Happy Hour – Cape Codder

Happy Hour, Cocktail, Cape Codder, Recept Cape Codder cocktail, Vodka, CranberrysapHappy Hour – De cape codder is een drankje zonder pretenties. Het is puur en elegant. Dit drankje kan het hele jaar door.

Simpliciteit maakt de cape codder puur en elegant. De cocktail die de ster is van deze Happy Hour is een perfect voorbeeld van puurheid en elegantie. Het is niet meer dan combinatie van het Russische “watertje” en het sap van cranberry’s. Mengen, roeren en klaar. In een handomdraai heb je jezelf en je gasten voorzien van een goed smakende cocktail. Geen pretenties, geen toeters en bellen. De enige bling die je hier aantreft is afkomstig van het zilveren roerstaafje dat ik voor de garnering van de cape codder in het glas heb gedaan. 

Cape Cod

Ik ben altijd nieuwsgierig naar het verhaal achter de cocktail. Waar komt het vandaan, wie heeft het bedacht of waar komt de naam vandaan. Het recept voor de cape codder is bedacht door één van de bekendste producenten van cranberrysap “Ocean Spray”. Het drankje was een reclamestunt. Het werd vlak na de Tweede Wereldoorlog geïntroduceerd als “Red Devil”. In de jaren zestig kreeg het de naam cape codder. Pas in de tachtiger jaren werd cape codder een populair drankje onder de jetset. Het is een klassieker.

Waar ik niet achter kon komen is waarom de cocktail de naam cape codder kreeg. Google is in dit soort gevallen een goede vriend en hulplijn. Na wat zoekopdrachten belandde ik op whycapecod.org, een website met toeristische informatie over Cape Cod. Cape Cod is een schiereiland aan de kust van de Amerikaanse staat Massachusetts. De foto’s liegen er niet om. De stranden zijn prachtig, de natuur is mooi en er is veel te bewonderen als toerist. Het is een mooie plek. Ik zou er wel eens naar toe willen.
Cape Cod is vernoemd naar de kabeljauw (Cod is Engels voor kabeljauw), die er in vroeger tijd in overvloed te vinden was. Tegenwoordig is Cape Cod vooral bekend om zijn kreeften, oesters en veenbessen. “Dat is het!”, dacht ik. Veenbessen zijn cranberry’s. Ik ontdekte dat de teelt van cranberry’s big business is in Cape Cod. De cape codder dankt volgens mij dus zijn naam aan de cranberry’s. Gewoon. Heel simpel.

Happy Hour: Cape Codder
Serves 1
Een pure cocktail. Geen toeters, geen bellen. Alleen ijs, vodka en cranberrysap. Elegantie op zijn best.
Write a review
Print
Total Time
5 min
Total Time
5 min
Zelf toevoegen
  1. 50 ml vodka
  2. 125 ml Cranberrysap
  3. partje citroen of limoen als garnering
  4. IJblokjes
Zo ga je te werk
  1. Vul een glas met ijsblokjes.
  2. Schenk eerst de vodka en vervolgens de cranberrysap in het glas op het ijs.
  3. Garneer je drankje met het partje citroen of limoen.
  4. Serveer de Cape Codder met een rietje en een roerstaafje.
Happy Hour tip
  1. Schenk een scheutje citroensap of limoensap bij de cape codder. Dat geeft de cocktail net een extra zetje.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.