Met muffins kan je alle kanten op. In dit recept voor pecan pear muffins staan de pecannoten en peer centraal.
Laatst kocht ik weer een mooi bakblik. Het is een bakblik voor kleine rechthoekige cakejes. Na een uitvraag op de facebookpagina van Bakken Zoals Oma, kwam ik erop om pecan pear muffins te bakken.
Ik heb een kast vol bakspullen verzameld. Bakvormen, spuitzakken en papieren muffinsvormpjes. Ik heb (ik schaam me bijna om het te zeggen) honderden van die kleine papieren vormpjes. Die zou ik eigenlijk niet meer hoeven kopen. Maar ik ken mezelf. Als ik morgen in een winkel schattige muffinvormpjes tegenkom zal ik ze niet kopen. Dus wel…Ik zal mezelf dan waarschijnlijk overhalen met argumenten dat de vormpjes zo schattig zijn, zo uniek zijn, zo bijzonder zijn én dat ik ze nog niet heb. Met als gevolg dat ik nu twee dozen vol met van die dingen heb. Rode, roze, witte, roze met stippen, roze met ruitjes, uni, met dessin, met roosjes, geel met witte stippen, grote, kleintjes en zelfs een middelmaat. Ik heb genoeg van die dingen om de komende tien jaar muffins en cupcakes te bakken. Dus toen ik deze muffins ging bakken koos ik voor een vierkant bakblik. Ik vond het vierkante vormpje voor minicakejes zo schattig. Met als gevolg dat ik mijn voorraad ronde muffinvormpjes natuurlijk niet kon gebruiken. Ik moest dus gewoon bakpapier in de kleine vierkante bakjes proppen om deze muffins te bakken. Het bakpapier is wel een prima alternatief. Ik vind het eigenlijk wel leuk staan. Deze pecan pear muffins krijgen een rustiek uiterlijk door het bakpapier zo te gebruiken.
Pecan Pear Muffins mét honing
Door in dit recept pecannoten, peren en honing te gebruiken krijgen deze muffins een bijzondere textuur met hele robuuste aardse smaken. Het klinkt heel hoogdravend, maar de pecannoten geven de muffins een lekkere crunch, de peer en honing zorgen samen voor een fluweelachtige kruim. Deze pecan pear muffins maak je echt helemaal af door deze te besprenkelen met gesmolten chocolade. Smelt de chocolade au bain marie en giet deze in mooie lijnen over de muffins. Laat de chocolade goed afkoelen en hard worden voordat je de pecan pear muffins serveert.
Genieten maar!
Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.