Happy Hour – Painkiller cocktail

Painkiller cocktail-6Happy Hour – The Painkiller cocktail. Een tropisch mengseltje met rum, kokosnoot, ananas en sinaasappel. Ook als je geen pijn hebt een absolute aanrader!

Thank God it’s Friday! 

Het is vrijdag. Het is 22.00 uur. Mijn werkweek voor de gemeente zit er eindelijk op. Het weekend begint. Wat later dan normaal. Dat krijg je ervan als je geen realistische planning maakt in enthousiasme voor een onderwerp. In elk geval mijn stuk is af en afgeleverd. Het is weekend.

Het is tijd voor Happy Hour. In deze editie van Happy Hour staat de Painkiller in het zonnetje. De foto’s had ik al eerder gemaakt, maar naast mijn laptop staat nu weer zo’n heerlijke Painkiller. Die stoomt me klaar voor een lekker ontspannen weekend. Laat je niet afschrikken door de naam Painkiller. Zelfs als je je opperbest voelt is deze rumcocktail een heerlijke beloning na een lange week werken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Painkiller is een geregistreerd merk

Ik kan dit recept voor de Painkiller niet met je delen zonder te vertellen, dat Painkiller een geregistreerd merk is. Pusser’s rum is een oud Engels rummerk. Oorsponkelijk werd Pusser’s rum door de Britse marine gestookt. De marine besloot op een gegeven moment, dat het niet handig was om dronken zeemannen te hebben en verkocht de stokerij aan een slinkse ondernemer. Er gingen verhalen rond over een klein strandbarretje op één van de Britse Maagdeneilanden waar een razend populaire cocktail van Pusser’s rum werd geschonken. Het drankje was de Painkiller. De Painkiller werd door zeelieden alom geprezen als middel tegen een kater, maar ook tegen allerhande andere kwaaltjes zoals zwakke zenuwen, lusteloosheid en algehele zwakheid. De nieuwe eigenaar van Pusser’s was nieuwsgierig en ging er naar toe. Hij nam een slok van de Painkiller en begreep waarom iedereen het zo lekker vond. De ondernemer probeerde alles om het recept van de eigenaresse van de bar te ontfutselen. Ze hield voet bij stuk. Ze wilde haar geheim niet delen. Uiteindelijk lukte het hem met een list. Hij nam het recept mee en vermarkte het drankje. De Painkiller werd zo populair, dat het tot “signature dish” van Pusser’s rum werd bekroond. Dus wat doe je dan als ondernemer? Je registreert een cocktailrecept als een merk. Het moet niet gekker worden.

Happy Hour - Painkiller
Ik maak mijn painkiller met een gewone donkere rum. Het werkt net zo goed en smaakt net zo lekker, ook als je geen zwakke zenuwen hebt, lusteloos bent of aan algehele zwakheid leidt. 
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 60 ml donkere rum
 2. 120 ml ananassap
 3. 30 ml sinaasappelsap
 4. 30 ml cream of coconut
 5. IJsblokjes
Voor garnering
 1. sinaasappelpartje
 2. cocktailkersen
 3. nootmuskaat
 4. roerstaafje
 5. rietje
Zo ga je te werk
 1. Schenk de ananassap en sinaasappelsap in het glas.
 2. Doe daar de cream of coconut bovenop.
 3. Dan komt de rum. Schenk dat ook in het glas.
 4. Voeg tot slot veel ijsblokjes toe. Garneer de painkiller met een partje sinaasappel, een cocktailkers en strooi een klein beetje nootmuskaat in het glas.
 5. Roer alles goed door elkaar met het roerstaafje, doe er in een rietje in en drinken maar.
Happy Hour tip
 1. Gebruik een groot glas. Dit is een recept voor veel cocktail met veel rum!
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.