Snelle gehaktcurry

Snelle gehakt curry met witte rijst

Om deze snelle gehaktcurry op tafel te zetten hoef je niet lang in de keuken te staan. De snelle gehaktcurry is ideaal snel, gezond en lekker.

Wanneer ik mensen vertel over mijn foodblog zie ik een schittering in hun ogen ontstaan. Boven hun hoofden zie ik dan gedachtewolkjes verschijnen met daarin plaatjes van taart, gebraden eend, chocoladedesserts, brood en allerlei andere lekkernijen. Soms zeggen mensen: “Jij staat vast elke avond lang en uitgebreid te kokkerellen.” Meestal glimlach ik wat schaapachtig en zeg dat het wel mee valt.

Er zijn dagen, dat ik na een gedegen voorbereiding de keuken in duik en dat de één na de andere lekkernij de keuken uit komt rollen. Manlief en dochterlief weten mij op dat soort dagen volledig de ruimte te geven. Dat zijn geweldige momenten, waarop ik de tijd neem om nieuwe dingen uit te proberen. Om nieuwe smaken te ontdekken en ook om dingen volledig te verprutsen. Heerlijk vindt ik dat. Lekker aanrommelen in de keuken en mijn creatieve kookmojo zijn gang laten gaan. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen, dat ik niet elke dag lang in de keuken kan, maar ook niet wil staan. 
Op doordeweekse dagen denk ik wel heel bewust na over wat op tafel komt. Alleen ben ik dan niet op zoek naar recepten die mooi op de foto staan en ga ik dan niet experimenteren. Nee, op een doorweekse dag moet het eten vooral snel en makkelijk te maken zijn. Het moet goed smaken en gezond zijn.

Laat dat nu precies de kenmerken zijn van het recept voor deze snelle gehaktcurry, dat ik vandaag met je deel. Geen poeha, maar smakelijk en degelijk. Op een doordeweekse dag, na een lange dag werk en met misschien nog andere dingen te doen die avond, ja…dan is deze snelle gehaktcurry een veel betere optie.

Snelle gehaktcurry
Op dagen, dat je iets gezonds wilt eten, maar het ook snel moet, is deze snelle gehaktcurry een goede en gezonde keuze.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 300 gram rundergehakt
 2. 125 gram gerookte spekblokjes
 3. 2 middelgrote tomaten
 4. ½ paprika (kan elke kleur zijn)
 5. 2 teentjes knoflook
 6. 2 uien
 7. 1 courgette
 8. 150 ml kokosmelk
 9. ¼ theelepel gemalen peper
 10. ¼ theelepel grof gemalen zeezout
 11. 2 theelepels currypoeder (ik gebruik mijn zelfgemaakte curry mix)
 12. 1 theelepel gemalen komijn
 13. 2 afgestreken eetlepels boter
 14. 1 eetlepel olijfolie
Keukenbenodigdheden
 1. Gietijzeren koekenpan of een braadpan
Zo ga je te werk
 1. Voorbereiding is het halve werk. Snijd de groenten eerst en zet ze even in bakjes klaar, zodat je bij het bakken alles al bij de hand hebt en niet meer tussentijds hoeft te snijden. Snipper de uien.
 2. Hak de teentjes knoflook fijn. Je kunt hiervoor ook een knoflookpers gebruiken als je die hebt.
 3. Snijd de courgette in kleine blokjes. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Zet de groenten even opzij.
 4. Zet de pan op het vuur en laat de pan warm worden. Zodra de pan warm is doe je de boter en olijfolie in de pan.
 5. Wanneer de boter gesmolten is en lichtbruin begint te worden doe je de uien en knoflook in de pan. Fruit de knoflook en uien aan totdat ze glazig worden.
 6. Voeg de paprika daaraan toe en bak ongeveer 2 minuutjes mee.
 7. Schuif met een houten lepel de gebakken groenten naar de zijkant van de pan, zodat je een kuiltje hebt in het midden. Doe de spekblokjes in de pan. Bak de spekblokjes totdat ze mooi bruin zijn. Gebruik de houten lepel nu om de spekblokjes, ui en knoflook met elkaar te mengen.
 8. Schuif het mengsel weer naar de zijkanten van de pan zodat je opnieuw een kuiltje hebt. Doe de currypoeder en komijn nu in de pan, in het kuiltje. Bak de specerijen totdat ze beginnen te geuren en donker verkleuren. Roer alles in de pan weer goed door met de houten lepel.
 9. Schuif opnieuw alle ingrediënten in de pan naar de zijkant van de pan. In het kuiltje leg je nu het gehakt. Voeg peper en zout toe. Rul het gehakt totdat het mooi lichtbruin wordt en je geen rood meer ziet. Roer opnieuw alles in de pan goed door, zodat alles goed gemengd raakt.
 10. Voeg de blokjes courgette en tomaat toe. Bak dit 5 minuten mee. Blijf constant roeren in de pan.
 11. Schenk ten slotte de kokosmelk bij de curry in de pan. Roer goed door. Zet het vuur op een laag pitje en laat de curry nog 5 minuten lekker pruttelen.
 12. Serveer deze snelle gehaktcurry bijvoorbeeld met witte rijst.
Tip van Oma
 1. Als je geen varkensvlees eet, dan kan je de spekjes ook weglaten. Gebruik in dat geval 500 gram rundergehakt.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.