Happy Hour – Piña Colada

Piña Colada

Happy Hour: Ook als het geen zomer meer is, smaakt deze Piña Colada lekker. Het smaakt naar zon, zee en ontspanning.

“Wat kan het toch druk zijn in je hoofd!”, zegt manlief wel eens tegen me. Het is waar. Het gebeurde weer, toen ik het recept voor deze cocktail aan het schrijven was.

Ik wilde beginnen met een afscheidswoord en deze cocktail als ode aan de zomer. Uit dankbaarheid voor de prachtige dagen en vele uren zon waar we van hebben mogen genieten dit jaar.

Ik wilde de herfst een mooi welkom geven. De herfst, die de vruchten van de zomer mag plukken, rijpe appels en peren die vol en sappig aan de bomen hangen. Die ons vruchtbaarheid en overvloed brengt in deze tijd van oogst.

Dag zomer. Welkom herfst…

Maar toen keek ik nog eens naar deze foto’s. Ik nam nog een slokje Piña Colada. En nog één…Er viel een prachtige warme zonnestraal op mijn balkon. En in mijn hoofd hoorde ik: “Love Boat…exiting and new…come aboard”. Ik gniffelde…Ik stelde me voor dat ik op het bovenste dek van de Pacific Princess stond en vrolijk zwaaide naar de mensen aan wal die achterbleven. De ankers van mijn cruiseschip werden gelicht. Ik ging op reis naar de meest prachtige zonnige Caribische bestemmingen, om nieuwe avonturen te beleven. In mijn handen had ik een heerlijke Piña Colada vast, gemaakt door Isaac, de vrolijke barman van de Loveboat.

De warmte van de zonnestraal werd ineens verjaagd door de kilte van een guur herfstig windvlaagje. Brr…het begint koud te worden. Ik ging maar weer naar binnen. Het Love Boat liedje verdween niet meer uit mijn hoofd. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Het kwam vast, omdat ik twee dagen eerder in de krant een reisadvertentie voor een Caribische Cruise had gezien. “Ik zou best wel eens zo’n cruise willen doen, schat.”, zei ik tegen manlief. Hij antwoordde zonder op te kijken: “Daar zijn we toch nog veel te jong voor.” Hij ging verder met wat hij aan het doen was. Hij heeft natuurlijk wel een punt. Maar toch…zo’n cruise, dat is vast ook leuk voor dertigers. Het gaat op mijn Bucket List. Ik neem nog een slokje van mijn Piña Colada en droom verder van zonnige oorden, prachtige zonsondergangen en de mooie Caribische Zee. 

Happy Hour: Piña Colada
Maak deze zoete zwoele Piña Colada en droom weg van een reis op de Love Boat...old school memories...
Write a review
Print
Zelf toevoegen
  1. 25 ml witte rum
  2. 50 ml cream of coconut (of dikke kokosmelk)
  3. 50 ml ananassap
  4. 1 cup ijsschaafsel (1 glas vol met ijsblokjes)
Zo ga je te werk
  1. Gebruik een blender of kleine keukenmachine om de cocktail te maken. Doe eerst de rum en cream of coconut in de blender. Schenk ook de ananassap erbij.
  2. Meng alles een halve seconde goed door elkaar of totdat alles goed gemengd is.
  3. Doe de helft van het ijsschaafsel in de blender. Meng alles nog even goed door elkaar.
  4. Vul een mooi groot cocktailglas met de andere helft van het ijsschaafsel. Schenk de Piña Colada erbij.
  5. Garneer met een parasolletje. Je kunt ook een stukje ananas en een cocktailkers gebruiken voor de garnering.
Happy Hour Tip
  1. Om ijsschaafsel te maken heb je veel ijsklontjes nodig, een pedaalemmerzak, een schone theedoek en vleeshamer (een gewone hamer of deegrol werkt ook, ik vind het woord vleeshamer gewoon zo leuk om op te schrijven...vleeshamer!). Om een cup ijsschaafsel te maken vul je een limonadeglas helemaal vol met ijsklontjes. Je legt de schone theedoek op een stevige ondergrond (geen glazen tafel of je inductiekookplaat dus). Doe de ijsklontjes in de pedaalemmerzak. Draai de zak dicht, maar maak er geen knoop in. Wikkel de theedoek om de zak met de ijsklontjes en leg op de stevige ondergrond. Gebruik de vleeshamer om de ijsklontjes fijn te stampen. En voilá, je hebt ijsschaafsel. Als je een heavy duty blender gebruikt kan je de ijsklontjes ook zo in de blender doen. Ik vind het leuker om mijn vleeshamer (vleeshamer...hihi) te gebruiken. 😉
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonus: Love Boat Theme

Ik wil het liedje in mijn hoofd natuurlijk ook met jou delen. 😉

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.