Varkensfilets met een marinade van honing en soja

 

Honing ketjap varkensfilets (13) hapje Met dit recept maak je in een handomdraai varkensfilets met een marinade van honing en soja. Snel, smakelijk en zelfs als diepvriesmaaltijd te bereiden.

Rond etenstijd is het vaak spitsuur hier in huize Bakkenzoalsoma. Iedereen komt thuis, het eten moet klaargemaakt worden en vaak  hebben manlief of ik allerlei afspraken en activiteiten in de avond. Het passen, meten en plannen van de agenda’s betekent dat er voor het avondeten niet altijd evenveel tijd is. Er zijn van die dagen dat het avondeten snel klaar moet zijn en makkelijk te maken moet zijn. Deze varkensfilets met een marinade van honing en soja komen dan goed van pas. De varkensfilets moeten wel lang marineren. Plannen is ook hierbij van belang. Maar je kunt vooruit werken en de marinade in de ochtend maken en s’ avonds uit de koelkast halen en in de oven stoppen. Tenminste als je een ochtendmens bent.

Dat is voor mij niet weggelegd. Er zal één ding aan mij nooit zal veranderen…ik ben een avondmens. Manlief zegt altijd dat ik net een dieselauto ben. Ik moet in de ochtend eerst wat toeren maken voordat ik goed kan functioneren. Daar heeft hij wel gelijk in. Ik ben al blij als ik het voor elkaar krijg om mezelf in de ochtend uit bed te slepen, mezelf klaar te maken voor het werk en daar ook nog aan te komen…;-)
Ja, ik heb in de ochtend toch echt al mijn tijd nodig om wakker te worden. In de ochtend al voorbereidingen treffen voor het avondeten, dat zal bij mij nooit voorkomen. Ik heb dan nog te veel moeite om mijn ogen open te houden. Ik zou dan waarschijnlijk de honing per ongeluk verwisselen met chocoladepasta. Nee, dan ben ik nog niet op mijn best. 

Wanneer ik deze varkensfilets met een marinade van honing en soja klaarmaak vries ik ze gewoon in. Ik doe mijn wekelijkse boodschappen meestal op zaterdagochtend. De varkensfilets pak ik dan direct uit en ik maak de marinade klaar. Ik doe alles voor de marinade in een zak en vries dat gewoon in. Voor het invriezen is een vacumeermachine erg handig. Het zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk lucht uit de zak wordt gehaald en het zakje wordt mooi plat. Ik heb mijn vacumeermachinie bij de Lidl gekocht. Ik ben er erg tevreden over. Het was niet zo duur en werkt goed. Het vacumeren is een leukigheid, maar niet per sé nodig om deze varkensfilets bereiden.

Deze diashow vereist JavaScript.

De simpele smaken van de honing en de sojasaus samen geven een de varkensfilets een lekkere smaak. De knoflook contrasteert heel goed met zoetigheid van de honing en soja. Een erg smakelijk en snel te bereiden gerechtje!

Varkensfilets met marinade van honing en soja
Gebruik je oven. Met een simpele marinade maak je deze heerlijke varkensfilet. Het recept is snel en makkelijk.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 4 dungesneden varkensfilets (of ribkarbonades zonder bot)
 2. 125 ml honing
 3. 45 ml sojasaus
 4. 4 tenen knoflook
 5. peper
 6. zout
 7. 1 eetlepel zonnebloemolie (of olijfolie) om ovenschaal in te vetten.
Zo ga je te werk
 1. Doe de varkensfilets in een schaal. Breng de karbonades op smaak met peper en zout.
 2. Gebruik een klein kommetje om de marinade te maken. Schenk de honing en sojasaus in het kommetje. Knijp de tenen knoflook uit met een knoflookpers of snijd ze heel fijn. Doe de knoflook bij de honing en sojasaus in het kommetje. Doe er een klein beetje peper en zout bij. Roer alles goed door.
 3. Schenk de marinade over de varkensfilets. Bedek de schaal met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal met de karbonades in de koelkast. Laat de schaal de hele dag in de koelkast staan, zodat de karbonades de smaak van de marinade goed kunnen opnemen.
 4. Doe de oven aan wanneer je de karbonades wilt gaan bakken. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 5. Bestrijk een ovenschaal met de zonnebloemolie. Leg de varkensfilets in de ovenschaal. Bak de varkensfilets in 30 minuten in de oven op 180 ºC.
 6. Serveer de varkensfilets direct.
Tip van Oma
 1. Deze varkensfilets kan je ook lang tevoren bereiden en invriezen. Gebruik in dat geval een grote stevige diepvrieszak om het vlees te marineren. Volg alle stappen hierboven, maar doe alles in de diepvrieszak in plaats van in een schaal. Sluit de schaal af en bewaar de varkensfilets in de zak met de marinade in de vriezer. Wanneer je de varkensfilets wilt eten haal je in de ochtend het zakje uit de vriezer en laat het op het aanrecht ontdooien. In de avond is het dan een kwestie ovenschaal invetten, vlees erin leggen, nog een klein beetje peper en zout eroverheen en in de oven schuiven. Gemak dient de mens.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.