Happy Hour: Sore Throat Remedy

Sore Throat Remedy-4In Happy Hour vandaag een alcoholvrij drankje. Het is zelfmaakmedicijn en het helpt echt bij keelpijn. Lees hier hoe je de Sore throat remedy kunt maken.

Bij wisselende weersomstandigheden van regen naar zon en bij de overgang van zomer naar herfst krijg ik vaak last van keelpijn. Soms gaat het na een weekje over met wat strepsils en is er niks aan de hand. Het is me ook wel eens overkomen dat ik er een ernstige keelontsteking aan overhield. Ik kon een week niet praten, had hoge koorts en was gewoon ontzettend ziek. Zelfs mijn “raap-me-van-de-grond-op”-soeprecepten, zoals de misosoep met zalm en groentebouillon konden me niet helpen. Mijn keel deed zo’n pijn dat het zelfs pijn deed om water te drinken en adem te halen. Ik ging op zoek naar iets om de pijn te verzachten. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Uiteraard had ik al thee met honing en citroen geprobeerd. Ook spoelen met zout water haalde niets uit. Ik proberde daarna een glas whiskey straight. Pff…dat brandde. Het verdoofde mijn keel even en daarna was de pijn terug, heftiger dan eerst. Dat was niet zo’n goed idee. 

De volgende dag maar naar de dokter. Ik had een heftige keelontsteking en kreeg antibiotica. De koorts daalde. De pijn bleef ondraaglijk. Er moest iets zijn dat me hier overheen kon helpen en ik ging op onderzoek. Ik las over helende en antibacteriële werking van honing en de ontstekingremmende werking van kaneel. Ik ontdekte dit oude Amerikaanse wondermiddeltje: Sore throat remedy. “Baat het niet, schaadt het niet”, dacht ik. Ik maakte het mengseltje klaar en was huiverig bij het toevoegen van de baksoda. Het drankje was aangenaam. Het gaf verlichting van de pijn. De pijn werd steeds zachter na elke slok. Dit werkt echt! Ik kon langzaamaan weer herstellen en was binnen no time weer de oude.

Omdat de r weer bijna in de maand komt vond ik het nu tijd dit recept met jullie te delen. Ik wens het je niet toe, maar als je last krijgt van keelpijn probeer dit dan uit. Het helpt!

Sore Throat Remedy
Dit thuismiddeltje tegen keelpijn werkt echt. Het smaakt ook nog lekker en helpt je keelpijn te verzachten.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 1 cup melk
  2. ½ theelepel kaneel
  3. 1/8 theelepel baksoda
  4. 1 theelepel honing
  5. 1 eetlepel suiker
Zo ga je te werk
  1. Doe de melk, kaneel, baksoda, suiker en honing in een steelpannetje. Verwarm alles onder langzaam roeren. Verwarm het mengsel 2 minuten.
  2. Schenk het melkmengsel in een mok en drink langzaam op.
Tip van Oma
  1. Ook als je een lactose-allergie hebt kan je deze sore throat remedie uitproberen. Vervang in dat geval dan de koeienmelk door kokosmelk, amandelmelk of rijstmelk. Een glas goede whiskey is natuurlijk ook altijd een goed alternatief. Laat dan wel het aspirientje of paracetamolletje staan.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/
Voor als je last hebt van je keel! Veel Beterschap!

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.