Happy Hour – Calypso Sun

Happy hour Calypso sun, Recept Calypso Sun, Calypso sun cocktail

De Calypso Sun is fruitig, tropisch en lekker. De Calypso Sun verfrist op een zonnige zomerdag.

Het is weer tijd voor een cocktail. Dit keer de Calypso Sun.

Na alle sombere nieuwsberichten en de dag van Nationale Rouw van afgelopen woensdag kost het me moeite om een goede toon te vinden om dit mooie cocktailrecept met jullie te delen.

Ik kan jullie vertellen over de heerlijke smaak van deze cocktail. Dat de Calypso Sun niet voor niets naar de zon is vernoemd. Dat je zelfs op een sombere zomerdag, zoals het vandaag was met deze cocktail in de hand een vrolijk gevoel krijgt. Dat ik op mijn Arnhems balkonnetje bij het drinken van de Calypso Sun even mijn ogen sloot. Dat ik droomde dat ik met mijn glas in mijn hand op een wit strand lag op een Caribisch eiland.

Dat deze cocktail vernoemd is naar de Caribische muziekstroming de Calypso. Dat de Calypso tot de cultuur van zowel de Grote als de Kleine Antillen behoort. Dat de Antillen de geografische benaming is van àlle eilanden in de Caribische Zee. Dat dit archipel dat zich uitstrekt van het puntje van de Amerikaanse staat Florida tot aan de kust van Venezuela. Dat de Calypso een verbastering is van het Afrikaanse woord “Kai iso”. Dat het Afrikaanse woord “Kai iso” “Ga door” betekent. Dat dit de keervers was van het lied van een Griot. Dat een Griot een verhalenverteller is in Afrika. Dat de Caribische Griot in creoolse taal de verhalen van de oude wereld en de nieuwe wereld aan elkaar knoopte. Dat de Calypso de Caribische eilanden verbindt, net als de gezamenlijke geschiedenis van het Kolonialisme. Dat het verhaal van de Calypso het geluid is van mensen die ondanks onrechtvaardigheid en onmenselijkheid doorgingen en overleefden.

Dat ondanks pijn, verdriet en leed de wereld niet stilstaat. Dat alles doorgaat. Dat je als mens, als volk, als natie soms ondraaglijke dingen; doormaakt en doorleeft. Dat dat leed onherstelbare littekens achterlaat. Dat je dat leed in je ziel meedraagt en het na verloop van tijd onzichtbaar wordt, voor de ander. Dat jij dat leed altijd met je mee blijft dragen. Dat het gewicht van het leed lichter wordt, niet overnacht, maar met tijd. Dat in het leven we allemaal dezelfde roep horen: “Morgen gaat de zon weer op.Leef. Ga door. Voel pijn. Voel vreugde. Huil. Raas. Schreeuw. Dans. Lach. Leef. Heb lief. Hoop.”

Dat de bedenker van deze cocktail dit alles waarschijnlijk niet in gedachten had toen de Calypso Sun voor het eerst in een glas werd geschonken.Dat hij gewoon een lekker tropisch drankje wilde maken. Dat dat zeker is gelukt…

Cream of Coconut

De Calypso Sun is een klassieker. Voor de Calypso Sun heb je “Cream of Coconut nodig. Wanneer je gaat shoppen voor de ingrediënten voor de Calypso Sun moet je goed opletten. Koop geen “coconut cream”, kokosmelk of kokoswater. Cream of Coconut is een pasta van kokosvlees dat vermengd is met rietsuiker. Dit is niet hetzelfde als coconut cream of kokosmelk wat veel in Aziatische gerechten gebruikt wordt. Ook kokosnootwater is heel wat anders. Cream of coconut wordt veel gebruikt als ingrediënt in tropische cocktails en desserts. Het wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor de klassieke Pina Colada. Cream of coconut is te koop bij de toko. De bekendste fabrikant van Cream of Coconut is Coco Lopez.

Happy Hour Calypso Sun
Een fruitige cocktail, die op een zomerse dag heerlijk verfrist.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 60 ml witte rum
 2. 60 ml ananassap
 3. 30 ml sinaasappelsap
 4. 30 ml cream of coconut
 5. Ijsblokjes
 6. Voor de garnering
 7. Cocktailkersen en stukjes kokos voor garnering
Zo ga je te werk
 1. Gebruik een cocktailshaker. Vul de cocktailshaker met ijsblokjes.
 2. Schenk alle ingrediënten in de cocktailshaker.
 3. Schud alles goed door elkaar. Schud totdat de cocktailshaker goed koud is.
 4. Schenk de Calypso Sun in een met ijs gevuld glas.
Happy Hour tip
 1. Serveer de Calypso Sun in een groot wijnglas met veel ijs. Neem kleine slokjes met een rietje en geniet lekker van de warme zomerse zon die schijnt en het heerlijke zonnetje in je glas.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!
en
Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.