Frisse salade met bloedsinaasappels

Close-up salade met bloedsinaasappel

Ik ben dol op bloedsinaasappels. Ze zijn lekker om zo te eten, maar ook heerlijk in een frisse salade.

We eten hier bij huize Bakken Zoals Oma heus niet elke dag taart, cupcakes of brownies die volgepakt zitten met chocolade. Vorige week was een uitzondering. Chocolade was vorige week een ingrediënt die ineens de hoofdrol kreeg. Mijn bezoekje aan “Chocolate Heaven”, duurde wat langer dan ik had gedacht zeg maar. Vandaag gooien we het over een compleet andere boeg. Een frisse lichte salade, die je heel makkelijk kunt maken en goed smaakt bij gebakken aardappeltjes en stuk vlees. Ook als lunch smaakt deze salade heerlijk. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Bloedsinaasappels

Ik ben dol op bloedsinaasappels. Aan de buitenkant lijkt een bloedsinaasappel op een normale sinaasappel.  Als je hem opensnijdt weet je niet of de sinaasappel aan de binnenkant bloedrood zal zijn of dat er alleen maar een paar sporen rood te zien zullen zijn. Ik vind ze spannend. De naam alleen al. Bloedsinaasappels…ze doen me aan vampieren denken. En wanneer ik aan vampieren denk, dan komen de vampierkronieken van Anne Rice bij mij in gedachten. Ik heb ze allemaal gelezen.  De eerste was “Interview with a vampire”, later verfilmd met Tom Cruise als de verleidelijke eeuwenoude vampier Lestat en Brad Pitt als Louis, de vampier die zijn menselijkheid niet achter zich kon laten.
Mijn fascinatie met vampiers en de tijdelijke fase waarin ik het vampier-zijn idoliseerde zal ik je nu besparen. Wellicht zal ik ooit nog eens een bloedworst maken en dan kan ik het duistere romantische verleidelijke verlangen naar een vampierkus voor je beschrijven 😉 …maar voor nu…terug naar de bloedsinaasappels. Ze zijn rood, bloederig, mysterieus…en gewoon erg lekker in deze salade

Salade met bloedsinaasappel
Een heerlijke salade met bloedsinaasappels. Bijzonder en fris!
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 10 snacktomaatjes
 2. 1 krop Romana sla
 3. ½ komkommer
 4. 2 bloedsinaasappels
 5. 2 eetlepels extra virgine olijfolie
 6. 1 eetlepel balsamico azijn
 7. 1 theelepel honing
 8. peper
 9. zout
Zo ga je te werk
 1. Meng de olijfolie, honing en balsamico-azijn in een klein kommetje samen tot een dressing. Voeg hier vers gemalen peper en zout aan toe.
 2. Snijd de tomaten door de helft.
 3. Was de sla en scheur de sla in kleine stukjes.
 4. Snijd de komkommer in plakjes.
 5. Pel de bloedsinaasappels. Snijd met een scherp mes de vliesjes van de bloedsinaasappels af, zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt.
 6. Doe de gesneden groente en de partjes bloedsinaasappel in een slakom.
 7. Schenk de dressing over de groente. Hussel de salade. De dressing moet goed door de salade worden verspreid.
 8. Breng de salade verder op smaak met peper en zout naar smaak.
Tip van Oma
 1. Superfoods zijn nu erg trendy. Je kunt prima een eetlepel chia-zaad aan deze salade met bloedsinaasappels toevoegen. Chia-zaad past bij elke salade. Het geeft een "bite" aan je salade.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.