Aardbeiensalade

Aardbeien Basilicum Salade-5Deze aardbeiensalade is fris en fruitig. Het smaakt heerlijk bij een stuk biefstuk en gebakken aardappels. Of gewoon “as is” als een lichte lunchsalade!

Het zal je niet verbazen wanneer ik zeg dat ik geniet van koken, bakken en alles wat met eten te maken heeft. Over het algemeen kan ik mijn zen-moment vinden na het maken van een taart, knapperige koekjes of een andere heerlijke keukencreatie. Maar zelfs een foodie kent momenten waarop de keuken de laatste plek is waar je een hele dag wilt doorbrengen. Zelfs een avondmaal koken is dan te veel van het goede. Dit soort dagen zijn de laatste tijd iets meer voorgekomen dan me lief is. 

Op die dagen, waarop het in de ochtend wel een uur duurt om je motor stotterend en hortend op gang te krijgen…
Op die dagen, waarop het voelt alsof je een zombie bent uit de tv-serie “walking dead”, maar je nog net de energie hebt om het te verbergen…
Op die dagen, waarop het verlangen naar een dikke deken over je hoofd en een bank onder je kont allesoverheersend is…

Op één van die dagen kocht ik (ik krijg het haast niet uit mijn vingers) een kartonnen doos met een bevroren stuk deeg. Ja, we aten diepvriespizza uit de supermarkt. Het voorverwarmen en bakken van zo’n pizza is op die dagen al een hele prestatie. Om toch nog wat vitamines binnen te krijgen besloot ik een simpele salade te maken voor bij de pizza.

Deze diashow vereist JavaScript.

En toen gebeurde er iets moois en hoopvols. Ik bracht een handjevol simpele ingrediënten samen. Die ingrediënten kwamen samen in deze mooie simpele aardbeiensalade. Deze salade is fris en fruitig, maar tegelijkertijd krachtig en vol leven. Ik nam een hap. Ik voelde aan dat dit goed was. Mijn smaakpapillen werden blij en ik werd blij. Deze salade is een blijvertje, voor op onze tafel hier in huize Bakken Zoals Oma, maar zeker ook om met jou te delen. Deze aardbeiensalade biedt hoop en troost. Dit is comfortfood nieuwe stijl!

Aardbeiensalade
Een heerlijke frisse salade om de laatste dagen van de zomer mee te vieren. De beste manier om dat te doen is om de zomerkoninkjes een speciale plek te geven in een mooie groene salade.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 75 gram veldsla
 2. 8 grote aardbeien
 3. 10 snoeptomaatjes
 4. 1 lenteui
 5. 2 theelepels chiazaad
 6. 3 theelepels hazelnootolie (of olijfolie)
 7. 1 theelepel honing
 8. 2 theelepels balsamico-azijn
 9. handvol verse basilicumblaadjes
 10. Peper en zout naar smaak
Zo ga je te werk
 1. Doe de veldsla in een grote slakom.
 2. Snijd de snoeptomaatjes door helft. Ontkroon de aardbeien en snijd de aardbeien elk in vier partjes. Snijd de lenteui in dunne ringetjes. Voeg de tomaten, aardbeien en lenteui toe aan de veldsla in de slakom. Besprenkel de chiazaadjes op de salade.
 3. Gebruik een klein kommetje om de dressing te maken. Schenk 3 eetlepels hazelnootolie (of olijfolie), balsamico-azijn en honing in het kleine kommetje. Meng alles goed samen tot een egale dressing is ontstaan. Schenk de dressing over de salade in de kom.
 4. Breng de salade op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer de salade met een handvol verse basilicumblaadjes.
Tip van Oma
 1. Het is lekker om ook nootjes aan deze salade toe te voegen. Je kunt kiezen voor in stukjes gehakte geroosterde hazelnoten. Zelf vind ik walnoten of pecannoten erg lekker als toevoeging aan deze salade.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

 Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.