Happy Hour – Blue Lagoon cocktail

Recept Blue Lagoon Cocktail, Cocktail met Blue Curacao en vodka, Blue Curaçao Cocktails, Vodka Cocktails, Happy HourDe Blue Lagoon Cocktail is helderblauw en verfrissend net als de Caribische zee. Het is een mooie cocktail om te zien. Het doet verlangen naar strand en zon.

Het is weer vrijdag! Het is weer tijd voor Happy Hour.

Deze cocktail krijgt zijn prachtige blauwe kleur van de Blue Curaçao likeur. Een likeurtje die vernoemd is naar bittere sinasappelen die op het eiland groeien. Toen de Spanjaarden in de 16e eeuw over het eiland heersten brachten ze sinansappelbomen uit Spanje mee. De bomen werden op het eiland geplant. De sinasappelbomen waren niet bestand tegen het ziltige klimaat op het eiland. Ze brachten weliswaar vruchten voort, maar de vruchten smaakten heel erg bitter. De vruchten van de sinasappelbomen werden als oneetbaar bestempeld door de Spanjaarden. De Spanjaarden lieten de sinasappelbomen links liggen. De bomen bleven wel gedijen op het eiland en verwilderden. De vruchten bleven lange tijd oneetbaar. Zelfs de geiten op het eiland wilden er niet van eten. Bijna twee eeuwen later werd bij toeval ontdekt, dat de schillen van de sinasappels die de bomen voortbrachten wel een lekkere smaak hebben. De verwilderde sinaasappel wordt “Laraha” of pomerans genoemd. 

Deze diashow vereist JavaScript.

In het traditionele Antilliaanse recept voor een donkerbruine fruittaart (de bolo preto) wordt ook de gedroogde en gesuikerde schil van de laraha gemaakt. Met de schillen van de sinaasappel werd een likeur met sinaasappelsmaak ontwikkeld. De likeur van de curaçcaoschillen werd door Bols in de 18e eeuw doorontwikkeld en vanuit zijn stokerij in Amsterdam en op de markt gebracht. De likeur heeft van oorsprong een doorzichtige witte kleur. De blauwe kleur komt van kleurstoffen. De Curaçaolikeur is ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals rood en groen. De blauwe likeur is het meest populair. Sinds 1896 is op Curaçao zelf ook een stokerij gesticht. De stokerij is gevestigd in landhuis Chobolobo waar de likeur op het eiland zelf gemaakt wordt. Het is een prachtig exportproduct voor het eiland.

De blauwe likeur werd in de jaren ’60 ook in Amerika populair. Net als met vele cocktails is het ontstaan van de Blue Lagoon cocktail in vele verschillende varianten terug te vinden.n Net als de bereidingswijze zelf overigens. In elk geval komt de naam van barman Andy McElhone veel voor in combinatie met de Blue Lagoon. Maar bijzonder is dat sommigen beweren dat hij de zoon was van de bekende schilder Paul Gaugin, die in Europa de eerste cocktailbar zou hebben gehad en in een ander verhaal zou Andy de zoon zijn van de eigenaar van een legendarische bar in New York. In elk geval is de Blue Lagoon cocktail een heerlijk verfrissend drankje. Het doet mij altijd denken aan twee dingen…allereerst de prachtige blauwe Caribische Zee, die dezelfde kleur heeft als dit drankje en aan de jaren ’80 kaskraker met Brooke Shields en Christopher Atkins.

Happy Hour - Blue Lagoon
Een mooi en verfrissend drankje. Helderblauw en het drinkt heerlijk weg alsof je dobbert op de Caribische golven bij Curaçao.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. Gemalen ijs
 2. 25 ml vodka
 3. 25 ml blue curaçao
 4. 100 ml sprite of spa citroen
 5. partje of schijfje limoen voor de garnering
Zo ga je te werk
 1. Vul een hoog glas met gemalen ijs. Vul het glas tot de helft met het ijs.
 2. Schenk eerst de vodka in het glas.
 3. Schenk voorzichtig de blue curaçao in het glas.
 4. Vul het glas bij met de spa citroen of sprite.
 5. Garneer de cocktail met een schijfje limoen en rietje.
Happy Hour Tip
 1. Je kunt de blue lagoon cocktail ook maken met limoensap en met spa rood. Vervang in dat geval de sprite of spa citroen. Gebruik hiervoor in de plaats 25 ml vers limoensap en 75 ml spa rood.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost! en Fijn Weekend!

Het Etiketje:
Geniet, maar drink met mate!
100 % BOB, 0 % op!
NIX onder 18!

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.