Griekse saladespiesjes

 

Griekse saladespiesjesRijg wat tomaatjes, feta, komkommer en olijven aan een spiesje. Wat dressing erover en je hebt Griekse Saladespiesjes. Lekker als hapje of tussendoortje.

Vorig jaar was ik voor een feestje op Pinterest op zoek naar bijzondere hapjes. Ik wilde geen blokjes kaas en toastjes op tafel. Er is niks mis met blokjes kaas of toastjes met lekkere salades, maar ik wilde eens wat anders voorzetten. Één van mijn grootste inspiratiebronnen is Pinterest. Ik vind het een geweldig platform. Ik ben erg visueel ingesteld. Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt er op Pinterest een foto van.

Er zijn verschillende categoriën. Als ik voor BakkenZoalsOma op zoek ben heb ik een favoriete categorie: “Eten en Drinken”. Ik vind daar regelmatig ideeën, inspiratie en ook nieuwe recepten om uit te proberen. Bovenaan mijn website vind je  een link naar mijn Pinterestaccount. Kom gerust ook eens daar een kijkje nemen om te zien welke pins ik in de loop van de tijd heb verzameld.

Zo vond ik tijdens de zoektocht op Pinterest ook een foto waarop “Greek Salad Skewers” te zien zijn. Ik vond de foto geweldig en ik heb de foto meteen gepind (zo heet het opslaan van een foto op Pinterest).

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij het recept dat bij de oorspronkelijke foto van Pinterest stond werd een kruidenmengsel van een Amerikaanse merk gebruikt om de dressing te maken. Daar moest ik dus een alternatief voor bedenken. Dat is aardig gelukt moet ik zeggen. De dressing is heel simpel te maken. Het is een kwestie van olijfolie, sesamzaadjes, specerijen en kruiden in een kommetje doen. Even goed mengen en klaar!

Je zou deze dressing ook kunnen gebruiken voor een Griekse salade (die niet aan een spiesje zit). Gebruik voor een Griekse salade dezelfde hoeveelheden die hieronder in het recept zijn aangegeven. Snijd een halve rode ui in dunne ringetjes of hele kleine blokjes, voeg wat jonge veldslag of rucolasla toe. Schenk hier de dressing overheen. Hussel alles goed samen en je hebt een Griekse salade met zelfgemaakte dressing.

Griekse Saladespiesjes
Deze simpele en gezonde spiesjes zijn al meerdere keren een hit geweest tijdens feestjes bij ons thuis.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
Voor de spiesjes
 1. 12 snacktomaatjes
 2. 120 gram fetakaas
 3. 1 komkommer
 4. 12 ontpitte zwarte olijven
 5. 12 bamboestokjes
Voor de dressing
 1. 1/4 theelepel sesamzaadjes
 2. 3 eetlepels (extra virgine) olijfolie
 3. 1/4 theelepel knoflookpoeder
 4. zout (voldoende naar smaak)
 5. peper (voldoende naar smaak)
 6. 1/4 theelepel paprikapoeder
 7. 1/4 theelepel peterselie
Zo ga je te werk
 1. Snijd de fetakaas in 12 gelijke blokjes. Snijd de blokjes voldoende breed, zodat ze niet breken wanneer je het bamboestokje erdoorheen haalt.
 2. Was de komkommer en snijd plakjes van ongeveer een centimeter dik.
 3. Rijg de tomaatjes, fetakaas, komkommer en zwarte olijven aan de bamboestokjes.
 4. Doe alles voor de dressing in een kommetje. Meng dit goed samen.
 5. Druppel met een lepeltje de dressing over de spiesjes heen. Je hoeft niet alle dressing te gebruiken. Zelf hou ik altijd iets minder dan de helft over. Dat bewaar ik in een potje in de koelkast en gebruik het later als dressing in een gewone salade.
Tip van Oma
 1. Deze Griekse Saladespiesjes kunnen ook prima als voorgerecht of bij de lunch geserveerd worden. Zelf neem ik ze wel eens mee naar het werk. Wel verpakt in een broodtrommeltje natuurlijk. Door de dressing blijven ze prima op smaak. Ook lekker als een gezond tussendoortje.
Adapted from www.mybakingaddiction.com
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

2 reacties

 • iris schreef:

  Hoi leuk recept! Voor hoeveel personen is dit nu? ik wil 2 spiesjes pp geven.. gr iris

  • Alesig Greving schreef:

   Hoi Iris,
   Wat leuk dat je de Griekse spiesjes wilt gaan maken. Met dit recept maak je 12 spiesjes. Dus als je er 2 per persoon wilt geven, dan kan je met dit recept spiesjes voor 6 personen maken. Het lijkt me leuk om te horen of de spiesjes bij jou en je gasten in de smaak zijn gevallen.
   Groetjes
   Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.