Oergerecht: Karnemelkpannenkoeken

Karnemelkpannenkoeken-12

Oergerecht: Deze karnemelkpannenkoeken worden veelal gemaakt in het zuiden van de VS. De smaak is ongelooflijk intens en de structuur zacht en sponzig. Erg lekker!

Ik vind heel veel dingen leuk. De dingen die ik leuk vind doe ik dan heel graag. Soms zelfs een beetje obsessief. Zo heb ik mezelf leren haken. Met hulp van een haakboek, Pinterestpins en youtubefilmpjes lukte het me om een eerste steek te maken en lapjes te haken. Dat is een jaar geleden. Ik raakte ineens geobsedeerd door het haken. Ik nam me voor om een deken te maken voor dochterlief, zodat ze die mooi op haar bed zou kunnen leggen. Elke avond zat ik met mijn haaknaalden en bollen wol op schoot. Het lapje werd een lap. De lap werd een dekentje. Daar bleef ik letterlijk haken 😉 het dekentje bleef een dekentje. Het is nog niet helemaal af. Als dochterlief er onder zou liggen, zouden haar benen vanaf haar knieën onder het dekentje uitsteken. Dat zijn hele koude voetjes…Deze zomer, dat heb ik me voorgenomen, zal ik het dekentje af  maken. Dat is een klein doel dat ik mezelf gesteld heb. Het zal vast wel lukken.

Soms lukt het niet om een doel te halen. Dat is teleurstellend, maar niet erg. Dat is wat simpelweg gebeurt in het leven. Soms zijn er andere dingen die belangrijker zijn of worden. Je gaat andere prioriteiten stellen. Maar van uitstel hoeft niet altijd afstel te komen. Dat is ook zo met mijn voornemen om elke maand minstens 1 pannenkoekengerecht te posten in de rubriek Oergerecht.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij het bedenken van een onderwerp voor mijn volgende post kwam ik erachter dat het een tijd geleden is dat ik een pannenkoekenrecept heb gedeeld. We hebben maandagavond nog steeds als pannenkoekenavond hier in huis, maar op de één of andere manier waren de andere gerechten steeds interessanter om over te schrijven. Tot ik deze karnemelkpannenkoeken maakte. Deze karnemelkpannenkoeken zijn zo goed, dat je ze gewoon een keer geprobeerd moet hebben. Maak ze in het formaat van American Pancakes. Een pannenkoek gaat er altijd wel in. Vooral als de pannenkoek erg lekker is zoals deze karnemelkpannenkoeken zijn. Deze pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt, tussendoortje of als avondeten. 

Oergerecht: Karnemelkpannenkoeken
Heerlijke smaakvolle pannenkoeken met karnemelk. De structuur van de pannenkoeken is sponzig en zacht. Erg lekker met maple syrup, stroop of gewoon poedersuiker.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 cups bloem
 2. 2 theelepels bakpoeder
 3. 2 theelepels baksoda
 4. 3 eetlepels suiker
 5. 1 theelepel zout
 6. 2 cups karnemelk
 7. 2 eetlepels gesmolten roomboter (plus extra voor het bakken)
 8. 2 eieren
 9. 1 theelepel vanille-extract
Zo ga je te werk
 1. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, suiker en zout samen in een grote kom. Meng alles goed samen. Zet de kom met de droge ingrediënten opzij.
 2. Klop de 2 eieren los in een tweede kom. Meng hier 1 cup karnemelk, 2 eetlepels gesmolten boter en 1 theelepel vanille-extract doorheen. Klop alles met een garde goed samen.
 3. Schenk dit natte mengsel beetje bij beetje in de kom met de droge ingrediënten. Roer dit goed samen.
 4. Neem de tweede cup karnemelk erbij. Schenk de karnemelk bij het beslag. Roer steeds een beetje van de karnemelk erdoor tot een samenhangend beslag ontstaat. Het zal een dik beslag zijn.
 5. Verhit in een hete koekenpan een theelepel boter. Gebruik per pannenkoek ongeveer 80 ml beslag. Bak de pannenkoeken aan beide kanten lichtbruin.
 6. Serveer de pannenkoeken met maple syrup of gewone Hollandse pannenkoekenstroop.
Tip van Oma
 1. Voor het bakken van pannenkoeken is het handig om een maatbeker te gebruiken om het beslag te doseren. Ik gebruik voor deze pannenkoeken een maatbeker met een inhoud van 80 ml. Dit komt overeen met een ⅓ cup.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.