Cajun Chicken Wings

Cajun style chicken wingsMet dit recept maak je kippenvleugels Cajun Style! Deze Cajun Chicken Wings zijn Spicy ’n Good! Met zelfgemaakte cajun spice mix nog lekkerder!

In de jaren ’80 en ’90 waren mijn vader en broer enorme fans van het Amerikaans worstelen. We hadden zo’n schotelantenne waarmee we ook de spaanse tv konden volgen, dat vond mijn moeder leuk, en Sky-Channel voor het worstelen. Ook ik was stiekem fan van de World Wrestling Federation. Op vrijdagavonden wanneer er weer een WWF-rumble of cagefight was maakten we er een evenement van thuis. Mijn moeder dook de keuken in en bakte kippenvleugels en ander lekkers. Elke gelegenheid, hoe klein ook, grijpt zij aan om een feestje te vieren. Dat is leven. Genieten van kleine dingen en grootste dingen. Op de bank en op kussens op de grond zaten we met het hele gezin voor de tv. We zagen de grote WWF-sterren uit die tijd voorbijkomen, André the Giant, Hulk Hogan, The Honky Tonk Man met zijn gitaat, Tito Santana, British Bulldog, Mr. Perfect, Ted Diabiase en de meest angstaanjagende “The Undertaker”. Helemaal geweldig was het. Steeds wanneer ik kippenvleugels eet krijg ik een flashback naar die geweldige tijd van toen. Het zijn heerlijke herinneringen. Deze Cajun Chicken Wings zorgen voor nieuwe heerlijke herinneringen. 

Deze diashow vereist JavaScript.

In mijn vorige post deelde ik het recept om zelf een Cajun Spice Mix te maken. De Cajun Spice Mix gebruikte ik om deze normale alledaagse kippenvleugels te pimpen. Je kunt een kant- en klare versie kopen in de winkel, maar zelf maken is leuker. De Cajun Spice Mix is de basis voor de marinade waarmee deze lekkere vleugeltjes zijn bedekt. Na het bakken is de transformatie compleet. De kippenvleugels zijn geen kippenvleugels meer, maar nu zijn ze Spicy ’n Good Cajun Chicken Wings! Om je vingers bij af te likken. En echt daar is niks mee, dat mag best wel, zeker wanneer je deze Cajun Chicken Wings eet. 

Cajun Chicken Wings
Deze cajun chicken wings bak je binnen no time in de oven. Deze kippenvleugels uit de oven zijn Spicy 'n Good! Kruidig en lekker!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1½ kilo kippenvleugels (schoongemaakt en in twee stukken gesneden)
 2. 1 eetlepel honing
 3. 2 eetlepels cajun spice mix (Het recept vindt je hier op BakkenZoalsOma ook terug)
 4. 3 eetlepels olijfolie
 5. 1 eetlepel worchestershire saus
 6. 1 theelepel knoflookpoeder
 7. peper
 8. zout
Keukenbenodigdheden
 1. Bakplaat
 2. Ovenrooster
 3. Aluminiumfolie
Zo ga je te werk
 1. Doe de kippenvleugels in een grote kom. Besprenkel de kippenvleugels met peper en zout naar smaak. Voeg de cajun spice mix, honing, olijfolie, worchestershire saus en knoflookpoeder toe aan de kippenvleugels. Gebruik een houten lepel om de kruiden en specerijen goed te verspreiden over de kippenvleugels.
 2. Bedek de kom met de kippenvleugels met plastic folie. Laat de kippenvleugels minstens 30 minuten staan om goed te marineren.
 3. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 250 ºC.
 4. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie. Dit doe je om ervoor te zorgen dat je straks de bakplaat makkelijk schoon kunt maken. Leg het ovenrooster bovenop de aluminiumfolie.
 5. Leg de kippenvleugels naast elkaar op het rooster. Zorg ervoor dat de rooster vol is. Het kan zijn, afhankelijk van de grootte van je oven, dat je de kippenvleugels in 2 ladingen moet bakken.
 6. Doe de bakplaat met de kippenvleugels in de oven. Bak 15 minuten op 250 ºC. Haal de kippenvleugels na 15 minuten uit de oven. Keer ze om. Doe de bakplaat met de kippenvleugels terug in de oven. Bak de kippenvleugels verder in 15 minuten op 250 ºC gaar in de oven.
 7. Haal de kippenvleugels uit de oven. Serveer de kippenvleugels. Ze zijn lekker zonder saus, maar ook met wat ketchup of pittige chilisaus.
Tip van Oma
 1. Serveer de cajun chicken wings met friet en een frisse salade. Dit is typisch een gerecht waar je zoveel mogelijk gewoon gebruik wilt maken van je vingers. En dan als je klaar bent met kluiven, stiekem wanneer niemand kijkt toch even de vingers aflikken. Af en toe, is dat gewoon het allerlekkerst.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.