Happy Hour: Free Jamaica Rum

Free Jamaica (1)Een klassieker met een twist. Rum en cola is blijvende winnende combinatie. Dit keer een zelfbedachte versie met Jamaica Rum: Free Jamaica.

Bij Jamaica denk ik aan witte stranden, wuivende palmbomen met hangmatten, rastafari, weed, Dance Hall, Reggae én Bob Marley.

Als je mij vraagt wat mijn favoriete muziek is, dan zal ik je niet een eenduidig antwoord kunnen geven. Ik denk dat muziek een universele taal is die grenzen van cultuur en landen weet te doorbreken en steeds zoekend is naar datgene wat ons als mens aan elkaar verbindt, maar ook bevrijdt van vaste patronen en veroordelen. Muziek is een drager van emoties. Het verbindt generaties met elkaar. Ik was 2 jaar oud toen Bob Marley stierf. Maar toch tot op de dag van vandaag raakt zijn muziek mij.

Een van de mooiste nummers die hij heeft gemaakt is: “Redemption Song”. Deze cocktail noem ik: “Free Jamaica”, een ode aan dat lied.

Redemption song is vrij vertaald naar het Nederlands het lied van de verlossing. Het begint met de verlossing van de slavernij. De fysieke slavernij die zijn (en ook mijn voorouders) hebben doorleefd en meegemaakt geeft hij in  dit lied een plek. Hij zingt ook. Mijn voorouders waren sterk. Ze hebben het overleefd. Hier en nu en de generatie die ik nu ben, we triomferen, we overleven, we winnen. Er zijn alleen ketenen over die ons blijven vastbinden. Hij volgt met een oproep om verlossing van mentale slavernij. Alleen jij kan je gedachten bevrijden, zingt hij. Denk na over vrijheid. Zing voor vrijheid. Zing van een wereld waarin iedereen vrij is van angst. 

Ik vind het mooi. Ik zing ook van vrijheid. Songs of freedom…is all I ever have…won’t you help to sing…

Deze diashow vereist JavaScript.

Free Jamaica 

Toen ik deze cocktail bedacht wilde ik eigenlijk een Cuba Libre maken. Mijn fles Havana Cluba witte rum was echter opgedroogd. Er zat geen druppel meer in. In de kast had ik nog een donkere Captain Morgan Jamaica Rum staan. Jamaica Rum is heftiger van smaak. De kleur is diepbruin met rode tinten en zo smaakt het ook. Duister en pittig door de kruidige tonen in de rum. Ik combineerde de rum met cola en wat Sweet and Sour-Mix en zo kwam deze Free Jamaica tot leven. De zoetzure smaak van de Sweet and Sour-Mix geeft een verrassende twist aan dit drankje. 

Happy Hour - Free Jamaica
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 30 ml Captain Morgan Jamaica Rum
 2. 30 ml Sweet and Sour mix
 3. Cola
 4. IJsblokjes
 5. Schijfje citroen en limoen voor garnering
Zo ga je te werk
 1. Vul een longdrinkglas voor de helft met ijsblokjes.
 2. Schenk eerst de Sweet and Sour mix in het glas.
 3. Schenk vervolgens voorzichtig de rum in het glas.
 4. Vul het glas verder met cola.
 5. Garneer de cocktail met een schijfje limoen en een schijfje citroen. Geef een roerstaafje of cocktaillepel bij deze cocktail.
Happy Hour Tip
 1. De rum blijft beter op de Sweet and Sour Mix "drijven" als je het over de bolle kant van een lepel in het glas schenkt. Je krijgt dan het mooie kleurverschil tussen de cola en de Sweet and Sour mix in het glas.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonus – Redemption Song by Bob Marley

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.