Pecan Pear Muffins

Recept pecan pear muffins, pecannoten, peren

Druppel de gesmolten chocolade over de muffins heen

Met muffins kan je alle kanten op. In dit recept voor pecan pear muffins staan de pecannoten en peer centraal.

Laatst kocht ik weer een mooi bakblik. Het is een bakblik voor kleine rechthoekige cakejes. Na een uitvraag op de facebookpagina van Bakken Zoals Oma, kwam ik erop om pecan pear muffins te bakken.

Ik heb een kast vol bakspullen verzameld. Bakvormen, spuitzakken en papieren muffinsvormpjes. Ik heb (ik schaam me bijna om het te zeggen) honderden van die kleine papieren vormpjes. Die zou ik eigenlijk niet meer hoeven kopen. Maar ik ken mezelf. Als ik morgen in een winkel schattige muffinvormpjes tegenkom zal ik ze niet kopen. Dus wel…Ik zal mezelf dan waarschijnlijk overhalen met argumenten dat de vormpjes zo schattig zijn, zo uniek zijn, zo bijzonder zijn én dat ik ze nog niet heb. Met als gevolg dat ik nu twee dozen vol met van die dingen heb. Rode, roze, witte, roze met stippen, roze met ruitjes, uni, met dessin, met roosjes, geel met witte stippen, grote, kleintjes en zelfs een middelmaat.  Ik heb genoeg van die dingen om de komende tien jaar muffins en cupcakes te bakken. Dus toen ik deze muffins ging bakken koos ik voor een vierkant bakblik. Ik vond het vierkante vormpje voor minicakejes zo schattig. Met als gevolg dat ik mijn voorraad ronde muffinvormpjes natuurlijk niet kon gebruiken. Ik moest dus gewoon bakpapier in de kleine vierkante bakjes proppen om deze muffins te bakken.  Het bakpapier is wel  een prima alternatief. Ik vind het eigenlijk wel leuk staan. Deze pecan pear muffins krijgen een rustiek uiterlijk door het bakpapier zo te gebruiken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Pecan Pear Muffins mét honing

Door in dit recept pecannoten, peren en honing te gebruiken krijgen deze muffins een bijzondere textuur met hele robuuste aardse smaken. Het klinkt heel hoogdravend, maar de pecannoten geven de muffins een lekkere crunch, de peer en honing zorgen samen voor een fluweelachtige kruim. Deze pecan pear muffins maak je echt helemaal af door deze te besprenkelen met gesmolten chocolade. Smelt de chocolade au bain marie en giet deze in mooie lijnen over de muffins. Laat de chocolade goed afkoelen en hard worden voordat je de pecan pear muffins serveert.

Pecan Pear Muffins
De pecannoten geven deze muffins een lekkere crunch. De peer en honing geven een lekkere zoetigheid mee aan de muffins. De chocolade geeft deze muffins net dat beetje extra.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
Voor de muffins
 1. 2 cups bloem
 2. 1/4 cup suiker
 3. 1/4 cup honing
 4. 2 theelepels bakpoeder
 5. 1 cup halfvolle melk
 6. 1 theelepel vanille-extract
 7. 1 groot ei (L of XL) Als je kleine eieren hebt (M) gebruik er dan 2 voor dit recept.
 8. 120 gram boter
 9. 2 peren in kleine blokjes geneden
 10. 1/2 cup gehakte pecannoten (+ extra hele noten voor de garnering)
Voor de chocoladeglazuur
 1. 50 gram pure chocolade (melkchocolade kan ook)
Zo ga je te werk
 1. Verwarm de oven voor op 200 C.
 2. Meng bloem, bakpoeder en zout samen in een grote kom.
 3. Smelt de boter in een steelpan of magnetron. De magnetron is sneller. Als de boter koud is warm je het 1 minuut op in de magnetron om het te laten smelten. Zet de boter apart en laat de boter weer op kamertemperatuur komen. Als de boter zacht is en op kamertemperatuur is laat je dit achterwege. De boter moet wel echt zacht zijn. Als je twijfelt doe de boter dan slechts 30 seconden in de magnetron.
 4. Klop het ei los. Die dit in een aparte kom. Voeg de suiker, vanille, honing en melk toe en meng dit goed samen.
 5. Zet de muffinvormpjes in het bakblik klaar. Als je een afwijkende vorm gebruikt zoals ik hier heb gedaan doe je het bakpapier in het bakblik.
 6. Schenk een klein beetje van de gesmolten boter in het eiermengsel. Meng de boter in 3 tot 4 stappen in het eiermengsel totdat alles is opgenomen. Let op de temperatuur van de boter. Als de boter te warm is kan het eiermengsel gaan stollen. Dat is niet de bedoeling.
 7. Schenk de vloeibare ingrediënten in de kom bij de bloem. Gebruik een houten lepel of garde om het beslag te mengen. Doe dit snel. Meng het beslag niet langer dan 10 seconden. Het beslag blijft klonterig. Er blijft misschien nog droge bloem zichtbaar. Dit is prima. Roer het beslag niet meer dan nodig is.
 8. Doe het beslag in de bakvorm en het bak de muffins direct af in 20 tot 25 minuten op 200 C.
 9. Je kunt testen of de muffins klaar zijn door met een satéstok in de muffins te prikken. Als het stokje droog is, als het uit de muffins komt weet je dat de muffins klaar zijn.
Tip van Oma
 1. Gebruik eens een ander vormpje dan een regulier ronde muffinvorm. Ik heb hier kleine langwerpige vormpjes gebruikt. Dat geeft je muffins net een andere look. De smaak is hetzelfde, maar het oog wil ook wat.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.