Happy Hour: Strawberry batida

Braziliaanse Aardbeien batida, Brazilian Strawberry Batida, Chachaça, Happy Hour, Cocktail, Brazilian Cocktail,Meng verse aardbeien, gezoete melk, Cachaça samen en je hebt een heerlijke Braziliaanse Batida. Een mooie roze cocktail om heerlijk van te genieten.

Cachaça is voor Brazilianen als rum voor Cubanen, als Whiskey voor Ieren en Vodka voor Russen. Het is de nationale drank van Brazilië.

Toen ik laatst voor de Happy Hour een Caipirinha maakte had ik natuurlijk Cachaça nodig. Ik heb toen een grote fles gekocht. Daar moet en kan natuurlijk meer mee geëxperimenteerd worden. Dus serveer ik vandaag voor de Happy Hour een heerlijk zoetige, roze en fruitige cocktail. Het is een Braziliaanse batida van aardbeien. Ik heb de post een Engelse naam meegegeven. “Strawberry batida”, dat klinkt net iets ritmischer, vind ik.

Op Aruba wordt een milkshake, een alcoholvrije, ook batida genoemd. Het is een simpel mengsel van vers fruit, melk en ijsklontjes. Dat gaat dan samen in een blender. Het wordt gemixt tot een shake of eigenlijk een soort smoothie. Banaan, mango en ananas zijn bij mij favoriet.

Batida betekent in het Portugees, maar ook in het Papiamento, letterlijk geschud of geslagen. Een shake dus. De Brazilianen hebben de batida met toevoeging van Cachaça verheven tot een cocktail. Een simpele shake met een Braziliaanse Cachaça sambaswing. Na een paar van deze Strawberry batidas zul ook jij zin hebben om lekker te gaan swingen.

Deze strawberry batida is simpel te maken. Serveer de batida in een glas met veel ijsklontjes. Vervang de aardbeien door ander vers tropisch fruit voor een batida die past bij jouw smaak. Zelf ga ik binnenkort ook de kokosnootversie een keer uitproberen.

Strawberry Batida
Een heerlijke cocktail, zoals je die op een terras in Brazilië zou kunnen bestellen. Batida met vers fruit en Cachaça. Verfrissend en lekker.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 6 middelgrote aardbeien
 2. 2 eetlepels gecondenseerde melk
 3. ¼ theelepel citroensap
 4. 30 ml Cachaça
Garnering
 1. 1 aardbei
 2. rietje
 3. IJsblokjes
 4. laag glas (whiskeyglas of diep cocktailglas)
Zo ga je te werk
 1. Doe de aardbeien, gecondenseerde melk, citroensap en Cachaça in een blender, multihakker of mengbeker met een staafmixer.
 2. Mix alles goed samen tot een glad geheel.
 3. Vul een laag glas of een cocktailglas met ijs. Schenk de Strawberry Batida op de ijsblokjes. Garneer de cocktail met een aardbei en klein rietje.
Happy Hour Tip
 1. Maak een kleine snee aan de onderkant van de aardbei. Je kunt de aardbei dan mooi op de rand van het glas hangen.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost! en Fijn Weekend!

Het Etiketje:
Geniet, maar drink met mate!
100 % BOB, 0 % op!
NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.