Happy Hour: Blood of the undead

Blood of the undead-7

Happy Hour : Drink…Drink the blood of the undead. Deze halloween cocktail is zoutzoetig. De granaatappel en framboos maken hem eng rood! Bloody good!

Het is de nacht van de levende doden…het is donker buiten. Dit is de nacht waarin alle zielen die dit jaar het land van de levenden hebben verlaten voor één keer terugkeren. In de hoop, de vurige bloeddorstige hoop, een nieuw levend lichaam te vinden. De griezels, geesten, spoken en monsters zijn nu onder ons. Er is één nacht in het jaar waarin de scheidslijn tussen de dimensies van de levenden en de doden vervaagt. Die nacht is nu…

Deze cocktail past perfect bij deze nacht. Ik noem hem: “Blood of the undead”.  Een ode aan de vampiers. De kus van een vampier is meedogenloos en dodelijk wanneer je een maaltijd bent. Wanneer je uitverkorene bent is het erotisch en gepassioneerd, tenminste zo fantaseer ik het. 

The Vampire’s Kiss

“Na een fantastisch feest loop je naar huis. Alleen. Een milde bries waait. Het geknisper van de bladeren onder de bomen klinkt luidruchtig in de stille straat. Je ziet een schim voorbijflitsen. Ogen in je rug. Adem in je nek. Je staat stil. Je kijkt om. De straat is leeg.

De wind is gaan liggen. Nog twee straten verder, dan ben je thuis. Je verhoogt je tempo. “Goedenavond”, hoor je bij de volgende stap. Je kijkt op. Een bloedmooie elegante man staat voor je. Hij draagt een lange purperen paarse fluwelen mantel.  Zijn huid is melkwit. Zijn haren gitzwart. Je kijkt hem aan. Zijn ogen zijn heldergroen. Zijn blik is doordringend. Alsof hij je lichaam binnendringt zonder je aan te raken. Je hoort zijn stem in je hoofd. Hij zegt: “Ik wil je…Ik neem je…Jij bent van mij”. Voor het eerst van je leven weet je dat je een ziel hebt. Het bestaan van je ziel wordt bedreigd. Een intens gevoel van vrees overmant je. Je hebt geen tijd om na te denken…hij is dichtbij…zo dichtbij…je gezicht is in zijn handen geklemd. Hij draait je hoofd opzij. Je wilt tegenstribbelen, maar het lukt het. Je voelt een tedere zachte kus van ijzig koude lippen, op je voorhoofd. De rillingen gaan door je lijf. De lippen glijden langzaam naar beneden. Ze zoeken je nek. Op dat gevoelige tere plekje onder je oor blijven die ijzige lippen stil. Heel even blijven zijn lippen daar. Daar waar alleen een dun laagje huid je slagaderen bedekt. Heel snel. Vlijmscherpe tanden. Zinken in je nek. Hij zuigt. Hij drinkt jouw bloed. Langzaam wordt jouw lichaam kouder en het zijne steeds warmer en warmer. Het hoogtepunt nadert als een orgasme. Het komt vanuit je tenen en het vloeit weg…het leven. Je sluit je ogen. Je laat je meevoeren. Nog even, nog het laatste beetje.

Hij stopt.

Jouw lichaam siddert en schudt. Alles doet pijn. Je hebt dorst. Zo’n vreselijke dorst zoals je nog nooit hebt ervaren. Je zoekt hem. Hij moet het afmaken. In je, daar is hij niet meer. Hij legt je neer en staat op. Zijn melkwitte huid heeft kleur. Langs zijn lippen zie je druppels bloed. Het is jouw bloed. Je ligt op de grond. Je gaat dood. Hij kijkt je aan met een meedogenloze glimlach in zijn ogen. Hij gaat.

De dorst en pijn is ondraaglijk. Het is een marteling. Onverbiddelijk en wreed. Je verlangt naar leven. Je verlangt naar dood. Je verlangt naar barmhartigheid. Je roept met je laatste krachten om hulp. Er komt geen geluid uit je mond.

“Wil je leven of wil je dood?”, hij was er weer. “Ik wil leven. Wees barmhartig en laat me alsjeblieft leven!”, smeek je. Hij ligt op je. Hij drukt zijn pols tegen je mond aan en zegt: “Drink…Drink…Drink van het bloed van de ondoden!” 

Have a happy creepy Halloween…

Morgen op 1 november wordt volgens de Keltische kalender een nieuw jaar ingeluid  “Samhain”.  Halloween is in de Keltische traditie oudejaarsavond. Het waren de Kelten die geloofden dat op de dag voorafgaand aan Samhain alle gestorvenen van het afgelopen jaar terugkwamen op zoek naar een levend lichaam. Om de geesten af te schrikken ging men zich verkleedden als griezels of spoken om te voorkomen dat hun lichaam in bezit werd genomen. Daar ligt de oorsprong van dit Amerikaans en Engels griezelfeest. De naam Halloween is een verbastering van het Engelse All Hallows Eve. All Hallows staat voor Allerheiligen, een Katholieke gedenkdag die in de Katholieke traditie op 1 november plaatsvindt. Het is interessant om te zien hoe tradities worden geboren, uitsterven en veranderen…ook in Nederland.

Happy Hour: Blood of the undead
Deze cocktail ziet er eng uit...smaakt eng...maar dodelijk lekker...wil jij ook een slokje?
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. pitten van een ½ granaatappel
  2. 7 bevroren frambozen
  3. 30 ml frambozenlikeur
  4. 30 ml vodka
  5. Garnering
  6. Ijsklontjes (vergruisd)
  7. Spuit (6 ml)
  8. 6 ml frambozenlikeur extra
  9. vers gemalen zeezout (voldoende om de rand van het glas mee te bekleden)
Zo ga je te werk
  1. Halveer een granaatappel. Haal de pitten eruit.
  2. Doe de granaatappelpitten, de bevroren frambozen, de frambozenlikeur en vodka in een multihakker of blender.
  3. Meng alles goed samen in de blender tot er één geheel ontstaat.
  4. Stamp de ijsklontjes fijn. Doe ze in het glas.
  5. Maak de rand van het cocktailglas nat met een beetje sap van de granaatappel of een klein beetje van de frambozenlikeur. Doop het glas rondom in het zeezout, zodat er zeezout aan de rand van het glas blijft plakken.
  6. Schenk de cocktail in het glas met ijs.
Voor de garnering
  1. Vul de spuit met de 6 ml frambozenlikeur.
  2. Leg de spuit in de cocktail
Happy Hour Tip
  1. Je kunt het zout ook vervangen door suiker. De smaakbeleving bij het drinken van de cocktail zal dan iets anders zijn. De smaak zal zoeter zijn. Door het zout op de rand van het glas, lijkt het net alsof je echt bloed aan het drinken ben...eerst het zoutige van de huid, dan de zoetigheid van het bloed...Happy Halloween
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.