Zelfgemaakte Wonton Wrappers

WonTonVelletjes-15

Het maken van wonton wrappers is echt een makkie. Lees verder en ontdek het recept voor zelfgemaakte wonton wrappers. Maak en vul ze naar smaak!

Sommige dingen lijken moeilijker dan ze zijn. Dat is ook zo met het maken van deze wonton wrappers. Al tijden liep ik rond met de gedachte om een wontonsoep te maken. 

Hier in Arnhem hebben we een Oosterse supermarkt. Geweldig vind ik het er. Eens in de zoveel tijd ga ik er naar toe om mijn voorraad exotische ingrediënten in te slaan. Sojasaus, oestersaus en andere Aziatische ingrediënten koop ik daar graag. Ze voeren een assortiment aan specerijen waar je u tegen zegt en waar ik geen nee tegen kan zeggen. Groenten en vruchten uit het verre oosten, wokpannen, cassave, gepekelde varkensstaartjes, groene thee…alles wat je maar kunt bedenken hebben ze. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat ze daar natuurlijk ook verkopen zijn kant-en-klare gevulde wontons, maar ook diepgevroren wonton wrappers. Dat was geen optie. Mijn doel was om voor de wontonsoep was zelf wonton wrappers te maken. Ik stelde me voor dat het een grote uitdaging zou worden. Dat was het helemaal niet. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het echt niet.

Een vereiste is wel een pastamachine. Zonder pastamachine is het lastig om alle velletjes even dik te maken. De pastamachine is daarbij absoluut een onmisbaar hulpmiddel.

Het recept voor het deeg zelf is zo simpel. Je zou het recept voor deze zelfgemaakte wonton wrappers zo uit je hoofd zou kunnen leren. Het hoeft natuurlijk niet, want je kunt altijd weer hier op BZO komen kijken. 🙂 

Deze hoeveelheden leveren ongeveer 24 wontonvelletjes op. 

Zelfgemaakte won ton velletjes
Sommige dingen lijken zo moeilijk, maar zijn in werkelijkheid zo makkelijk. Het verbaasde me hoe snel en makkelijk deze won ton velletjes zelf te maken zijn. Het is nog leuk ook!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 cups bloem (+/- 300 gram)
 2. ¼ theelepel zout
 3. ½ cup kokend water (+/- 120 ml)
Keukenbenodigdheden
 1. Pastamachine
 2. Schone theedoek
Zo ga je te werk
 1. Zeef de bloem en zout samen in een grote kom.
 2. Schenk het kokend water bij de bloem zout in de kom. Schenk niet al het water er in één keer bij. Doe dit voorzichtig en beetje bij beetje terwijl je goed roert met een houten pollepel.
 3. Roer totdat je een lobbig deeg hebt.
 4. Kneed het deeg goed tot er een samenhangend geheel ontstaat. Als het deeg te droog is kan je er één of twee theelepels warm water bij doen om het kneden makkelijker te maken.
 5. Maak de schone theedoek nat met warm water. Wring de theedoek goed uit, zodat het warm en vochtig is, maar niet nat.
 6. Bedek het deeg met de warme vochtige doek. Laat dit zo 1 uur staan.
 7. Rol vervolgens het deeg net als pastadeeg uit tot flinterdunne lapjes deeg. Snijd driekhoekjes of rondjes uit het deeg.
 8. Vul de wontonvelletjes naar smaak en bereid ze door ze te stomen, koken of bakken.
Tip van Oma
 1. Als je mooie gelijkmatige rondjes wilt kan je hiervoor een ronde uitsteekvorm gebruiken, maar ook een theekop of schoteltje kan je hier prima voor gebruiken. Gebruik waxpapier of bakpapier tussen de wontonwrappers, zodat je ze bij de verdere bereiding makkelijker kunt pakken en ze niet aan elkaar plakken.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

5 reacties

 • Conchita schreef:

  Hoe bak je de velletjes? Ik had ze gevuld in een muffinbakvorm met die kleine gaatjes op 170 graden en dan 15 minuten maar dan worden de flapjes keihard

  • Alesig schreef:

   Hoi Conchita,

   Ik heb deze wonton wrappers gekookt in bouillon. Het bakken van de wontons is een andere bereiding die ik zelf niet heb uitgeprobeerd.
   Maar ik denk dat 15 minuten wel erg lang is. Er zit weinig vocht in de velletjes en bij een lange baktijd verdampt al het water en dan zijn ze niet lekker meer en dan wordt het inderdaad hard. Ik zou de baktijd verminderen naar 5-6 minuten in een oven op een wat hogere temperatuur. Misschien zelfs 190 graden. Maar zoals ik zei, ik heb het zelf niet uitgeprobeerd op deze manier.

   Groetjes
   Alesig

 • Marja schreef:

  Hoeveel wontons heb je met di recept?

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.