Happy Hour: Red Storm Cocktail

07-IMG_7171Happy Hour: Gember en sinaasappel is een lekkere exotische combinatie. De Red Storm Cocktail is prikkelend en bedwelmend, net als het ritme van de Bachata.

Toen ik 19 was ging op kamers wonen. Ik verhuisde van Rotterdam-Zuid de brug over naar het Noorden van de stad. Ik had een mooi kamertje gevonden in het Nieuwe Westen, vlakbij Diergaarde Blijdorp, 3 haltes van het Centraal Station vandaan, op loopafstand van de Kruiskade en dus ook de stad. Het was een mooie en spannende tijd. Ik ontdekte de wereld. De mooie dingen en ook de minder mooie dingen. Zo gaat dat nu eenmaal in het leven. Ik groeide op. In deze periode ontdekte een passie voor de Bachata. Ik kan me nog steeds verliezen in de geweldige ritmische romantische teksten. De muziek is opzwepend en meeslepend.  

Terwijl ik deze post aan het schrijven ben draai ik op de achtergrond een bachatamix op You Tube. Bachata is een Latin-dancestijl die zijn oorsprong heeft in de Dominicaanse Republiek. Ik leerde Bachata dansen in een Latin Dance Club “Lo Maximo” in Rotterdam. De club was gevestigd aan de voet van de Willemsbrug, aan de oever van de Maas. Lo Maximo was aan het begin van deze eeuw een begrip in de subcultuur van Latin liefhebbers in Rotterdam. Ik heb mooie herinneringen aan Lo Maximo. Ik heb daar vele nachten weggedanst. Ik heb er zelfs één nachtje in een zuurstokroze mini-jurkje als Miss Extraordinary achter de draaitafels gestaan. 

“Recordar es vivir!”, is een Latijns Amerikaanse gezegde. Het betekent zoveel als: “In je herinneringen beleef je alles opnieuw”. 

Bachata is sensueel, romantisch en verslavend. Als de bachatavirus je te pakken krijgt, dan laat het niet meer los. Als de vierkwartsmaat van de Bachata op mijn trommelvlies klopt dan begint het. Het Creools Latijns Amerikaans bloed dat door mijn aderen stroomt begint dan te stormen. Een rode storm steekt de kop op.  Stil zitten kan ik niet meer. Het ritme neemt me mee. Mijn schouders beginnen te bewegen, mijn heupen gaan wiegen en mijn voeten beginnen te dansen. Dans, dans, dans…alle vezels in mijn lichaam geven zich over aan het ritme. Ik dans. De vierkwartsmaat neemt me mee. Ik vergeet de tijd. Alleen het nu is er. Overgave, bedwelming, passie… I ♥ Bachata…

Red Storm
Een frisse zomerse cocktail, die tintelend door je lichaam gaat. Net als de wanneer je meegenomen wordt door het ritme van goede muziek.
Write a review
Print
Zelf toevoegen
 1. 1 bloedsinaasappel
 2. 30 ml witte rum
 3. ½ limoen
 4. Gemberbier
 5. ijs
Garnering
 1. Houd voor de garnering een schijfje bloedsinaasappel apart
Zo ga je te werk
 1. Was de bloedsinaasappel. Halveer de bloedsinaasappel. Snijd een plakje van de bloedsinaasappel af en zet even opzij. Je hebt deze nodig voor de garnering.
 2. Snijd de rest van de bloedsinaasappel in kleine stukjes. Gebruik een cocktailstamper om het sap uit de bloedsinaasappel te stampen. Je gebruikt een stamper zodat je ook de smaken van de schil meekrijgt in het sap. Zeef het sap van de bloedsinaasappel in een laag glas met ijs.
 3. Pers de ½ limoen uit. Doe het sap van de limoen in het glas bij de bloedsinaasappelsap.
 4. Schenk de rum erbij. Vul het glas aan met de gemberbier.
 5. Garneer het glas met een schijf bloedsinaasappel.
Happy Hour Tip
 1. Als de bloedsinaasappels niet in het seizoen zijn, dan kan je ook een Orange Storm maken. Je gebruikt dan een "gewone" sinaasappel in plaats van de bloedsinaasappel.
Bakken Zoals Oma https://www.bakkenzoalsoma.nl/

Proost en Fijn Weekend!

Het Etiketje: Geniet, maar drink met mate! 100 % BOB, 0 % op! NIX onder 18!

Bonus: 

Om je een idee te geven van wat Bachata is…enjoy!

Wil je reageren of heb je vragen? Dat kan hier.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.