Happy Hour – Dark & Stormy cocktail

Cocktail Dark & Stormy met limoen en ctiroenOp een middag met raar weer afwisselend weer, terwijl zon en regenbuien elkaar afwisselen drink ik een Dark & Stormy cocktail. Dit is een heerlijke mix van donkere rum met gemberbier.

Vandaag is het weer raar. Het ene moment schijnt de zon en is het lekker warm. Het andere moment slaat het om met storm, wind en hagel om vervolgens weer mooi zonnig te worden. Rond een uur of drie werd de hemel ineens een stuk donkerder. Het donderde en bliksemde. Het water viel met bakken tegelijk uit de hemel. Het hagelde zelfs. Ik zat droog binnen. De deur naar het balkon had ik net dichtgedaan. Een paar minuten later besefte ik dat ik de kat nergens meer zag. Ze is als de dood voor onweer, dus ik ging haar zoeken. Ik keek onder de tafel, onder de bank, achter de gordijnen en in de gang. Ze was nergens te bekennen. Ze heeft de gewoonte om zich onder de bank op het balkon te verstoppen. Ik heb dat niet altijd in de gaten. Ik heb de gewoonde haar steeds per ongeluk buiten te sluiten. Ik raakte in paniek. Ineens had ik het beeld van een doorweekt angstig katje in mijn hoofd. Ik was bang dat ik de arme kat in die hoosbui buiten had opgesloten. Er zat niets anders op. Ik moest de regen in. Ik deed de deur open en liep naar buiten. Nu werd ìk helemaal nat van de regen. De kat was niet buiten. Ik deed snel de deur weer dicht. Geen slimme actie, maar ik was de kat nog steeds kwijt. Uiteindelijk pakte ik het bakje met kattenbrokken. Ik rammelde ermee. Wanneer ze zich verstopt komt ze altijd wel tevoorschijn als ik aan het bakje rammel. En ja hoor, daar kwam ze tevoorschijn. Ik weet niet waar vandaan, maar in elk geval niet van buiten op het balkon. Zij was droog binnen en ik was helemaal doorweekt. Dat avontuurtje op balkon deed me wel denken aan de Dark & Stormy cocktail. De donkere lucht en ijs dat letterlijk uit de lucht valt. De Dark & Stormy cocktail moest het worden voor de Happy Hour van vandaag. Het past bij dit onstuimige en stormachtige weer.

Oorsprong van de Dark & Stormy Cocktail

De Dark & Stormy cocktail vindt haar oorsprong in Bermuda. De smaak van deze cocktail is intens door de rum en de gemberbier is prikkelend en verfrissend. Volgens de overlevering dankt de Dark & Stormy zijn naam aan een matroos, die op Bermuda deze cocktail geserveerd kreeg. Hij hief het glas omhoog en keek naar het drankje. Hij fronste en zei: “De kleur van dit drankje doet me denken aan de kleur van een donkere stormachtige hemel. Die ben ik wel eens op de vaart tegengekomen. Alleen een dwaas of een dodeman zou uit varen gaan als de lucht deze kleur aanneemt.” Zo kreeg het drankje de naam Dark & Stormy.

Happy Hour: Dark & Stormy
Deze klassieke cocktail uit Bermuda is een perfecte cocktail om op een druilerige dag als vandaag te drinken. Het is snel gemaakt en smaakt heerlijk.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 30 ml donkere rum
 2. gemberbier
 3. ijsklontjes
Garnering
 1. Laag whiskyglas
 2. Schijfje limoen
 3. Schijfje citroen
Zo ga je te werk
 1. Vul het glas voor de helft met ijsblokjes. (Ik heb een longdrinkglas gebruikt, dus die heb ik maar tot een kwart gevuld met ijs).
 2. Doe de schijfjes limoen en citroen in het glas.
 3. Schenk de rum in het glas op de ijsblokjes. Als je denkt dat je bestand bent tegen een heftige storm dan kan je de rum verdubbelen naar 60 ml.
 4. Vul het glas naar smaak bij met de gemberbier.
Happy Hour Tip
 1. Deze cocktail kan je ook in een kan maken voor een tuinfeestje. Het is dan leuk om in plaats van glazen lege jampotjes of weckpotjes te gebruiken om de Dark & Stormy te serveren.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost!

en

Fijn Weekend!

Het Etiketje:
Geniet, maar drink met mate!
100 % BOB, 0 % op!
NIX onder 18!

 

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.