Coco Choco Fudge

Coco choco fudge-11

Dit recept voor Coco Choco Fudge is snel gemaakt en erg smakelijk. Kokosolie, kokosmelk, honing en cacao, dat is alles wat je nodig hebt voor dit snoepje.

Ik zou dit lekkere snoepje Super Coco Choco Fudge moeten noemen. Er is een hype gaande in de supermarkt. De superfoods sluipen langzaam de supermarkten binnen. Het klinkt heel allemaal heel erg spannend. Planten, granen, groenten, fruit, zaadjes en bessen, vers of gedroogd, veranderen ineens van normaal gezond naar “SUPERFOOD”. Neem nou bijvoorbeeld Spinazie. Dat zit vol met kalium, ijzer, zink, foliumzuur, vitamines A, C, E en K. Het helpt tegen veroudering, verbetert weerstand en lichamelijke prestaties en nog meer. Is het nieuwe kennis dat spinazie goed voor ons is? Welnee. Ik ben opgegroeid met de filmpjes van Popeye. Hij werd onmetelijk sterk van spinazie. Dat heb je vast ook eerder gehoord: “Van spinazie wordt je sterk.” Doodgewone spinazie is dus ook Superfood. Plakken de supermarkten in de toekomst een etiket superfood op een pak spinazie?

En later misschien ook op roomboter? Op melk, olijfolie, broccoli, garnalen, kaas, water?
Zonnebloempitten, moerbeibessen en chiazaad worden tegenwoordig als superfood verkocht. Wat is er super aan? Het is natuurlijk voedsel, dat niet bewerkt is. Het zijn natuurlijk bronnen van goede voedingsstoffen die we herontdekken, omdat we inmiddels gewend zijn geraakt aan gefabriceerd gemaksvoedsel. 

Stel je koopt een doosje chiazaad. Je strooit het over je salade en eet het op. Maar verder verander je niks aan je eetpatroon. Dan zal er niks supers zijn aan je food, want het gaat om het geheel. Het etiket Superfood voegt iets toe, als we bereid zijn om verder te kijken en onze bewustwording over ons eten te vergroten. Voeding is de brandstof, maar ook drager van bouwstenen voor een gezond lijf. De prachtige biologische machine die ons lichaam is, vraagt en verdient goede voedingstoffen. Wanneer we bereid zijn te leren over voeding, over de werking van ons lichaam en wat voeding met ons lichaam kan doen, alleen dan kunnen we goede keuzes maken. Dat moet je dan wel willen en bereid zijn om dingen anders te doen. 

Zal ik superfoods mijden? Nee, want ze zijn inderdaad gezond. Niet omdat ze superkrachten bevatten, maar omdat het goede bronnen van gezonde voedingsstoffen zijn. We noemen ze superfoods omdat we kwaliteiten herontdekken die onze grootouders en overgrootouders als vanzelfsprekend beschouwden. Wat ze aten was al puur en echt.  Ze hoefden niet na te denken over eten met allerlei chemische ziekmakende toevoegingen. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat heeft dat alles te maken met een recept voor Coco Choco Fudge? Wanneer je deze fudge van dichter bij bekijkt zul je het zien. Het wordt gemaakt met ingrediënten die tegenwoordig stuk voor stuk wel ergens een etiket superfood hebben gekregen. Maar ik daag je uit. Kijk verder dan het etiketje en leer over de werking van deze ingrediënten en beter nog over de voedingsstoffen die erin zitten. Deze coco choco fudge wordt gezoet door de honing. De structuur is zacht en smeuïg. Het smelt letterlijk op je tong. En het is ook nog eens gezond en zo ontzettend lekker. 

Coco Choco Fudge
Yields 10
Deze Coco Choco Fudge is lekker en zacht. Het is makkelijker gemaakt dan je denkt en het smaakt zo lekker. Dan te bedenken dat er geen korreltje suiker aan te pas komt.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 cup kokosolie (vast)
 2. 1/3 cup kokosmelk
 3. 1/3 cup cacaopoeder
 4. 1/3 cup honing
 5. 2 theelepels vanille-extract
 6. klein snufje zout
 7. gezouten cashewnoten (optioneel)
Zo ga je te werk
 1. Bereid een muffinblik voor, door papieren muffinvormpjes in het blik te stoppen.
 2. Smelt de kokosolie.
 3. Meng de kokosolie, kokosmelk, cacaopoeder, honing, snufje zout en vanille-extract samen. Roer tot het mengsel glad is en goed gemengd is.
 4. Schenk het mengsel in de papieren muffinvormpjes.
 5. Wanneer je de cashewnoten te te voegen, dan kan je dat nu doen. Leg dan ongeveer 4 tot 5 nootjes in elk muffinvormpje.
 6. Zet de muffinvormpjes in het bakblik in de koelkast of vriezer totdat de fudge gehard is.
 7. Serveer direct of bewaar de fudges in de koelkast of vriezer. Je kunt de fudges het beste bewaren in goed afsluitbare plastic bak.
Tip van Oma
 1. Je kunt ook een grote bakvorm of ovenvorm gebruiken. Bekleed deze dan met een stuk bakpapier.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.