Orange Coconut Batida

Orange cream batida (7)

Happy Hour: Orange Coconut Batida. Deze cocktail drink je ook op een winteravond. Doe je ogen dicht en waan je op een Caribisch strand!

Sommige cocktails, zoals een goede mojito, drink je als verfrissers en dorstlessers op hete zomerdagen. Deze zoete en zwoele Orange Coconut Batida kan je ook wel op een vrijdagavond in februari drinken.

Vooral wanneer de winter eindeloos lijkt te duren. Het einde is nog niet in zicht. De zomer komt pas na de lente. Het is nog maar februari. Het duurt nog even, voordat we eindelijk weer de winterjas kunnen opbergen. Wanneer al de cellen in je lichaam kijken verlangend uit naar de aanraking van hete zomerse zonnestralen. Wat doe je dan?

Wanneer je langzaam in zo’n “ik ben de winter nu echt wel hélèmáál zat”-bui glijdt, kan je natuurlijk naar het dichtstbijzijnde vliegveld rijden en het eerste vliegtuig naar de zon pakken. Dat is niet voor iedereen een haalbare escape. Voor mij ook niet. Ik probeer in de winter een beetje zomer in huis te halen. Weet je wat je kunt doen? Doen alsof!

Zet de verwarming in huis lekker op 25 graden. Het kan best een keer. Trek zomerse kleren aan. Zet wat swingende latin muziek aan. Weet je wat? Wat dacht je van gewoon je badpak of zwembroek? Maak deze orange coconut batida. Doe er wat mij betreft ook een parasolletje in. Ga languit liggen op een handdoek en doe alsof je op een hagelwit strand ligt op Cuba, Isla Margarita of Aruba…;-) 

Orange Coconut Batida
Deze batida is zoet en machtig. De combinatie van kokosnoot en sinaasappel is tropisch en zomers. Voor als je op een koude winteravond verlangt naar de zomer.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 30 ml Cachaça
 2. 30 ml Triple Sec
 3. Sap van een halve sinaasappel
 4. 45 ml gecondenseerde melk
 5. 45 ml kokosmelk
 6. ijsblokjes
Zo ga je te werk
 1. Pers de halve sinaasappel uit. Doe het sap van de sinaasappel in de shaker.
 2. Schenk de cachaça, triple sec, gecondenseerde melk in de shaker. Doe de deksel erop.Goed schudden.
 3. Doe de ijsblokjes en de kokosmelk in de shaker. Doe de deksel erop. Goed schudden.
 4. Zet een laag whiskeyglas met ijsblokjes klaar. Schenk de orange coconut batida door een zeefje (van de shaker zelf of door een ander klein zeefje) in het glas met ijs.
 5. Garneer met een dun schijfje sinaasappel en een stukje kokosnoot.
Happy Hour Tip
 1. Je kunt ook Cointreau gebruiken in plaats van triple sec.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.