Happy Hour – Blue Kamikaze

Blue Kamikaze cocktail, Happy Hour, Recept Blue Kamikaze, Blue Curaçao, Vodka, limoen, IngrediëntenDeze cocktail is sneaky, maar sexy. De blue kamikaze is voor echte durfals…1,2,3 en je bent out. De cocktail is licht en lekker, maar rijk aan alcohol. Proeven!

De Kamikaze is een klassieke cocktail met vodka, triple sec en limoensap. Triple sec lijkt op Blue Curaçao en is eigenlijk ook een likeur op basis van sinasappel. Door de triple sec te vervangen met de blauwe Curaçao ontstaat een cocktail met een prachtige kleur: “De Blue Kamikaze”. Deze cocktail drinkt lekker weg, maar door vodka als basis te gebruiken is het een cocktail die sneaky is. De naam van deze cocktail is enigszins angstaanjagend. 

Het woord kamikaze stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Het werd gebruikt om de Japanse zelfmoordeenheden aan te duiden. Deze eenheden maakten zich klaar om voor land en volk te strijden tot de dood. De oorspronkelijke vertaling van het woord kamikaze zou goddelijke wind betekenen. Het woord zou refereren naar een storm die de Japanners in de 12e eeuw heeft gered van aanvallen van Mongoolse strijders. Een goddelijke wind…dat vind ik een minder angstaanjagend beeld dan een zelfmoordeenheid. In Japan wordt het woord kamikaze in Japan ook wel gebruikt om roekeloosheid aan te duiden.

Wees dan ook sterk als je aan de Blue Kamikaze begint. Hou het bij 1 of 2 drankjes…want voor je het weet vergeet je de rede en duikt ook bij jou de roekeloosheid op. 

Een cocktail krijgt vaak een bijzondere naam mee. De naam Blue Kamikaze geeft dit drankje de allure van een gevaarlijk drankje. Het is natuurlijk een gewone cocktail. De Blue Kamikaze is vooral ook een mooi drankje. Ik vind eigenlijk alle cocktails met Blue Curaçao erg mooi. Ik wilde deze Blue Kamikaze dan ook mooi op de foto zetten. Ik serveer de Blue Kamikaze in een dubbelwandig glas, waardoor de schoonheid van deze cocktail beter tot zijn recht komt. Het blauw van de Blue Curaçao en het groen van het limoenpartje zijn dan mooi en goed te zien.  

Blue Kamikaze
Yields 1
Deze cocktail draagt de naam kamikaze...wees er voorzichtig mee, want deze lekkere cocktail is verradelijk...
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 30 ml Vodka
  2. 30 ml Blue Curaçao
  3. 30 ml Rose's Lime Cordial
  4. IJsblokjes
  5. Partje limoen
Zo ga je te werk
  1. Doe zes ijsblokjes in een cocktailshaker.
  2. Schenk alle drank in de cocktailshaker. Schud flink met de cocktailshaker totdat de shaker aan de buitenkant beslaat en erg koud wordt.
  3. Schenk de cocktail door een zeef in een glas met een paar ijsblokjes.
  4. Garneer de Blue Kamikaze met een partje limoen.
Happy Hour Tip
  1. Gebruik een dubbelwandig glas om de cocktail te serveren. De prachtige blauwe kleur van deze cocktail komt dan mooi tot zijn recht.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje:
Geniet, maar drink met mate!
100 % BOB, 0 % op!
NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.