Kip met rabarber

Recept Kip met rabarber, kip met rabarber en lepel waar vanaf saus op de kip valtHeb je wel eens rabarber als avondeten gehad? Je zou het moeten proberen. Combineer rabarber met kip en bak het in de oven. Simpel en smaakvol.

Ik heb al eens mijn jeugdsentimenten over deze bijzondere groente met je gedeeld bij het recept voor de rabarbertaart die ik al eens eerder maakte. Ik heb een zwak voor rabarber. Wanneer ze in het seizoen komen aan het begin van de zomer dan laat ik ze nooit liggen. Als je geluk hebt en je kan nu halverwege augustus nog ergens wat rabarber op de kop tikken, dan adviseer ik je om het moment te grijpen en wat met die rabarber te gaan doen. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Rabarber met kip

Mijn eerste gedachten bij rabarber zijn toetjes, toetjes en nog eens toetjes. In een gratis supermarkttijdschrift kwam ik een een recept tegen voor ketjapkip met rabarber. Variatie en experimenteren is altijd goed in de keuken. Ik knipte het recept uit en plakte het in mijn tiende receptennotitieboekje. Ik heb een zwak voor De Allerhande, Boodschappen, Hallo. Ik neem altijd twee exemplaren mee naar huis. Ik lees ze door en knip alles uit wat ik een keer wil gaan maken of uitproberen. De losse recepten plak ik vervolgens in een notitieboekje. Het is mijn uurtje lekker knutselen. Toen ik dus laatste weer wat rabarber in huis had dacht ik ineens aan dit recept. Helaas weet ik niet meer uit welk tijdschrift het afkomstig is. Het recept voor ketjapkip vormde in elk geval de basis voor mijn eigen variant van rabarber met kip. Ik wilde een lichtere saus die zurige smaak van de rabarber niet zou overheersen, dus heb ik de ketjap vervangen door sojasaus. De sesamzaadjes zijn ook mijn eigen toevoeging. Sesamzaadjes, honing en sojasaus samen is een combinatie die een goed samengaat met zurigheid van de rabarber.

Kip met rabarber
Serves 4
De zoetigheid van de sojasaus, gecombineerd met de zurige smaken van de rabarber maken deze gebakken kippetjes tot een zoetzure traktatie.
Write a review
Print
Cook Time
45 min
Cook Time
45 min
Zelf toevoegen
 1. 4 kippebouten (ongeveer 1 kg)
 2. 6 eetlepels sojasaus
 3. 6 eetlepels honing
 4. 3 eetlepels zonnebloemolie
 5. 300 gram rabarber
 6. 2 eetlepels sesamzaadjes
 7. zout en peper naar smaak.
Zo ga je te werk
 1. Doe de oven aan. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
 2. Dep de kippenbouten met een stuk keukenpapier droog. Maak diepe inkepingen in de kippenbouten (ongeveer 1 cm diep en vier cm lang).
 3. Meng de zonnebloemolie, sojasaus en 2 eetlepels honing door elkaar. Bestrijk de kippenbouten met deze marinadesaus. Leg de kippenbouten met de velkant naar beneden in een ruime ovenschaal. Schenk eventueel overgebleven marinadesaus in de ovenschaal. Breng de kippenbouten verder op smaak met wat zout en peper. Bak de kippenbouten 20 minuten in de oven op 200 ºC met de velkant naar beneden.
 4. Maak ondertussen de rabarber schoon. Snijd de rabarber in schuine stukken van ongeveer 3 tot 4 cm. Doe de rabarberstukjes in een kom. Voeg de overgebleven 4 eetlepels honing bij de rabarberstukjes. Doe hier ook de 2 eetlepels sesamzaadjes bij. Meng alles goed door elkaar.
 5. Als de kippenbouten 20 minuten in de oven geweest zijn, haal je de ovenschaal uit de oven. Keer de kippenbouten om, zodat ze nu met de velkant naar boven in de ovenschaal liggen. Leg de rabarberstukjes bovenop de kippenbouten. Maak de kom waarin de rabarberstukjes hebben gelegen schoon met een spatel en zorg ervoor dat je alle honing en sesamzaadjes in de ovenschaal krijgt.
 6. Bak de kip met de rabarberstukjes 25 minuten in de oven op 200 ºC.
Tip van Oma
 1. Serveer de kip met pandanrijst en doperwtjes. De rustige neutrale smaak van witte rijst en friszoetige smaak van de doperwtjes zijn een goede aanvulling op de zoetzure smaak van de kip met rabarber.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Genieten maar!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.