Happy Hour: White Russian

White Russian-7

Happy Hour – Dit keer zetten we een klassieke cocktail in de schijnwerpers. De White Russian cocktail is niet pretentieus, wel puur.

Soms heb je cocktails die uit zoveel verschillende ingrediënten bestaan dat er weinig tot geen samenhang meer valt te ontdekken in het recept. Dat is met deze klassieke cocktail wel anders. Op basis van de naam van deze cocktail kan je denken dat er een heel verhaal achter vandaan komt. Het tegendeel is waar. Het verhaal is heel simpel.

Nee. Deze cocktail heeft geen pretenties.

Deze cocktail mengt de simpele smaken van een koffielikeur met room. Het enige Russische dat in deze cocktail voorkomt is de Vodka die dit drankje de geest geeft. Het is simpelweg een variant op de klassieke cocktail Black Russian, dat alleen bestaat uit de vodka en koffielikeur. Deze cocktail is volgens de overlevering in een Brusselse bar al in 1946 voor het eerst gemixed. De Black Russian wordt een White Russian door de toevoeging van de room. De cocktail krijgt door de room een witte kleur. That’s it.

Nee. Dit drankje heeft geen pretenties. 

Net als het woord Russian in de naam van deze White Russian cocktail niks met Rusland te maken heeft, heeft het nummer van Lucky Soul niks met deze cocktail te maken. Er is geen enkele connectie met deze cocktail en de track van Lucky Soul behalve dat in de naam van de song White Russian Doll voorkomt.

Nee. Er zijn geen enkele pretenties. Het is gewoon. Het is er. Het past. Het klopt. Het is net als met deze White Russian. Het is puur.

Happy Hour - White Russian
De White Russian is een klassieker. Maak laagjes in een glas van koffielikeur, room en vodka. Alles in gelijke delen op ijs...dat is alles! Het is lekker!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 30 ml koffielikeur
 2. 30 ml vodka
 3. 30 ml room
 4. Ijsblokjes
Zo ga je te werk
 1. Vul een glas met 3 ijsblokjes.
 2. Schenk de koffielikeur in het glas op de ijsblokjes.
 3. Voeg de room toe met een barlepel. Dit kan ook met een gewone lepel. Gebruik dan de bolle kant om de room in het glas te laten vallen.
 4. De koffielikeur en de room moeten zo min mogelijk met elkaar vermengen. Je maakt als het ware laagjes in het glas.
 5. Voeg tot slot heel voorzichtig de vodka toe. Doe dit ook met een barlepel.
 6. Serveer de White Russian verder zonder versiering.
Happy Hour Tip
 1. Een barlepel is een lepel met een lange steel. De barlepel wordt ook wel als maatlepel gebruikt. De standaardmaat voor een barlepel is 50 ml. De barlepel wordt verder ook gebruikt om de cocktails te roeren of op te bouwen. Door de lange steel past de lepel beter in bijvoorbeeld hoge longdrinkglazen.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonustrack

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.