Happy Hour – Long Island Iced Tea

Happy Hour Long Island Ice Tea-5Vraag in een bar naar een Long Island Iced Tea. De naam verraad helemaal niets. De ober knipoogt. Hij weet het. Dit drankje heeft niets met thee te maken…

Ik heb een zwak voor voor mooie telefoons. Ik werkte toen ik 17 was bij de V&D in Rotterdam Zuidplein op de elektronica-afdeling. Daar verkochten we ook de superhypermoderne mobiele telefoons van rond de jaarwisseling. Je kent ze wel, die bakstenen van Nokia en Motorola. Ik kon toen een mobiele telefoon echt niet betalen. Dat was weggelegd voor zakenmensen. Ik beloofde mezelf, dat ik later, wanneer ik groot zou zijn ik ook zulke telefoons zou kopen. Ik heb nu een zwaar abonnementje en kan om de twee jaar mezelf verwennen met de nieuwst telefoon.

Al een jaar keek ik reikhalzend uit naar de dag dat ik mijn abo mocht verlengen. Het werd de S6 edge Gold. Wat een mooie telefoon. Ik was gelukkig met mijn telefoon en de telefoon met mij…tot gisteren.
Ik was op weg naar kantoor. Ik had veel tassen bij me en een jas en mijn autosleutel haperde. Ik legde de telefoon op de auto. Alles was in de auto geladen en vroem vroem. Ik kwam op mijn werk. Ik kon mijn telefoon niet vinden. Terug naar de auto, dus. Nergens telefoon te bekennen. Toen kreeg ik vage hersenschimmen van een telefoon op het dak. Ik reed terug en als een havik keek ik op de weg. Diep in mijn hart hopend dat ik hem heel zou aantreffen. Ik zag wat blinken. En ja, daar lag mijn telefoon. Midden op de weg. Naakt. Hij was nu niet zo mooi meer. Het hoesje eraf gereden en helemaal aan gort. Hij voelde nog warm aan. Ik legde hem voorzichtig op de passagiersstoel naast me. Alsof het nut had. Er zat geen leven meer in…

Het was zo zonde. Ik wilde ergens gaan zitten en me verzwelgen in mijn ongeluk. Zulke klunzige dingen overkomen alleen maar mij. Slaat natuurlijk nergens op, maar dat denk je dan op zo’n moment. Je slaat jezelf letterlijk voor de kop, maar het liefst wil je dat niemand dat ziet. De Long Island Iced Tea past prima bij zo’n gevoel. Het is een drankje dat je vrij discreet kunt bestellen op terrasje. De ober weet dat je een flinkerd gaat wegdrinken. De kenners op het terras zullen hen hoofden omdraaien wanneer je de ober vraagt om dit drankje. De Long Island Iced Tea zit vol met drank en wordt gemaskeerd door cola. Ik maakte dit drankje ging op het balkon zitten en ging plannen broeden om toch zo snel mogelijk weer een nieuwe telefoon te kopen. De oude versleten SII die dochterlief helemaal had uitgeleefd, kan echt niet meer…Voor het geval ik overkom als een verwend nest, ik biecht het op. Mobiele telefoons zijn één van mijn zwakheden. En Cocktails. En Pannenkoeken. En Taarten en…eh..ok, ik ben maar een mens van vlees en bloed. Ik heb veel zwakheden. 

Long Island Iced Tea
De naam van deze cocktail geeft de indruk dat het om een onschuldig drankje gaat. Niks is minder waar. Het heeft niks met thee te maken, wel met een boel drank...
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 15 ml witte rum
 2. 15 ml gin
 3. 15 ml wodka
 4. 15 ml tequila
 5. 15 ml triple sec
 6. 1 limoen
 7. limoenschil voor garnering
 8. cola (naar smaak)
 9. IJsblokjes
Barbenodigdheden
 1. Longdrinkglas
 2. rietje
 3. Stamper
Zo ga je te werk
 1. Vul het longdrinkglas met tot de helft met ijsblokjes.
 2. Voeg de rum, gin, wodka, tequila en triple sec toe.
 3. Was de limoen. Snijd deze doormidden. Pers 1 helft van de limoen uit. Voeg de limoensap toe aan het glas. Schil een stuk van de limoenschil af. Doe dit in het glas.
 4. Snijd een schijfje van de limoen af om het glas te garneren. Garneer het glas met het limoenschijfje.
 5. Vul het glas verder aan met cola.
 6. Garneer de Long Island Iced Tea met een rietje en een cocktailstamper.
Happy Hour Tip
 1. Zorg ervoor dat je cola goed koud staat en je voldoende ijsblokjes in de vriezer hebt. De Long Island Iced Tea is ijskoud het allerlekkerst.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.