan stoppen. Tegelijkertijd. Ik sta er helemaal achter en het geeft kracht om het samen te doen. Afgelopen maandagavond gooiden we de sigaretten weg…

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik kan je vertellen…*@5%4##^^6&*Y^*Y&***##@#>D…dit is moeilijk. In mijn hoofd vertel ik mezelf. Alles of niets, Alesig, tot aan gisteren was het alles, maar vandaag is het niets. Manlief kan niks goeds doen in mijn ogen. De schat, hij maakt hetzelfde door als ik. Alleen op momenten, dat ik het moeilijk heb, kan me dat even werkelijk helemaal niets schelen. Ik  schaam me daarvoor en vind het echt heel erg en naar van mezelf. Sorry lief…

Als ik alle boeken en stoppen-met-roken artikelen op het web mag geloven is dit tijdelijk. Ik overtuig mezelf daarvan, en dat deze naar nicotine en teer hunkerende psycho-wife and terror-mom snel weer verdwijnen zal. Hemeltjelief, wat een achtbaan is dit. Manlief krijgt overal de schuld van en chagrijn lijkt de afgelopen dagen de staat van mijn gemoed constant te domineren. Woensdagochtend, na de eerste 24 uur zonder sigaretten, onweerde het in mijn hoofd. Het pact met manlief kon me gestolen worden. Ik appte hem letterlijk: “Bekijk het maar met dit stoppen met roken.” Ik was boos. Nee, ik was kwaad, als ik wilde roken, dan deed ik dat toch…ik liep naar de sigarenboer.
De kenmerkende geur van tabak drong mijn neus binnen. Ik kocht een pakje sigaretten. Ik had het rode vertrouwde pakje weer in mijn hand. In mijn jaszak vond ik een aansteker. Als ik het wilde kon ik nu gewoon weer roken.

Ik koos ervoor om het niet te doen. Ik had weer controle…en werd weer wat rustiger. Mijn chagrijn…dat is nog niet helemaal weg.

Het pakje is nog onaangebroken…als ik wil kan ik roken, maar nu kies ik voor niets. Het gaat ons lukken om te stoppen. En ik zal mijn best doen om de komende dagen wat meer aandacht te hebben voor mijn lief. 

In mijn hoofd passen een drankje en een peukje ook heel goed bij elkaar. Ik wil graag ook vandaag doorkomen zonder een peuk, dus kies ik vandaag voor een virgin-cocktail. Geen alcohol, maar wel boordevol smaak, deze Piña Moclada.

Happy Hour: Piña Moclada
Serves 2
Een alcoholvrije Piña Colada. Een lekker en tropisch drankje voor de BOB!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. ½ banaan
  2. 175 ml ananassap
  3. 75 ml kokosmelk
  4. IJsklontjes
Zo ga je te werk
  1. Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Doe de banaan, de ananassap en de kokosmelk in een blender.
  2. Meng alles tot het een glad en romig geheel is.
  3. Schenk in een hoog glas dat voor de helft gevuld is met ijs.
  4. Garneer de Piña Moclada met een rietje.
Happy Hour Tip
  1. Om de Piña Moclada te zoeten gebruik ik een beetje gecondenseerde melk. Het is afhankelijk van de zoetheid van de banaan of dit nodig is. Zelf houd ik van zoet, dus het is bij mij al snel nodig om wat gecondenseerde melk toe te voegen.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.