Avocado Garnalensalade

Avocado garnalen salade-7Een snelle rijk gevulde salade met avocado, garnalen en veel verse groente. Deze avocado garnalensalade is lekker op elk moment van de dag. Heerlijk fris aan het begin van de lente!.

Het recept voor deze garnalensalade is ontstaan als een snelle salade om mee te nemen naar het werk als lunch. De salade was zo lekker, dat ik het jullie niet wilde onthouden. Ik vind het zelf zo lekker.  Ik krijg spontaan honger wanneer ik naar de foto’s kijk. Dat is één van de dingen die ik zo leuk vind aan het bloggen over eten. Ik mag recepten bedenken, ik mag ze uitproberen en proeven. Dan mag ik mijn creaties fotograferen, van dichtbij, van veraf en vanuit verschillende perspectieven. Dat alles met als doel om het eten er voor jou zo lekker en smakelijk mogelijk te uit te laten zien. Soms zijn er gerechten, waarbij je denkt, dat komt nooit goed over. Dat had ik bij deze salade ook. Maar wanneer ik zo naar de foto’s kijk krijg ik er spontaan honger van. Jij ook? 😉

Deze diashow vereist JavaScript.

De basis voor deze salade is de klassieke combinatie van eieren, avocado en garnalen. Het is eigenlijk een twist op de klassieke garnalencocktail die in de jaren ’80 van de vorige eeuw en nu nog steeds op veel menukaarten prijkt. Ik verrijk deze klassieke combinatie met de frisheid van knapperige rauwe groenten zoals paprika, tomaat en bleekselderij. De mooie afwisseling van structuren maken het eten van deze simpele salade tot een ware smaakbeleving. De cayennepeper en peper geven de salade een scherpe pittige ondertoon. Dit wordt verzacht door de smeuiige structuur van de avocado en mayonaise. De zoete ziltigheid van de garnalen speelt de hoofdrol, maar is niet dominant. Deze salade is gewoon echt heel erg lekker. Probeer het zelf eens.

Avocado garnalensalade
Deze avocado garnalensalade smaakt zo lekker, dat ik het op elk moment van de dag kan eten. Lekker, rijk en fris!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 hardgekookte eitjes
 2. 75 gram veldsla
 3. 1 avocado
 4. klein bosje peterselie
 5. 1 grote tomaat
 6. ½ rode paprika
 7. stengel bleekselderij
 8. sap van ½ limoen
 9. 150 gram roze garnalen (gekookt)
 10. 2 eetlepels mayonaise
 11. peper
 12. zout 1 lenteui
 13. ¼ theelepel cayennepepper
Keukenbenodigdheden
 1. Grote slakom of schaal
Zo ga je te werk
 1. Was de veldsla indien nodig. Leg de veldsla in een grote slakom.
 2. Schil de gekookte eieren. Snijd de eieren in kleine blokjes en doe deze bij de veldsla in de slakom.
 3. Doe hier ook de roze garnalen bij.
 4. Was de lenteui en bleekselderij. Snijd deze in dunne plakjes. Voeg de plakjes lenteui en bleekselderij toe aan de slakom.
 5. Snijd de avocado doormidden. Neem eerst de helft van de avocado waar geen pit in zit. Snijd de avocado in blokjes in de schil. Gebruik een lepel om de blokjes avocado uit de schil te halen. Verwijder de pit uit de andere helft van de avocado en snijd ook hier blokjes uit. Voeg de avocado toe aan de salade.
 6. Maak de paprika schoon. Verwijder de zaadlijst. Snijd de paprika in kleine blokjes.
 7. Snijd de tomaat in schijfjes of blokjes. Doe de paprika en tomaat bij de salade.
 8. Knijp de halve limoen uit in de slakom. Voeg 2 eetlepels mayonaise toe. Besprenkel de salade met de cayennepeper. Breng verder op smaak met voldoende peper en zout.
 9. Hussel de salade voorzichtig. Zorg ervoor dat de mayonaise goed over de salade verdeeld is.
 10. Hak de verse peterselie fijn en meng dit door de salade.
 11. Serveer de avocado garnalensalade bijvoorbeeld in een klassiek martiniglas.
Tip van Oma
 1. Deze salade kan werkelijk op elk moment van de dag geserveerd worden. Als ontbijt, lunch of als maaltijdsalade bij het avondeten.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.