Garnalenvulling voor wontons

Garnalen lam wontons-13

Wontons zijn de Aziatische variant op ravioli. Deze garnalenvulling voor wontons is licht van smaak en snel gemaakt.

Ik heb laatst natuurlijk niet voor niets in de keuken gestaan om zelf wonton wrappers te maken. Die kleine wonton wrappers moesten ook volwassen worden en opgroeien tot echte wontons. Om dat te doen moesten ze gevuld en gevouwen worden. Ik besloot dat te doen met deze garnalenvulling voor wontons.

In een serie afleveringen van de Australische Masterchef kreeg de wereldberoemde Chefkok Marco Pierre White de leiding over de opdrachten die de kandidaten moesten uitvoeren. Een van de opdrachten had te maken met snijtechnieken. Chefkok Marco deed voor hoe fijn hij een ui kon snijden. Sterker nog, hij deed het met een ongelooflijke snelheid, terwijl hij niet naar zijn handen keek, de kandidaten uitlegden wat zij moesten doen en hen diep in de ogen aankeek. Dat was echt indrukwekkend. De kandidaten deden hun best om dit te evenaren. Ze mochten wel naar hun handen kijken, maar zelfs dat voorkwam niet dat ze te dik aan het snijden waren of dat er in vingers gesneden werd in plaats van in de ui. 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Het maken van deze garnalenvulling voor wontons gaf me gelegenheid om te oefenen met het snijden. Alles moet ragfijn gesneden worden om de vulling na het koken van de wontons mooi samenkomt. Ik gebruikte een Santuko-mes. Dit type mes wordt in Japan gebruikt om garnituur voor sushi te maken. Het mes is vlijmscherp. Op het lemmet zijn gaten of deukjes aangebracht om te voorkomen dat de ingrediënten aan het lemmet blijven plakken. Met veel geduld lukte het om mooie fijne stukjes te snijden. Ik ben erg blij met het resultaat van mijn snijwerk. De smaak van deze garnalenvulling was ook prima. De wontons smaakten me erg goed. 

Garnalenvulling voor wontons
Write a review
Print
Zelf toevoegen
Voor 24 wontons
 1. 225 gram roze garnalen
 2. 225 gram lamsgehakt (rundergehakt kan ook)
 3. 1 eetlepel gesnipperde sjalotten
 4. ¼ cup fijn gehakte koriander
 5. 2 lenteuitjes (fijn gehakte)
 6. 1 theelepel vissaus
 7. 3 theelepels gembersiroop
 8. 2 theelepels rijstazijn
 9. peper
 10. zout
Voor de wontons
 1. 24 wonton wrappers
Zo ga je te werk
Voor de vulling
 1. Verwijder de staarten van de garnalen. Hak de garnalen heel fijn.
 2. Hak alle andere ingrediënten fijn. Zorg ervoor dat je alle ingrediënten ongeveer even groot snijdt. Dit maakt de vulling mooi egaal van structuur na het koken van de wontons.
 3. Neem een grote kom. Meng alle ingrediënten samen. Breng op smaak met iets peper en zout. De vulling is klaar.
Voor de wontons
 1. Plaats een wonton wrappers op een plat oppervlak. Hou de overige wonton wrappers apart, afgedekt met een vochtige doek.
 2. Zet 1 theelepel van de vulling in het midden van de wontonwrapper.
 3. Maak de randen van de wonton wrapper vochtig met water en maak de wontons dicht. Je kunt de wontons op verschillende manieren dicht maken. Ik kies voor de buideltechniek. Hierbij ontstaat een kleine buidel van het deeg met mooie plooien.
 4. Herhaal dit totdat je wonton wrappers op zijn.
 5. Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Breng het water op smaak met zout.
 6. Laat 3 tot 4 wontons voorzichtig in de pan vallen. Kook niet teveel wontons tegelijk om plakken of breken te voorkomen.
 7. De wontons zullen naar de bodem van de pan vallen. Roer voorzichtig in de pan zodat het water in beweging blijft en de wontons niet aan de bodem gaan plakken.
 8. Na 3 tot 4 minuten zullen de wontons naar boven komen drijven. De wontons zijn dan klaar. Haal de wontons met een spatel uit de pan en serveer.
Tip van Oma
 1. Je kunt de vulling ook tevoren maken en invriezen voor later gebruik. Om de wontons iets meer smaak mee te geven kan je de wontons ook in bouillon koken. Voeg dan in plaats van zout twee bouillonblokjes (kip of groente) aan het kokend water.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.