Oergerecht: Pannenkoeken uit Honduras

Pannenkoeken uit Honduras-11

Deze pannenkoeken uit Honduras zijn makkelijk gemaakt. Het beslag maakt lekkere compacte pannenkoeken met een knapperig korstje.

Op een maandagavond waarop dochterlief meestal het avondmaal bedenkt was het weer eens tijd voor P-eten. In haar wereld zijn de drie P-gerechten het lekkerst als avondeten. De drie P-gerechten zijn welbekend bij elke moeder met kinderen onder de 10: Pizza, Pannenkoeken (zonder veel moeite te vervangen door poffertjes) en Patat. Mijn lichte voorkeur voor pannenkoeken kan ik dochterlief wel opdringen. Ik maak dan een paar slagen in één keer. Dochterlief helemaal gelukkig, omdat ze weer eens P-eten mag hebben. En ik heb de kans om een nieuw pannenkoekenrecept te proberen. Dit keer gaan we wat verder van huis en op reis naar Honduras. Dit stapeltje pannenkoeken uit Honduras vielen in de smaak bij dochterlief. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Het verhaal van deze pannenkoeken komt van de voormalige Amerikaanse blog “Hoorayforoffweekends”. Helaas is die blog uit de lucht gegaan. De schrijfster van die blog ontdekte deze pannenkoekjes bij toeval tijdens een verblijf in een Bed and Breakfast in Honduras. De eigenaresse van  de bed and breakfast maakte deze ontbijtpannenkoekjes voor haar gasten. Van de meeste Zuid-Amerikaanse landen, vooral van de Caribische eilanden, heb ik een goed beeld van gebruiken en cultuur. Er is namelijk een grote gemeenschappelijke deler, de taal, de onderlinge relaties in het gebied zijn altijd goed. Maar op de één of andere manier heb ik dat van Honduras niet een helder beeld. Het enige beeld dat bij mij opkomt is dat van prachtige groene glooiende heuvels met een tropisch woud. Prachtige stranden met palmbomen en witte stranden die kan ik er ook nog bij bedenken. Ik zou er wel een keer naar toe willen. Naar Honduras. Om het land te ontdekken en op zoek te gaan naar die Bed and Breakfast waar deze pannenkoekjes hun oorsprong hebben.

Oergerecht: Pannenkoeken uit Honduras
Deze pannenkoek is lekker knapperig en makkelijk te maken als lunch of ontbijt.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1½ cup bloem
 2. 2 eieren
 3. 2 theelepels baksoda
 4. 3 eetlepels boter
 5. 1 cup suiker
 6. 1½ cup melk
 7. Olie (om de pannenkoeken te bakken)
Zo ga je te werk
 1. Breek de eieren in een grote kom. Klop deze los.
 2. Doe de suiker in de kom bij de losgeklopte eieren. Klop de suiker en eieren tot een luchtige lichtgele massa.
 3. Smelt de boter in een magnetronbestendige kom in de magnetron tot het vloeibaar is. Roer de gesmolten boter door de
 4. Zeef de bloem en baksoda in het mengsel van ei, suiker en boter. Roer dit goed tot een samenhangend geheel. Het beslag is hier nog erg plakkerig en klonterig. Dit is prima.
 5. Schenk de melk bij het beslag. Gebruik een garde om het geheel voorzichtig tot een mooi egaal vloeibaar beslag te kloppen.
 6. Verhit een beetje olie (ongeveer een eetlepel) in een kleine koekenpan. Bak de pannenkoeken door een wat van het beslag in de pan te schenken en de pannenkoeken aan beide kanten gaar te bakken.
Tip van Oma
 1. Serveer de pannenkoeken met een beetje honing en plakjes banaan.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.