Cajun Spice Mix

Laagjes specerijen voor de cajun spice mixCajun Spice Mix: Met dit recept kan je een eigen specerijenmengsel maken. Het voordeel: minder zout en je weet precies wat erin gaat. Dit keer maak ik een Cajun Spice Mix.

Ik vind het alleen al leuk om de naam van deze specerijenmix uit te spreken: “Cajun Spice Mix”. Amerika is een bijzonder land. Het grote onrecht van het veroveren en zich toeëigenen van een compleet continent door de Europeanen vanaf de 15e eeuw, het stelselmatig uitroeien van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking én het importeren van duizenden Afrikanen daargelaten, is Amerika een bijzonder land. Het is een land dat vooruitstrevend is en tegelijkertijd zo conservatief als maar kan zijn. De omvang van het land is zo gigantisch, dat per streek, per staat, per stad of county een eigen mengseltje van verschillende culturen samensmelt tot één nieuwe cultuur met een eigen kenmerkende cuisine. Dat is ook wat in de zuidelijke staat Louisiana gebeurde. Daar vindt je in het moerassige land, de bayou’s, een keuken die ontstaan is uit een combinatie van Franse en lokale keukens. 250 jaar geleden migreerden veel Fransen naar het gebied. Hun praktische insteek en het gebruik van lokale simpele ingrediënten brachten de bijzondere Cajun Cuisine voort. 

Deze diashow vereist JavaScript.

De Cajun kookstijl is een robuuste boerse kookstijl met vaak eenpotsgerechten, die geserveerd worden met rijst. Met deze Cajun Spice Mix, zet je binnen de kortste keren zelf een gerecht op tafel en maak je kennis met de bijzondere warme smaken van de Cajun keuken. Met deze Cajun Spice Mix kan bijvoorbeeld heerlijke chicken wings bereiden. 

Cajun Spice mix
Met een basisvoorraad specerijen in je kast maak je de meest geweldige eigen kruidnenmengsel. Dit keer maak ik een Cajun Spice Mix.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 eetlepels gemalen komijn
 2. 2 eetlepels korianderzaad (hele zaadjes)
 3. 2 eetlepels paprikapoeder
 4. 1½ theelepel zout
 5. 1½ theelepel gemalen zwarte peper
 6. Cayennepeper naar smaak
 7. 1 eetlepel gedroogde oregano
Keukenbenodigdheden
 1. Schone pot met deksel
 2. Vijzel
 3. Label
Zo ga je te werk
 1. Doe de komijn, paprikapoeder, zout, zwarte peper en oregano in de lege pot.
 2. Voeg cayennepeper naar smaak toe. Mijn voorkeur gaat uit naar mildheet. Ik gebruik daarom hier een ½ theelepel cayennepeper. Wanneer je liefhebber van hot spices kan je hier gerust 1½ theelepel cayennepeper gebruiken.
 3. Doe de korianderzaad in een vijzel. Stamp de korianderzaad fijn, zodat de meeste zaadjes open zijn.
 4. Voeg de gestampte korianderzaad bij de andere specerijen in de pot. Sluit de pot goed af.
 5. Schud de pot zodat de specerijen en kruiden goed worden gemengd.
 6. Schrijf op de naam van de mix op een label: Cajun Specerijen Mix.
 7. De Cajun spice mix is klaar voor gebruik.
Tip van Oma
 1. De hoeveelheid in dit recept is genoeg om ongeveer 3 tot 5 kilo kip of ander vlees mee te marineren. Per kilo gebruik ik ongeveer 2 eetlepels van de mix. Maak eerst deze hoeveelheid aan, wanneer je de cajun spice mix lekker vindt en vaker wilt gebruiken is het makkelijker om het recept te verdubbelen. Je hebt dan dubbel zo lang plezier van 1 keer werk.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.