Brownies

Gestapelde brownies met bruin papier op een paars plateau

Laat je verleiden door deze brownies en ga mee naar “Chocolate Heaven”.

Voor de chocoladeliefhebber…

Het begint bij de voorbereiding van het recept. Er wordt chocolade gebruikt. Je hebt veel chocolade nodig. Je opent de verpakking van de chocoladereep. Het papiertje knispert. Je oren vangen het geluid op. Dat is een bekend geluid. Chocola galmt het in je hoofd. Voorzichtig kleed je de chocolade uit. Zijn zilveren jasje is uit. Daar ligt hij dan. Naakt. Je neemt de chocola voorzichtig in je handen. Val je voor de verleiding? Neem je één hapje of misschien wel twee? Of kan jij je beheersen?

Deze diashow vereist JavaScript.

Je breekt de chocolade liefdevol in kleine stukjes. De chocolade smelt heel langzaam. Je vingertoppen zijn inmiddels bekleed met een dun laagje van die verleidelijke heerlijkheid. Kan je het weerstaan? Neem jij een likje?

Het beslag is dan eindelijk gemaakt. De brownie staat in de oven. Langzaam verspreidt de geur van chocola zich door je huis. Je ruikt het. Je mond gaat wateren. De geur is bedwelmend. Je kunt aan niks anders meer denken. Chocolade…chocolade…chocolade…

De oven piept. Het is zo ver! Die geur, die heerlijke geur. Die geur is overal. De brownie is nog niet klaar. Lauw is toch ook kamertemperatuur? Helemaal af laten koelen staat in het recept. Ben je braaf of ben je stout? Ga je nu al snoepen? 

De minuten gaan langzaam voorbij. Je verlangen groeit. Je wilt je brownie. NU!  Je loopt de keuken in. Daar is die geur weer. Ja, chocolade! Ja, brownie! Je legt je hand op het gebak. Het is zover! Jij mag de eerste brownie eten. Dat heb je verdiend. Je neemt een hap. Je tanden zinken langzaam in het smeuïge stukje chocoladegebak. 

De brownie kriebelt zachtjes aan je gehemelte. Je proeft. De intense diepe bedwelmende smaak van chocola tintelt op je smaakpapillen. Ultiem genot. Je laat je in extase meevoeren. Je sluit je ogen

…mmm…

Chocolate heaven!

Brownies
Verleidelijke brownies die je meevoeren naar "Chocolate Heaven".
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 115 gram ongezouten roomboter
 2. 250 gram pure chocolade (in kleine stukjes gehakt)
 3. 250 gram suiker
 4. snufje zout
 5. 2 eieren (op kamertemperatuur)
 6. 1 theelepel vanille-extract
 7. 150 gram gezeefde bloem
 8. 120 gram melkchocolade (in blokjes gebroken)
Voor het bakblik
 1. 1 eetlepel roomboter
 2. 1 eetlepel cacaopoeder
 3. Je kunt het beste een vierkant bakblik gebruiken speciaal voor brownies. Als je dat niet hebt, dan kan je ook een rond bakblik gebruiken met een diameter van 18 cm.
Zo ga je te werk
 1. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 2. Vet het bakblik in. Gebruik hiervoor 1 eetlepel boter. Zorg ervoor dat de bodem, de randen en ook alle hoekjes zijn ingevet. Het invetten gaat het makkelijkst met een siliconen bakkwast. Strooi 1 eetlepel cacaopoeder in het ingevette bakblik. Beweeg het bakblik heen en weer, zodat de cacaopoeder het hele bakblik bedekt en blijft plakken aan de boter. Overtollig cacaopoeder gooi je weg.
 3. Gebruik een ruime steelpan met een dikke bodem om de boter en in stukjes gehakte pure chocolade te smelten. Doe dit op een matig vuur. Roer ondertussen met een houten pollepel totdat de pure chocolade gesmolten en vermengd is met de boter. De gesmolten chocolade mag niet langer dan 4 minuten op het vuur staan. Doe dus na 4 minuten het vuur uit.
 4. Neem de pan van het vuur af. Voeg een snufje zout toe en suiker toe. Roer goed door.
 5. Doe een eetlepel vanille-extract erbij. Breek de eieren en voeg de eieren toe aan de gesmolten chocolade. Roer totdat al het ei is opgenomen in de gesmolten chocolade.
 6. Strooi steeds kleine beetjes bloem bij de gesmolten chocolade. Blijf steeds roeren totdat alle bloem is opgenomen en een chocoladebeslag is ontstaan.
 7. Tot slot meng je de blokjes melkchocolade in de pan door het chocoladebeslag. De blokjes melkchocolade zullen een beetje smelten, maar niet helemaal. Dat is niet erg. Dat hoort zo.
 8. Schenk het chocoladebeslag in het bakblik. Strijk de bovenkant van de het beslag glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
 9. Bak de brownie 30 minuten in de oven op 180 ºC of totdat de brownie de priktest hebben doorstaan.
 10. De brownie zal nog luchtig zijn als hij uit de oven komt. Hij is er nog niet klaar voor. Het is moeilijk, maar heb geduld. Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt.
 11. Wanneer de brownie helemaal is afgekoeld snijd je hem in kleine blokjes van ongeveer 5 x 5 cm.
Tip van Oma
 1. Je kunt deze brownies ook als dessert opdienen met bolletjes vanille-ijs. Noem je dessert dan "Chocolate heaven with clouds of vanilla".
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.