Burito’s met gesmolten kaas

Burito's met gesmolten kaas

Deze burito’s met gesmolten kaas uit de oven zijn makkelijk te maken, snel klaar, gezond, maar met een beetje hulp van de supermarkt.

Vandaag keek ik naar mijn berichtengeschiedenis en zag tot mijn schrik, dat het laatste recept dat ik heb gepost al drie maanden oud is. Ja, het klopt wel. We hebben hier in huize Bakken Zoals Oma een roerige drie maanden achter de rug. Wat begon met een prachtige vakantie op mijn mooie geboorte-eiland Aruba in de maand juli, eindigde in een verdrietige augustusmaand. In één maand tijd verloren we mijn schoonvader en een oom. Dat zij in vrede mogen rusten…

Toen begon september. De eerste maand na de vakantie, was het weer terug naar school, veel te doen op het werk en al met al volle dagen met zinnige en aangename bezigheden. Daar bovenop ben ik vorige week begonnen aan een opleiding, die de komende 8 maanden gaat duren. Erg leuk, maar het vraagt soms om prioriteiten stellen. Een nieuw recept posten zat er echt even niet in. Drukke periodes zoals deze betekent voor mij in de keuken ook snel en eenvoudig, maar voedzaam en lekker. Dit recept voor burito’s met gesmolten kaas uit de oven is precies dat.

Deze diashow vereist JavaScript.

Met simpele ingrediënten, een goede combinatie van vers, ingeblikt en kant- en klaar zorgen ervoor, dat deze burito’s met gesmolten kaas, een mooie maaltijd vormen op een drukke dag. Binnen 30 minuten heb je een heerlijk gerecht op tafel, dat goed vult en jou en je gezin ook nog eens voorziet van de broodnodige vitaminen. De gesmolten kaas, geeft het net dat klein beetje extra. Je kunt als je meer tijd hebt ervoor kiezen om zelf de tortillaplaten te maken en zelf guacamole te maken. 

Burito's met gesmolten kaas
Deze burito's staan snel op tafel. Ze zijn makkelijk te maken. En heerlijk gezond voor een doordeweeksedag na een lange dag werken.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. Olijfolie (1 flinke eetlepel)
 2. 300 gram gehakt
 3. 150 gram mais (uit blik)
 4. 100 gram kidneybonen (uit blik)
 5. 1 blik tomatenblokjes
 6. 1 ui (gesnipperd)
 7. 1 paprika (in blokjes gesneden)
 8. 2 tenen knoflook (geperst of fijngesneden)
 9. Peper en zout naar smaak
 10. 2 theelepels paprikapoeder
 11. ½ theelepel gemalen cayennepeper
 12. 1 theelepel gemalen komijn
 13. 150 gram geraspte kaas
 14. 6 tortillaplaten (zelfgemaakt of uit de winkel)
Keukenbenodigdheden
 1. Grote bakblik of bakplaat
 2. cocktailprikkers
Zo ga je te werk
 1. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
 2. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Doe de paprika en ui in de pan.
 3. Voeg de knoflook toe.
 4. Wanneer de ui glazig wordt, voeg je het gehakt toe.
 5. Breng het gehakt voldoende op smaak met peper en zout. Voeg ook de paprikapoeder, de gemalen komijn en de cayennepeper toe. Roer alles goed door. Bak verder totdat het gehakt mooi bruin van kleur is.
 6. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 7. Voeg de mais, kidneybonen en tomatenblokjes toe. Roer alles goed door.
 8. Laat de vleessaus nog 5 minuten op een laag vuurtje doorgaren.
 9. Leg een tortillaplaat op een bord. Gebruik een grote opscheplepel om een schep vleessaus op de tortillaplaat te leggen. Vouw de tortilla tot een burito. Dit doe je door eerst de bovenkant en onderkant naar binnen te vouwen. Vervolgens vouw je de zijkanten over elkaar. Om ervoor te zorgen, dat tijdens het bakken de burito goed dicht blijft zitten steek je er een cocktailprikker in. Op de foto's bij deze post kan je precies zien, hoe je hierbij het beste te werk kunt gaan.
 10. Leg de burito op de bakplaat. Herhaal dit totdat je alle 6 burito's hebt gevouwen en op de bakplaat hebt gelegd.
 11. Besprenkel de burito's vervolgens met de geraspte kaas.
 12. Zet de bakplaat met de burito's in de oven. Bak de burito's ongeveer 10 minuten op 200 ºC in de oven, of totdat de kaas gesmolten is.
 13. Serveer de burito's met fijngesneden ijsbergsla, avocade, guacamole en tacosaus.
Tip van Oma
 1. Je kunt ook zelf de tortillaplaten bakken. Dit doe ik ook wel eens.
 2. Eerlijkheid gebied me te zeggen, dat ik op drukke doordeweekse dagen een pak kant- en klare tortillabladen gebruik. Vooral voor dit recept voor burito's met gesmolten kaas. Dit is een snel klaar, maar toch zo gezond-mogelijk recept.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.