Sesam Sojakip – Sappig!

Sesam soja kip met sesamzaadjes en bieslookDeze Sesam Sojakip maken is eenvoudig. Marinade maken, kip aanbraden en braden. Het resultaat is kip in een zoete kruidige sojamarinade. SAPPIG!

Dit weekend was ik met dochterlief op stap. Ze is helemaal dol op de gamevloggers op YouTube. Ze kijkt regelmatig filmpjes op internet. Een paar maanden geleden kwam ze helemaal opgewonden naar me toe. Ze had gehoord van een evenement in de Jaarbeurs, waar alle Nederlandse Youtubers aanwezig zouden zijn: De Dutch YouTube Gathering. Ze wilde er dolgraag naar toe. We kochten kaartjes en maandenlang keek ze er naar uit. Dit weekend was het eindelijk zover: DYTG was “on”. Dochterlief was helemaal opgeladen van enthousiasme, omdat ze haar youtube-idolen zou ontmoeten en manlief en ik gingen op weg met een flinke dosis kritische nieuwsgierigheid. Voor dochterlief was het een geweldige happening. De meeste youtubers die ze online volgt kon ze nu in levende lijve ontmoeten. Voor manlief en ik was het vooral met verbazing toekijken.

Ik moet toegeven, dat ik niet zo vreselijk veel van het concept van gamevloggen begreep voor de DYTG. Er is iemand die een spelletje speelt, hij geeft constant commentaar van op zijn eigen spel, filmt het en zet het online. Iemand anders, in mijn geval dochterlief, beleeft er ontzettend veel plezier van ernaar te kijken. Dit weekend was een duikje in de wereld van dochterlief. Het is net als wanneer ik naar een kookprogramma van Jamie Oliver kijk. Of net als wanneer manlief naar voetbal kijkt op tv. Ik begrijp haar interesse voor die vlogs nu wel iets beter.

Het gaf me zelf wat inspiratie. Misschien zou een volgende stap in mijn blogleven kunnen zijn. Van blogger naar vlogger? Wie weet…wat zou jij daarvan vinden?

Deze diashow vereist JavaScript.

Op zondag had dochterlief een Meet & Greet met de Squad. De Squad zijn vier jongens met allemaal een eigen YouTubekanaal, die ook vaak samen dingen ondernemen. Dat was het hoogtepunt van haar weekend. Ze staat zelfs met ze op de foto. De Squad verkocht ook eigen t-shirts. Dochterlief loopt nu rond met een t-shirt erop met het woord: SAPPIG. 

Dat deed me denken aan dit recept voor Sesam Sojakip. De marinade is makkelijk te maken en heel erg smaakvol. De dubbele bereiding van de kip, met eerst aanbakken en dan braden in de oven zorgt voor de meest lekkere gemarineerde sappige Sesam Sojakip! SAPPIG!

Sesam Sojakip
Zelf een marinade voor kip maken is niet moeilijk. Met dit recept maak je heerlijke malse kip uit de oven in een heerlijke marinade van soja en sesamzaadjes.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 6 kipkarbonades
 2. 2 tenen knoflook
 3. 1 eetlepel gemberpoeder
 4. ¼ cup honing
 5. 2 eetlepels ketchup
 6. ¼ cup sojasaus
 7. ¼ theelepel sambal
 8. ¼ theelepel gemalen zwarte peper
 9. 1 eetlepel bruine basterdsuiker
 10. 1 theelepel maizena
 11. 1 eetlepel rijstwijn
 12. 1 theelepel sesamolie
 13. 2 eetlepels ongezouten roomboter
 14. zout voor het op smaak brengen van de kip
Voor het garneren
 1. Fijngehakte bieslook (ongeveer 2 eetlepels)
 2. ½ theelepel sesamzaadjes
Keukenbenodigdheden
 1. Ovenbestendige gietijzeren koekenpan
 2. Knoflookpers
 3. Vleesthermometer
Zo ga je te werk
 1. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 2. Maak eerst de marinadesaus. Dit doe je door de gemberpoeder, honing, ketchup, sojasaus, sambal, gemalen zwarte peper, bruine basterdsuiker, sesamolie, rijstwijn en maizena samen te mengen in een kommetje.
 3. Knijp de 2 tenen knoflook uit. Doe de knoflook bij de marinadesaus in het kommetje. Roer alles goed door. Zet de marinadesaus opzij.
 4. Verwarm de gietijzeren koekenpan op het vuur. Zodra de pan warm is, doe je hier 2 eetlepels roomboter in. Laat de boter smelten.
 5. Doe de kipkarbonades in de pan. Braad de kipkarbonades aan in de gesmolten boter. Bak de kipkarbonades 2 tot 3 minuten aan elke kant, totdat beide kanten mooi goudbruin zijn.
 6. Leg de kipkarbonades in de pan op de velkant.
 7. Neem de marinadesaus erbij. Schenk de marinadesaus bij de kip in de gietijzeren koekenpan. Schep een beetje van de marinadesaus over de kipkarbonades.
 8. Doe de koekenpan met de kipkarbonades in de voorverwarmde oven. Laat de kipkarbonades in de oven verder gaar worden. Stel de oven eerst in op 20 minuten op 200 ºC. Wanneer de 20 minuten voorbij zijn, keer je de kipkarbonades om, zodat het vel naar boven ligt. Dit zorgt ervoor dat je een lekker krokant velletje hebt. Doe de kip weer in de oven en bak de kipkarbonades nog 10 minuten op 200 ºC.
 9. Om zeker te weten of de kip gaar is, kan je een test doen met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van de kipkarbonades moet 80 ºC zijn. Voor een krokantere vel kan je de kip nog 2 tot 3 minuten onder de grill leggen.
 10. Garneer de kip met de sesamzaadjes en gehakte bieslook. Deze kip moet de ster zijn van je maaltijd. Serveer met simpele bijgerechten, zoals witte rijst en gekookte sperziebonen. Zo heb je een geweldige maaltijd. Simpel, maar SAPPIG!.
Tip van Oma
 1. Ook als je geen ovenbestendige gietijzeren koekenpan hebt kan je dit recept maken. Braad dan eerst de kip aan in een gewone koekenpan tot ze goudbruin van kleur zijn. Leg de kipkarbonades dan in een ovenschaal. Doe dan de marinadesaus in de koekenpan. Roer de marinadesaus door het braadvocht. Schenk de marinade over de kipkarbonades. Bak de kipkarbonades verder volgens het recept in de oven.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.