Happy Hour – Lemon Drop

Recept Lemon Drop, rand van cocktailglas natmaken met citroen

Happy Hour: De Lemon Drop. Hou je van Limoncello en hou je van Vodka? Meng ze samen en maak deze sour cocktail.

Na het maken van de Limoncellotaart stond de fles Limoncello lonkend in mijn drankkast. De goudgele kleur van de limoncello is onweerstaanbaar mooi. De bedenker van de limoncello moet gedacht hebben: “If life gives you lemons, make limoncelllo!”. En ik dacht vandaag: “If life gives you limoncello, make a lemon drop”.

Limoncello

Op zichzelf staand is limoncello al heerlijk. IJskoud uit de vriezer is het een fijn drankje. Het is ook lekker om het als digestief te drinken na een goede Italiaanse maaltijd om zo je spijsvertering een boost te geven. Limoncello is in Italië een erg populair drankje. Het wordt als een teken van goede gastvrijheid gezien om je gasten bij aankomst een glaasje ijskoude limoncello aan te bieden. Geef deze Italiaanse traditie een eigen twist en serveer een lemon drop. Serveer het als welkomstdrankje of als digestief. 
De lemon drop is heerlijk verfrissend na een zoet dessert.  

Happy Hour - Lemon Drop
Serves 1
Deze cocktail heet niet voor niets een druppel citroen. Een beetje zuur, maar wel lekker.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. IJsblokjes
 2. 12,5 ml vodka
 3. 12,5 ml limoncello
 4. 12,5 ml verse citroensap
 5. Schijfje citroen voor de garnering
Voor suikerrand
 1. Partje citroen
 2. 1 eetlepel fijne kristalsuiker (voor de rand)
Zo ga je te werk
 1. Maak met het partje citroen de rand van een cocktailglas vochtig.
 2. Strooi de suiker op een plat schoteltje. Leg het cocktailglas met de bovenkant op de schotel met suiker. Draai het glas een paar keer rond, zodat er een mooie suikerrand ontstaat. Zet het cocktailglas opzij.
 3. Vul een cocktailshaker tot de helft met ijsblokjes. Voeg de limoncello, vodka en citroensap in de shaker. Schud alles goed door elkaar. Schenk de lemon drop door een zeef in het glas met de suikerrand.
 4. Garneer je lemon drop met een partje citroen.
Happy Hour tip
 1. Als je van een wat zoetere cocktail houdt kan je de zure smaak van de Lemon Drop iets verzachten door er een klein beetje suikerwater bij te doen. Je kunt hiervoor een simpele suikersiroop maken van gelijke delen water en suiker. Voeg voor een zoetere lemon drop ongeveer 10 ml suikerstroop in de cocktailshaker voordat je gaat schudden.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.