Curry Chicken

Curry Chicken Slowcooker-15

Koken met de slowcooker is niet altijd snel. Voor deze Curry Chicken heb je en beetje voorbereidingstijd nodig. Het is de investering waard!

De afgelopen weken en ook de komende tijd is het een beetje schipperen tussen thuis, werk en bloggen. De frequentie van mijn posts kan daarom wat onregelmatiger zijn. Dit keer, ook iets later dan ik in gedachten had, het vervolg op mijn vorige post schrijven. Mijn laatste post was een recept om zelf kerriepoeder te maken of mengen. Vandaag presenteer ik je een recept om die zelfgemaakte kerriepoeder te kunnen gebruiken. Met die smakelijke kerriepoeder kan je deze heerlijke Curry Chicken in je slowcooker maken. Het blijft experimenteren met het prachtige apparaat. Deze Curry is niet zo zeer geschikt voor een doordeweekse dag. De kooktijd is minder lang. Ik maakte deze Curry Chicken op een zondag. Het mooie is wel dat je investering in de keuken 20 minuten is. Dat is de tijd die voorbereiding van je vergt. Wanneer je een rijstkoker hebt is het helemaal ideaal. 30 minuten voordat je de kooktijd van je slowcooker verstrijkt doe je de rijstkoker aan. De rijst en de Curry Chicken zijn dan tegelijk klaar om opgediend te worden. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Dit recept heb ik ontwikkeld voor de slowcooker. Maar deze Curry Chicken kan je ook gewoon maken in een braadpan. Je zult in dat geval wel de volgorde van garing moeten aanpassen. Begin in dat geval met het verwarmen van de specerijen in de Ghee en de zonnebloemolie. Fruit hierin de paprika, uien en knoflook aan. Braad de met peper en zout ingewreven kippenbouten aan beide zijden tot ze lichtbruin zijn. Voeg de aardappels en sperziebonen toe. Verkruimel het bouillonblok in de pan. Voeg 1 cup water toe of net zoveel totdat de kippenbouten net onder water staan. Laat de kippenbouten in 2,5 uur langzaam garen op een middelmatig vuur.

Curry Chicken uit de slowcooker
Voor dit slowcookerrecept heb je een beetje voorbereidingstijd nodig. De slowcooker doet daarna de rest. Het vlees wordt zo zacht en mals dat het van het bot afvalt.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1 kilogram kippenbouten (ongeveer 4 stuks)
 2. 4 tenen knoflook
 3. 1 eetlepel kerriepoeder
 4. 1 theelepel paprikapoeder
 5. 1 bouillonblok
 6. 1 rode paprika
 7. 2 uien
 8. 1 eetlepel ghee
 9. 500 gram sperziebonen
 10. 2 aardappels
 11. ½ cup water plus iets extra
 12. 2 eetlepels zonnebloemolie (of olijfolie)
 13. 1 theelepel boter
 14. ½ theelepel honing
 15. peper en zout naar smaak
Zo ga je te werk
 1. Maak de kippenbouten schoon. Verwijder het vel van de kippenbouten. Kerf het vlees van de kippenbouten in. Zet de kippenbouten opzij.
 2. Dop de sperziebonen. Leg de sperziebonen onderin de slowcooker. Verkruimel het bouillonblokje over de sperziebonen. Voeg een eetlepel ghee toe.
 3. Snijd de paprika en uien in kleine blokjes.
 4. Schil de aardappels en snijd deze in kleine blokjes.
 5. Verwijder de vellen van de tenen knoflook. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
 6. Voeg de paprika, ui, aardappels en knoflook toe aan de slowcooker.
 7. Wrijf de kippenbouten in met voldoende peper en zout.
 8. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Braad de kippenbouten aan beide zijden tot ze mooi bruin van kleur zijn. Ongeveer 2 minuten per zijde. Deze stap kan je overslaan, maar het licht aanbraden van het vlees zorgt voor een diepere smaak. Leg de kippenbouten in de slowcooker.
 9. Houd de koekenpan op het vuur. Voeg een theelepel boter toe aan de hete koekenpan. Smelt de boter en voeg de kerriepoeder en paprikapoeder toe. Roer goed tot een egaal mengsel is ontstaan. Schenk hier de honing bij. Roer goed door met een houten lepel. Voeg een beetje peper en zout toe.
 10. Neem de koekenpan van het vuur. Schenk hier een ½ cup water aan toe. Blijf ondertussen goed roeren. Schenk de saus in de slowcooker. Er zal op de bodem van de koekenpan een beetje saus overblijven. Voeg nog een klein scheutje water toe aan de koekenpan en roer goed om het laatste beetje smaak uit de pan te krijgen. Schenk dit laatste beetje saus ook in de slowcooker.
 11. Kook de Curry Chicken in de slowcooker. Kook de Curry Chicken in 2½ tot 3 uur op de stand "high" of 5 uur op de "low" gaar.
Tip van Oma
 1. Om een kippenbout makkelijk te ontdoen van het vel ga je als volgt te werk. Snijd het kippenvel vlak boven de knokkel van het bot rondom los. Snijd het vel bij het dijstuk los van het bout. Hierdoor komt het kippenvel los te liggen. Je kunt het vel dan makkelijk naar beneden los trekken.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.