Happy Hour – Sonic Screwdriver

Sonic screwdriver cocktail met doctor who horloge 11th doctor

De Sonic Screwdriver is een verfrissende cocktail geïnspireerd door mijn favoriete tv-serie Doctor Who. 

Heel lang dacht ik dat science-fiction niet mijn ding was. Het was een ver-van-mijn-bed-ding. Tot ik de tv-serie Doctor Who ontdekte. 

De serie gaat over een man, een buitenaardse man, een mensachtige van de planeet Galifrey. Timelord word zijn ras genoemd. Hij reist door tijd, ruimte en dimensies en beleeft allerlei wonderlijke avonturen. Alleen, maar meestal vergezeld door reisgenoten die samen met hem beschavingen, planeten, en vooral steeds de mensheid hier op Aarde redden van een vernietiging en ondergang. Oh, ja, de Doctor kan niet dood…tenminste hij regenereert steeds en krijgt een nieuw lichaam wanneer het oude sterft…

Alles komt voorbij in de avonturen van de Doctor. Liefde, angst, teleurstelling, opwinding, moed, doorzettingsvermogen, eenzaamheid, vriendschap, familie, gerechtigheid, egoïsme, heldhaftigheid, lafheid, sluwheid, slechtheid, intelligentie, goedheid…het lijkt wel alsof alle menselijke emoties wel ergens in Doctor Who voorkomen. 

Het is zoals de Doctor het zelf zegt: “We’re all stories in the end, just make it a good one!” Zo zijn onze echte levens ook verhalen. Verhalen die afgespeeld worden op het filmdoek van het menselijk bestaan. We zijn zelf de bedenkers, acteurs en regisseurs van ons eigen verhaal. Stel je steeds voor, dat je op een dag een oud mannetje of vrouwtje bent. Je zit op een bankje in het park. Er komt iemand naast je zitten. Jullie raken aan de praat en je vertelt je verhaal. Waar zou dat verhaal over gaan? 

Reden vandaag om tijdens Happy Hour een ode aan mijn fictieve held. Toen de Doctor werd bedacht gaven ze hem niet een geweer of andere vernietigende superkrachten, maar hij kreeg een schroevendraaier om dingen te repareren. Of je met deze Sonic Screwdriver Cocktail ook dingen kunt repareren…wie weet…maar ik zeg niets…”spoilers”. 

Sonic Screwdriver (11th Doctor)
Dit drankje is voor Whovians...net zo groen als de sonische schroevendraaier van de 11e Doctor. Het is ook nog eens heerlijk verfrissend!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 30 ml Vodka
  2. 30 ml Blue Curaçao
  3. 180 ml sinaasappelsap
  4. ijsblokjes
Barbenodigdheden
  1. Roerstaafje
  2. Cocktailshaker
Zo ga je te werk
  1. Doe de ijsblokjes in de cocktailshaker. Schenk de Vodka en Blue Curaçao erbij.
  2. Voeg de sinaasappelsap eraan toe. Doe de deksel op de cocktailshaker en goed schudden!
  3. Schenk de sonic screwdriver door de zeef van de cocktailshaker in een glas. Serveer met een roerstaafje erbij.
Happy Hour tip
  1. "We are all stories in the end...just make it a good one...and...bowties are cool!
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonus Track

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.