Havermoutreepjes met pindakaas

Havermoutreepjes-11Deze havermoutreepjes zijn echt heel erg lekker. Ik neem ze mee naar het werk als een supergezond tussendoortje. Voor de pindakaasliefhebbers!

Ik heb de laatste tijd een ding met pindakaas. Ik heb een pot Amerikaanse pindakaas op het aanrecht staan. Ik neem elke dag een theelepel pindakaas met één of twee gedroogde pruimen wanneer ik trek heb in iets lekkers. Het helpt tegen een zoete trek. Pindakaas zit vol gezonde vetten én eiwitten. Een theelepel pindakaas en twee gedroogde pruimen samen komt ongeveer uit op 75 calorieën. Dat is dezelfde als in vier blokjes van een melkchocoladereep. Met het grote verschil dat de voedingswaarde stukken beter is. Het werkt voor mij. Dus loop ik soms in huis rond met een theelepel pindakaas in de hand. Dochterlief vind het afschuwelijk. Ze lust geen pindakaas. “Bah, mama, je stinkt naar pindakaas”, roept ze dan. “Ik hoef nu geen kusje van je hoor!” 

Deze diashow vereist JavaScript.

Ik ben enthousiast over dit recept. Het heeft alles wat er nodig is om je te voorzien van energie voor een paar uurtjes. De havermout was vroeger oubollig en roept bij veel mensen het beeld op van een grote bak klonterige pap waar maar weinig smaak aan zit. Het kreeg de label superfood et voila! Het is hip. In dit recept gebeurt er ook nog eens helemaal niks bijzonders mee. Het wordt omhuld door een stroperige saus van pindakaas en honing. Dat is alles. En geloof me, deze havermoutreepjes zijn goed voor je. In plaats van een mars of snickers, neem je een havermoutreepje. Je maakt het zelf.  Je kunt het zo biologisch maken als je maar zelf wilt. Misschien wil je zelfs zelf de pindakaas maken. Bovenal zijn deze havermoutreepjes ongelooflijk lekker. Ik zeg: “Go for it!”

Havermoutreepjes met pindakaas
Ben je op zoek naar een snel en gezond tussendoortje, maar dan niet uit een zakje, maar zelf gemaakt? Zoek niet verder. Deze havermoutreepjes zijn lekker én gezond!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1 cup pindakaas
 2. ½ cup honing
 3. 3 cups havermoutvlokken
Keukenbenodigdheden
 1. Bakpapier
 2. Vierkant bakblik
Zo ga je te werk
 1. Bereid je bakblik voor. Bekleed het bakblik met het bakpapier.
 2. Smelt de pindakaas en honing in een klein steelpannetje samen.
 3. Meng de havermout erdoorheen.
 4. Schenk het beslag in het bakblik. Spreid het beslag met de achterkant van een lepel in het bakblik uit. Ik heb de onderkant glas gebruikt om het beslag goed aan te drukken en egale bovenkant te maken.
 5. Doe het bakblik in de koelkast. Laat het geheel helemaal afkoelen.
 6. Snijd de plak havermout in kleine repen. Bewaar de havermoutreepjes in de koelkast, zodat ze stevig blijven. Je kunt ze prima meenemen naar het werk voor een gezond tussendoortje om 10 uur.
Tip van Oma
 1. Gebruik dit recept als basis. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Doe er gedroogde rozijnen of cranberry's doorheen. Stukjes walnoot, lijnzaad, hennepzaadjes of zelfs chocola zou prima werken.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

 Genieten maar!

Eén reactie

 • Vera schreef:

  Goedemorgen,

  Ik vind dat je een mooie website hebt met heel veel leuke recepten…alleen loop ik regelmatig bij recepten tegen de hoeveelheid van een cup aan waardoor ik het recept niet kan maken en dat is erg jammer.

  Hoeveel is een cup?

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.