Bakken Zoals Oma

Puur koken en echt eten!

Liebster Award 2

Deze Liebster Award heb ik ontvangen van Jenny van Roots and Foods.

Liebster Award nr. 2

Liebster Award 2

De 11 vragen van Jenny van Roots and Foods en mijn antwoorden:

1. Vul in: ik kan compleet losgaan op… (mag alles zijn!)

Op Latin muziek. Zodra ik het ritme en de opzwepende klanken van een salsa of merengue hoor, dan kan ik compleet losgaan. Maar om in foodie-termen te blijven praten, ook een lekkere salsa-dip met tortillachips of mierzoete meringues maken mij ook blij.

2. Donut, croissant of cronut? Motiveer ;D

Ik ga dan voor de donut. Gewoon omdat het zo’n leuk gebakje is, waar je ook nog eens je vinger in kunt steken.

3. Van welk gerecht begin je spontaan te kwijlen?

Geen twijfel over mogelijk. Devils Food Cake met chocoladebotercrème…mmm…daar heb je meteen mijn guilty pleasure te pakken…

4. Grootste keukenblunder?

Die is nog van een hele tijd terug. Het was mijn allereerste poging om zelf koekjes te bakken zonder pakje. Ik was denk ik een jaar of 15. Ik had het recept verkeerd gelezen. Er ging in plaats van een theelepel zout een eetlepel zout in het deeg. Die koekjes die waren niet echt lekker. Mijn vader, die lieverd, hij at de koekjes op en zei tegen me: “Lekker hoor! De volgende iets minder zout gebruiken, dan zijn ze perfect”. 😉

5. Wie is je favo tv-kok?

Dat is Heston Blumenthal. Hij presenteert het programma in search of perfection. Een geweldige inspirerende kok. Ik zou ooit eens willen koken zoals hij. Elk gerecht is een kunstwerk.

6. Vul in: het leukste wat ik ooit heb gedaan met gember is… (mag ook alles zijn!)

Daar moet ik even over nadenken. Ik gebruik verse gember vooral als ik Oosterse wokgerechten maak. Dat is vooral lekker. Ik heb een eigen speculaaskruidenmengsel samengesteld. Daar heb ik ook gember bij gebruikt. Dat is toch het leukte wat ik ooit met gember heb gedaan.

7. Kijken naar Martha Stewarts foodfoto’s of eten bij de Mac?

Dat is een makkie. Nee, geen macky, maar toch echt wel urenlang kijken naar Martha Stewarts foodfoto’s, huishoudtips en wat meer. Een dame van zeer besproken gedrag, maar Martha Stewart blijft “the Queen of homemaking”.

8. Zie je je blog als een (al dan niet uit de hand gelopen) hobby of als een Passie met Hoofdletter P?

Koken en goed eten dat is een vetgedrukte Passie met een hoofdletter. De blog kwam later als hobby en platform om die Passie te delen met de wereld. Inmiddels zijn die Passie en de blog onlosmakelijk met elkaar verbonden geraakt en is de blog onderdeel van die Passie.

9. Wat is qua eten een ‘guilty pleasure’ van je?

Geen twijfel over mogelijk. Devils Food Cake…maar dat is zo hemels lekker, dat het schuldgevoel echt heel erg ver te zoeken is. Er blijft dan alleen “pure pleasure” over…

10. Welke wereldkeuken vind je het tofst?

Ik ben in de keuken avontuurlijk. Gerechten van alle windstreken vinden hun weg naar mijn keuken. De smaken van de Arubaanse keuken heb ik paplepel ingegoten gekregen. Dat is mijn soul food. De Caribische en Latijns-Amerikaanse keuken staan het dichtst bij mij. De klassieke Franse keuken is inspirerend en vormt een goede leerschool om klassieke kooktechnieken onder de knie te krijgen. In de Italiaanse keuken sijpelt de liefde voor pure en simpele ingrediënten door tot elke smaakpapil op je tong. De Amerikaanse keuken is een smeltkroes van smaken. Ik wil geen keuze maken. Mijn antwoord op deze vraag is dan ook, dat ik de wereldkeuken zelf het tofst vind. Een tomaat in Frankrijk wordt verwerkt in hele andere gerechten dan in bijvoorbeeld China. Dat vind ik leuk om te ontdekken. Hoe in de keukens van de wereld met ingrediënten wordt omgegaan. Maar bijvoorbeeld ook hoe gerechten uit verschillende landen zo veel op elkaar kunnen lijken en tegelijkertijd zo anders kunnen zijn. Dat was ook de inspiratie voor het thema Oergerecht: De pannenkoek op mijn blog.

11. Wat is je favoriete eetfilm/-boek/-etc.?

Ik ga voor de favoriete film. Julie & Julia is erg leuk. Mijn “all-time favorite” is Chocolat. Een prachtige sensuele film met chocolade en Johnny Depp in de hoofdrol…altijd lekker…ik heb het over de chocola 😉

 Nu is het mijn beurt om mijn genomineerden bekend te maken! Ik nomineer de volgende 5 blogs voor deze Liebster Award:

www.eitjekookt.com;- Een blog met mooie receptjes en heerlijke muziekjes.

www.eediete.nl – Vlot geschreven posts en smakelijke recepten.

www.depanvanpien.nl – Schitterende foto’s en lekkere recepten

www.cuisinedamis.blogspot.fr – Lekkere Franse gerechten rechtstreeks uit de Franse Bourgogne

www.foodiemoods.nl – Prachtige blog met schitterende layout en geweldig eten

Mijn 11 vragen aan de genomineerden:

  1. Waarom ben jij met een foodblog begonnen?
  2. Waar en wanneer is je passie voor eten/koken ontstaan?
  3. Welk gerecht doet jou het meest aan je oma denken?
  4. Waar haal jij het liefst de boodschappen voor je recepten? Supermarkt, speciaalzaak of markt?
  5. Hoe kook jij? Gas, elektrisch of inductie?
  6. Wat is jouw “signature” dish?
  7. Wat is het vreemdste ingrediënt dat jij ooit voor een recept voor je blog hebt gebruikt?
  8. Als je één woord zou mogen kiezen om je eigen kookstijl te beschrijven, welk woord zou dat zijn?
  9. Je mag voor vier personen koken (mag iedereen zijn, ook mensen, die al overleden zijn). Wie nodig je uit?
  10. Wat zou je dan voor die vier personen koken? (vervolg op vraag 7)
  11. Het is tijd voor het dessert. Waar ga jij voor: gebak, ijs of anders?

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Op Bakken Zoals Oma kom je cookies tegen. Niet alleen lekkere recepten voor knapperige koekjes, maar ook digitale cookies, o.a. van Google. Deze cookies gebruiken we om services te leveren, advertenties te personaliseren en verkeer te analyseren. Als je Bakken Zoals Oma gebruikt dan ga je hiermee akkoord. Meer info
%d bloggers liken dit: