Happy Hour – Orange Blossom

Orange Blossom-4

Happy Hour: Gin doet me altijd denken aan Amerikaanse en Engelse soldaten. Met twee simpele ingrediënten, maak je deze onschuldig ogende, maar dappere Orange Blossom. Sinaasappelsap en gin, dat is alles.

Vandaag herdenken we in Arnhem 70 jaar Market Garden. Op 17 september 1944 begon Operation Market Garden. Market Garden was één van de grootste operaties in de opmars naar de bevrijding van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. Via België rukten dappere soldaten van de geallieerden op naar Nijmegen en Arnhem. Duizenden parachutisten werden tegelijkertijd gedropt bij Nijmegen, Arnhem en Eindhoven om zo met één van de grootste landingsacties ooit Operation Market Garden in te zetten.  Het doel was om de belangrijkste strategische bruggen te veroveren van de Duitsers en zo de geallieerden toegang te verschaffen tot het Duitse Ruhrgebied. Een ambitieus plan, dat helaas niet tot een glorieuze overwinning leidde. Het werd dramatisch. De Duitsers hadden hun verdediging goed georganiseerd. Bij de nu tot John Frostbrug omgedoopte brug die Arnhem-Noord en Arnhem-Zuid met elkaar verbindt vond één van de meest bloedige slagvelden van de Tweede Wereldoorlog plaats. De brug werd niet ingenomen en het duurde nog een hele hongerwinter met veel leed en verdriet voordat de Nederlandse vlag eindelijk weer geheven kon worden. Wat tijdens die Operation Market Garden wel gebeurde is dat een zaadje werd geplant. Een zaadje van hoop. We waren er zo dicht bij. De vrede zal komen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Arnhem ontruimd

De Duitsers waren zo verbolgen over de inval, dat zij vergelding zochten. Arnhem werd ontruimd. Het werd een spookstad. Duizenden gezinnen werden uit het huizen gedreven landinwaarts naar het Noorden. Arnhem werd een spookstad. De hongerwinter die volgde was verschrikkelijk. Honderdduizenden burgers en soldaten leefden nog maanden in erbarmelijke omstandigheden. Tot op 5 mei 1945 de bevrijding van Nederland feit was. Op die dag kwamen stak de Oranje Bloesem zijn kop op. Het land was bevrijd. De Driekleur wapperde weer trots en dapper versierd met het Oranje lintje dat symbool staat voor de identiteit van Nederland. Elk jaar vindt in Arnhem de herdenking van Market Garden plaats in het centrum van de stad. Maar vandaag staat de John Frostbrug centraal. Daar herdenkt de stad haar trauma en verdriet, maar viert ze ook, dat ze er nog is, dat ze een plek mag zijn waar ruimte is voor iedereen. Een stad waar de Oranje Bloesem zal bloeien voor altijd.

Happy Hour: Orange Blossom
Deze cocktail is simpel. Gin en sinaasappelsap, meer heb je niet nodig om deze simpele pure cocktail te maken. Eenvoudig, maar niet onschuldig...
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 30 ml gin
  2. 30 ml sinaasappelsap
  3. Ijsblokjes
Zo ga je te werk
  1. Doe de gin en sinaasappelsap met ijsblokjes of gemalen ijs in een cocktailshaker.
  2. Goed schudden en klaar.
  3. Zeef de Orange Blossom in een met ijsblokjes gevuld glas.
  4. Serveer de Orange Blossom met een klein rietje.
Happy Hour tip
  1. Met vers sinaasappelsap is de Orange Blossom nog lekkerder.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.