Engelse Scones

Scones-9

Bij een Engels ontbijt hoort een scone. Deze Engelse scones zijn makkelijk te maken, boterig van binnen en knapperig van buiten. These are truly tasty in my opinion!

Ik ben een groot fan en bewonderaar van Jane Austen. Jane Austen is één van de grootste literaire talenten uit de geschiedenis. Haar boeken worden wereldwijd nog steeds veel gelezen en haar verhalen zijn al talloze malen verfilmd. Ze blijft me steeds verbazen en verwonderen. Ik heb al haar boeken gelezen. Pride and Prejudice is en blijft mijn favoriet. In een klein pittoresk boekwinkeltje in het dorpje Bakewell in de Lake Districht in Engeland kocht ik mijn exemplaar.  Het ligt op mijn nachtkastje, naast mijn Bijbel, brillenkoker, nachtlampje, haarspelden, deo en parfums.  

Deze diashow vereist JavaScript.

In vain, I have struggled…I admire and love you

Ik heb Pride and Prejudice meerdere keren gelezen. Ik kan er geen genoeg van krijgen. De personages komen tot leven alsof ze bij mij in de kamer staan. Het is alsof ik ze ken en ze echt zijn. Wanneer ik het boek opensla is het alsof ik op bezoek ga bij oude vrienden. Ik wil meedoen aan de gesprekken. Ik wil er deel van zijn. De mooiste, meest complexe en diepgaande zin uit Pride and Prejudice is de liefdesverklaring van mister Darcy aan Elizabeth. 

“In vain, I have struggled. It will not do. My feelings will not be surpressed. You must allow me to confess, how ardently I admire and love you!”

Jane Austen

“Tevergeefs. I heb geworsteld. Het heeft geen zin. Mijn gevoelens laten zich niet onderdrukken. Sta me toe om te verklaren met hoeveeel vurigheid ik je bewonder en van je hou”, zo luidt de Nederlandse vertalingDeze zin staat symbool voor hoe we soms zo verstrikt kunnen raken in onze eigen gevoelens, belangen, verlangens en veroordelen. Zo erg dat we vergeten dat achter de façade van die sterke man of vrouw tegenover ons een mens schuil gaat. Een mens met een ziel, kwetsbaar en zacht. Een mens met een hart, fragiel en delicaat. Als je het nog niet hebt gedaan. Lees Jane Austen. Lees Pride and Prejudice. 

Jane Austen had een liefde voor lekker eten, een goed ontbijt en gebak. Bij het maken van deze scones moest ik aan haar denken. Ik stel me voor, dat ze in het negentiende eeuwse Engeland aan tafel ging, voor een uitgebreid ontbijt. En dat ze haar dag begon met Engelse scones, clotted cream en aardbeien. 

Engelse Scones
Deze scones misstaan niet op een High Tea. Ze zijn knapperig aan de buitenkant en fluffy van binnen. Heerlijk met echte clotted cream en aardbeien.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 2 cups bloem
 2. 1 eetlepel bakpoeder
 3. 1 theelepel zout
 4. ½ cup koude boter
 5. 3/4 cup melk
Zo ga je te werk
 1. Voeg de droge ingrediënten in een kom. Meng goed samen.
 2. Voeg de boter toe. Verkruimel de boter met 2 messen. De boter moet zo klein gesneden worden, dat de boter de omvang van kleine erwten heeft.
 3. Schenk voorzichtig de melk door de bloem om een deeg te maken. Het deeg maak je door met een vork de melk en bloem te mengen totdat er een deegbal gevormd is.
 4. Leg de deegbal op een met bloem bestoven werkblad. Kneed ongeveer 5 tot 6 keer. Kneed niet langer, omdat het deeg dan stug wordt.
 5. Rol het deeg uit tot een deegschijf van ongeveer 1,5 cm dik.
 6. Snijd de deegschijf in 8 partjes.
 7. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
 8. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat.
 9. Bak de scones in 10 tot 12 minuten gaar of totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben.
Tip van Oma
 1. Serveer de scones met Engelse clotted cream en aardbeien. Dat is zoals de Engelsen traditioneel hun scones eten. Hoewel er dan ook wel wat jam of marmelade bij gaat.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

2 reacties

 • Coco schreef:

  Hoi ik heb een vraagje over de cup zoals je die beschrijft in je leuke en lekkere recepten.
  Mijn vraag, waar staat een cup voor qua inhoud?

  • Alesig schreef:

   Hoi Coco,
   Bedankt voor je leuke reactie. Ik gebruik vaak de maatbekers en maatlepels voor mijn recepten. Dat scheelt soms gedoe met de weegschaal 😉
   Ik heb op de blog een overzicht staan met een vergelijkingstabel waarin je kunt zien waar de cup voor staat qua inhoud. In principe staat 1 cup in elk geval ongeveer gelijk aan 240 ml. Via de link kan je meer informatie vinden over maatbekers en maatlepels. Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt.
   Cups, tablespoons & teaspoons

   Groetjes
   Alesig

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.