Happy Hour – White Chocolate Martini

Witte chocolade martini met kardemomHappy Hour: White Chocolate Martini. Een klein drankje dat onschuldig lijkt, lekker smaakt, maar ontzettend veel pit heeft. 

Als je mij vraagt wat mijn favoriete film aller tijden is, dan zal ik niet lang na hoeven denken over het antwoord. Dat is “Gone with the Wind”. De eerste keer dat ik de film zag, was ik bedwelmd. Het verhaal, het plot en het karakter van de hoofdpersonages sleepten mij mee. Ik bewonderde Scarlett O’Hara. Ik wilde net als haar zijn, zelfstandig en doortastend. Ik was verliefd op Rhett Butler. Hij was knap, intelligent en zo sexy.

Dan was er de film zelf. Geweldig acteerwerk, mooie acteurs en en prachtige setting. Dit alles uiteraard met de technologie van toen, maar dan nog. Alsof dat niet genoeg was om mij te overtuigen zijn de kostuums in de film helemaal geweldig. Prachtige jurken met grote wijde hoepels in de mooiste stoffen. Ik vind het onweerstaanbaar.

Het verhaal speelt zich af in de tijd van de turbulente geschiedenis van de Amerikaanse Burgeroorlog en de afschaffing van de slavernij.  Het verhaal is doorspekt met liefde, jaloezie, romantiek, oorlog, vechtlust, overlevingsdrang, feminisme en nog veel meer. Dat alles gecombineerd in een vier uur durende epische verfilming van het enige gelijknamige boek dat Margaret Mitchell ooit schreef. In 1939 werd deze met Oscars bekroonde iconische film voor eerst vertoond op het witte doek. Dit jaar is het 75 jaar geleden. Reden genoeg om de film nu weer te gaan bekijken. Het is een aanrader. Dochterlief zal binnenkort een middag met mij op de bank (moeten) gaan doorbrengen om naar “Gone With the Wind” te kijken. Ik vind het mijn opvoedkundige plicht om haar dit prachtige verhaal mee te geven. Ik vind het een must-see-film. Als je deze film nog niet gezien hebt kan ik je aanraden om het te doen. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Martini van witte chocolade

Deze cocktail deed mij aan Scarlett O’Hara denken. Ze is een stoere vrouw, onafhankelijk met een sterke eigen wil. Ze is vastberaden om haar doelen in het leven te bereiken. Ik kan me zo indenken dat Scarlett deze cocktail had kunnen drinken. Het uiterlijk van deze cocktail is stijlvol en klassiek. Slagroom en witte chocolade geven een onschuldige romige smaak wanneer je de eerste slok neemt. Kardemom wekt lust op en maakt deze cocktail sexy en verleidelijk. Onderschatting van deze White Chocolate Martini zou een fout zijn. Net zoals een onderschatting van Scarlett een fout was voor vele mannen in het verhaal “Gone with the Wind”. Ze hebben het geweten. Onder de oppervlakte sluimert de vodka die deze cocktail een pittige vurigheid geeft die licht ontvlambaar is. En als je je dan toch vergist…

Frankly, my dear…I don’t give a damn!

Rhett Butler in Gone with the Wind.

Happy Hour - White Chocolate Martini
Ook in een cocktail smaakt chocolade heerlijk.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 25 ml slagroom
 2. 30 gram witte chocolade
 3. 50 ml vodka
 4. 8 ijsblokjes
Voor de garnering
 1. Kardemompoeder
 2. 1 theelepel vanillesiroop (of honing)
 3. 3 blokjes witte chocolade
Andere benodigdheden
 1. 1 martiniglas
 2. kleine rasp
 3. cocktailshaker met zeef
Zo ga je te werk
 1. Zet het martiniglas een half uur tevoren in de vriezer.
 2. Schenk de vodka in een klein plastic bakje en zet het in de vriezer. De vodka moet ijs- en ijskoud zijn. Als je wilde plannen hebt kan je natuurlijk ook gewoon de hele fles in de vriezer stoppen.
 3. Wacht een half uur.
 4. Rasp de 3 losse blokjes witte chocolade met een fijne rasp op een bord of snijplank. Laat de rasp van witte chocolade op het bord of snijplank liggen.
 5. Meng de vanillestroop (of honing) en een snufje kardemompoeder in een klein kommetje.
 6. Haal het koude glas uit de koelkast. Gebruik een bakkwast om de rand van het martiniglas met het mengsel van vanillesiroop en kardemom in te smeren.
 7. Doop het glas vervolgens ondersteboven in de chocoladerasp. Draai rondjes met het glas, zodat de rand helemaal bedekt raakt met de witte chocoladerasp.
 8. Zet het glas weer terug in de vriezer.
 9. Doe de slagroom en de 30 gram witte chocolade in een ander klein kommetje. Smelt de witte chocolade 30 seconden in de magnetron. Roer goed door, zodat de witte chocolade helemaal in de slagroom is opgelost.
 10. Haal de vodka uit de vriezer.
 11. Vul de cocktailshaker met ijsblokjes, gesmolten witte chocolade en slagroom en de vodka. Flink schudden.
 12. Neem het bevroren glas met de witte chocoladerand uit de vriezer.
 13. Schenk de cocktail door de zeef van de cocktailshaker in het bevroren glas.
 14. Garneer met een snufje kardemompoeder.
Happy hour tip
 1. Hou je meer van donkere chocolade? Vervang dan gewoon de witte chocolade met puur of melk. Je hebt dan een dark chocolate martini.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.