Paaseieren

Paaseieren-8Paaseieren kan je verven met vingerverf  en versieren met stickers. Je kunt ze verven met rode kool of spinazie. Voor deze egaal gekleurde paaseieren gebruik ik voedingskleurstof. Leuk om te doen met de kids. Zalig Pasen!

Allereerst een Zalig Pasen voor jullie allemaal!

Wanneer je twee dagen geleden mijn post over Goede Vrijdag hebt gelezen zal je misschien wel gedacht hebben, dat ik een stap in het lijdensverhaal van Jezus was vergeten. Ik vertelde over 15 staties, maar benoemde er maar 14. Dat is omdat de mooiste en meest glorievolle nog in het vooruitzicht lag. De 15e statie is de verrijzenis van Jezus uit de dood. We vieren op Pasen dat Hij weer leeft!

Ik vertelde over het verhaal van Goede Vrijdag en het verhaal van Jezus dood. Nadat Jezus stierf aan het kruis, werd het donker en ging hij de duisternis van de dood in. Het verhaal eindigde daar niet. Het verhaal gaat verder…

Na drie dagen gingen de vrouwen uit zijn gevolg naar zijn graf. Toen ze daar aankwamen waren ze geschokt. De grote zware steen waarmee het graf was afgesloten was weggerold. Voorzichtig gingen ze naar binnen. Ze zagen een jongeman zitten met witte kleren aan. Hij keek op. Hij zag dat de vrouwen behoorlijk geschrokken waren. “Niet bang zijn”, zei de jongeman tegen hen. “Jullie zoeken Jezus van Nazareth? De Jezus die gekruisigd was? Hij is hier niet meer. Kijk daar heeft hij gelegen. Hij is weer levend! Ga het aan zijn leerlingen vertellen”. De vrouwen begrepen er niks van, ze waren zo bang dat ze wegrenden en er met niemand over spraken. Later verscheen Jezus ook aan Maria Magdalena en aan zijn leerlingen. Hij leefde! Hij is verrezen! Er is nieuw leven, nu niet meer alleen in de tijdelijkheid van het aardse bestaan, maar in de eeuwige goedheid van God.

Deze diashow vereist JavaScript.

Soms voel ik net als die vrouwen. Ik weet dat Hij leeft. Ik weet dat hij bij mij is. Maar ik spreek er niet met iedereen over. Ze zouden me misschien niet begrijpen. Maar wanneer ik dan zoals gisteren tijdens de Paaswake samen met een kerk vol mensen het wonder van de verrijzenis vier, dan weet ik dat uiteindelijk alles goed komt. Als alles duister is, wordt het lichtend vuur van Jezus ontstoken, een lichtend vuur dat nooit meer dooft. Ik kan dan niet meer in stilte verbergen wat mijn ziel met haar allerluidste stem verkondigt: Hij leeft! 

Ik vind de Paaswake wellicht één van de mooiste vieringen in het jaar. Elk jaar weer zijn er mensen die op volwassen leeftijd de beslissing hebben genomen om zich te laten dopen. Volmondig en in volle overtuiging verkondigen zij in een kerk vol mensen dat zij Jezus willen volgen. In het Bijbelse Passieverhaal verschijnt geen paashaas met een mand vol eieren. Dat symbool kwam later. De paaseieren staan symbool voor de eeuwigheid. De ronde vorm houdt nooit op. Maar tegelijkertijd zien we in het paasei een symbool en teken van nieuw leven. Het oude ligt achter ons, we beginnen aan een nieuwe lente.

Zalig Pasen! 

Paaseieren
Zelf paaseieren verven is een makkie met vloeibare kleurstoffen.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. Vloeibare voedingskleurstoffen (verkrijgbaar bij de toko) in verschillende kleuren
  2. Hardgekookte eieren met witte schaal
  3. Water
Keukenbenodigdheden
  1. Keukenpapier
Zo ga je te werk
  1. Schenk een laagje van ongeveer 15 ml in een smal glas.
  2. Leg een ei in het glas. Schenk voorzichtig water erbij in het glas totdat het ei volledig ondergedompeld is.
  3. Laat het ei 20 minuten in het glas met de kleurstof staan.
  4. Haal het ei uit het glas met een tang. Leg het op een bord. Dep het ei droog met keukenpapier.
  5. Serveer de eieren bij een lekkere Paasbrunch of Paaslunch.
Tip van Oma
  1. Je kunt de kleurstof hergebruiken om meerdere eieren te kleuren. Laat elk ei minstens 20 minuten in de vloeistof liggen voordat je deze verwijdert.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.