Romige Pastasalade met spek

Romige Pastasalade

Deze romige pastasalade met spek is snel te maken, voedzaam en lekker. Voor dagen, dat je even geen zin hebt in de klassieke pasta met tomatensaus.

Met Bakken Zoals Oma ben ik te vinden op de meeste social media. Facebook en Pinterest zijn mijn favorieten.

Op Facebook heeft mijn pagina van Bakken Zoals Oma inmiddels 535 likers/volgers. 

Dank daarvoor! 

Dat is al een heel dorp! Ik vind het echt geweldig, dat er zoveel mensen zijn die ik mag inspireren met gekook, geschrijf en gefotografeer. Maar om te inspireren moet je zelf ook geïnspireerd raken. Pinterest vind is voor mij als een soort muse. Ik vind plaatjes kijken nou eenmaal erg leuk en ik kan zo dingen makkelijker onthouden. Naast recepten en mooie gerechten, heb ik een grote verzameling pins en borden bij elkaar geklikt in de loop der jaren. Als het me interesseert en het is de moeite waard om eens terug te kijken, dan pin ik het!
Ik heb pinborden vol met prachtige historische jurken, geschiedenis, kunst en quotes…
Het is een soort naslagwerk van mijn interesses, inspiratiebronnen en ook humor…

Dit recept voor romige pastasalade met spek heb ik ook via Pinterest gevonden. Het recept zag er zo makkelijk en lekker uit, dat ik het moest proberen. 

Deze diashow vereist JavaScript.

We zijn hier in huize Bakken Zoals Oma dol op pasta. Elke week staat er wel een pastagerecht bij ons op tafel. We vinden het allemaal lekker én het is snel makkelijk op de drukke weekdagen. Meestal is het spaghetti of macaroni met de klassieke Bolognaise saus. Als het in het weekend lukt, dan zet ik ook graag zelfgemaakte eierpasta op tafel. Deze romige pastasalade met spek sprak me daarom ook aan. Het is net even wat anders. En het is voor drukke dagen een mooi alternatief. De combinatie van kaas, spek en doperwtjes is heerlijk. 

Romige pastasalade met spek
Serves 4
Deze romige pastasalade met spek is ideaal voor een doordeweekse dag. Geen poespas, gewoon simpel en lekker.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 250 gram pasta (macaroni of mini dunne rigatoni)
 2. 1 eetlepel ongezouten roomboter
 3. 125 gram spekblokjes
 4. 3 sjalotten
 5. 250 gram bevroren doperwten
 6. 250 ml volle melk
 7. zout en versgemalen peper
 8. 50 gram (vers)geraspte Parmezaanse Kaas
Zo ga je te werk
 1. Doe ruim water aan de kook met een snufje zout. Wanneer het water kookt doe je de pasta erbij. Laat koken volgens de aangegeven tijd op de verpakking. Meestal is dit 6-8 minuten. Kook de pasta al dente.
 2. Terwijl de pasta kookt ga je aan de slag met de saus.
 3. Snipper de sjalotten fijn. Zet de gesnipperde sjalotten opzij.
 4. Verhit de boter in een grote pan totdat de boter is gesmolten. Voeg de spekblokjes toe. Bak de spekblokjes totdat ze net krokant beginnen te worden.
 5. Voeg de gesnipperde sjalotten toe aan de pan. Laat de sjalotten meebakken totdat ze glazig en zacht zijn (dit duurt ongeveer 2 minuten).
 6. Voeg de bevroren doperwten toe aan de pan. Schenk de melk erbij.
 7. Voeg peper en zout toe naar smaak. Begin eerst met de peper. De spekjes hebben zelf al een zoutige smaak. Proef nadat je de peper hebt toegevoegd. Als de smaak iets flauw is, voeg dan steeds een beetje zout toe totdat het naar je smaak is.
 8. Laat de saus ongeveer 2 minuten doorsudderen totdat de saus iets dikker wordt.
 9. Wanneer ondertussen de kooktijd voor de pasta is verstreken, giet je deze af. Bewaar ongeveer 100 ml van het kookvocht van de pasta. Zet dit opzij.
 10. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus. Schep de pasta om door de saus totdat alles goed gemengd is. Als de pastasalade te plakkerig wordt, schenk dan steeds een klein beetje van het kookvocht toe aan de saus. De structuur van de saus moet een romige textuur hebben.
 11. Voeg tot slot de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit goed door de pastasalade en de pastasalade is klaar om op te eten.
Tip van Oma
 1. Ik serveer deze pastasalade meestal als bijgerecht. Deze pastasalade is lekker met bijvoorbeeld een gebakken kip cordon bleu ernaast of met een stukje gebakken kipfilet.
Adapted from www.bellyfull.net
Adapted from www.bellyfull.net
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.